SH: 2013

ab-fodbold

Thomas Gram: Referat

 

Lundberg-dagen 2013

Thomas Gram

Kort fortalt….

Den 30. november løb anden udgave af Lundberg-dagen af stablen. Lundberg-dagen blev sidste år, startet som resultat af sammenlægningen af de to hæderkronede arrangementer, Ballo Cup & Rusfest. Sidste års arrangement var en kæmpe succes, så der lå et stort pres på arrangørerne for at leve op til sidste års dag. Og lad det være sagt med det samme.

Lundberg-dagen er kommet for at blive! Igen i år startede arrangementet med, at alle spillere gik over i ungdomsafdelingen og betalte for deltagelsen. Igen i år stod klubbens kasserer klar – og i det samme tøj som sidste år! Sidste års latterlig lave deltagerpris på kr. 100 var blevet ændret til kr. 150 men det afskrækkede ikke nogle fra at deltage – men enkelte fra at betale!!!! Som noget nyt var holdene ikke færdiginddelt. Alle 1. seniorspillerne blev der, som en anden handelsvare, trukket lod om. Lykkens gudinde var Klaus Lykke som selvfølgelig deltog igen i år. Ikke spor overraskende, så fik alle en T-shirt – hvert hold sin farve og der tegner sig et billede af, at den lyserøde IKKE klæder mænd!!! Heller ikke overraskende var det, at det lykkedes Lykke, at trække sig selv op på et hold som hurtigt blev omdøbt til “vinderholdet”. Det skal også lige nævnes, at der var placeret bakker med alskens dejligheder i form af frugt, sandwich, pebernødder osv. Dertil masser af kildevand og de to øl haner stod fristende og ventede, på at komme på overarbejde.

Fodboldformanden & Kim Ragle bød velkommen og fortalte om dagens program. Kampe fra 12.30 til ca. 17.00. Reglerne blev gennemgået og INTET var ændret, men det vender vi tilbage til!! Der er stadig kun en regel- forsætlig berøring med hånd overalt på banen takseres til mål. Jeg glemte lige, at vi også spiller Sudden death! Godt at dommerne til kamp- ene var meget opmærksomme på dette!!! Inden kampene kom i gang overrakte Kim Ragle, på Bestyrelsens vegne, en gave til sin AB’s mangeårige anfører, Klaus Lykke, som i dagene op til turneringen desværre sluttede en fornem karriere i AB.

“Bohrs Bombere”

Fra v.: ??????, Martin Piil Pedersen, Peter Torstensen (Tjald), ??????, Jacob Mørkeberg, ????? & topscorer, Emil Ullum.

Det er umuligt at kommentere alle de sjove bemærkninger fra dommerne, men hvem husker ikke, da Thyge afsluttede sin præmietale med at konstatere, at hans søn manglede sokker, så det skulle han have! Eller dommerdebutanten, Allan Leit, som ikke vidste at han skulle sige noget mellem kampene. Så det gjorde han ikke. IKKE noget fornuftigt i hvert fald.

Som gæstedommer i år, havde vi fornemt besøg af Rene Henriksen, der kørte en præmietale hjem på rutinen. Rene var i øvrigt involveret i en anden tale, da det kom frem, at en af “russerne” til 1. senior spiller, Simon Okosun konstaterede, at ”

ham der kan vi godt spille i fødderne. Han er OK!“. Der var tale om Rene.

De endelige vindere blev fortjent holdet “Bohrs Bombere”, og topscorerprisen gik til Emil Ullum med 8 mål.

En stor samlet tak til dommerne for at gøre fodbolddelen så sjov og spændende. Vi var mange der sad som små børn med urinsure fingre og ventede spændt på, hvad der nu kom af ros og ris. Det er et enormt stort ansvar, men jeg skal love for, at folk gik glade og fornøjede i bad – bortset fra Merved, dette års turnerings svar på 50 % af de sure mænd fra Muppet Show. Merved følte sig, desværre med rette bortdømt i TABERfinalen, da dommeren valgte at annullere Sudden Death og gå til straffesparksafgørelse….. Uhørt, aldrig set før men det skete. Det er dog set før hvad et nederlag kan gøre ved folk. I år Merved, sidste år Bolche!! Hvem tager titlen næste år??

Efter endt 3. halvleg i omklædningsrummet som krævede ekstra øl da de to fustager var drukket under kampene, så indfandt folk sig langsomt i Restaurant AB, hvor der kl. 1800 var dækket op til aftenarrangementet, der bestod af mad, sange, taler og et nyt tiltag. Det hele bundet smukt sammen af toastmaster og Lundberg-dagens hoffotograf, Søren Hansen.

Menuen var buffet, smagte godt men desværre missede mange deltagere muligheden for, at hente mad både, anden, tredje og fjerde gang på grund af Rustalens længde og spændende indhold.

Årets hovedtaler var tidligere fodboldformand, Lars Corlin Christensen, der brugte de første 35 min. af sin tale på en “afhandling” af tiden fra 1889 til 1946, fra Fredericia til Nørre Allé, fra cricket til fodboldspillere. Bedst som Lars var ved at miste enkelte festdeltagere skiftede talen fokus og resten af tiden gik med at reflektere over lighederne mellem spillet indenfor stregerne og spillet inden for stængerne. Lars ønskede for alle Russerne, at de snart ville få deres seksuelle debut, hvilket en enkelt køn kvindelig deltager (ingen nævnt, ingen glemt) mente ville blive i aften! Den lader vi lige stå et øjeblik.

Æresmedlem,

Svartaler,

For anden Lundberg-dag i træk, var Æresmedlem, Poul Kvist Madsen til stede under del 2 af dagen og Poul var vidende til, at U19 anfører, Matti Olsen holdt en flot og sjov tale som forsvar overfor Lars Corlin Christensen.

Matti Olsen, anfører på U19/1 havde det ærefulde hverv at holde talen på de unges vegne. Matti leverede en bundsolid præstation som taler på trods af, at Bestyrelsen havde gjort det svært for ham, og alle andre Russere, at forblive ædru, da man havde genindført at der måtte uddeles omgange til Russerne.

Det kom som en overraskelse for mange da Toastmaster, Søren Hansen, som noget nyt i dette års afvikling af Lundberg-dagen, rejste sig og med sin myndige stemme, bekendtgjorde at Svend Olhoff havde opfordret til at der blev indstiftet et LUNDBERG-LEGAT som skulle deles ud til 2 medlemmer af AB der levede op til kriterierne for at blive “Lundberg-AB’er”.

Man kunne næsten høre en knappenål falde til jorden, da Søren – som en garvet Oscar vært – læste motiveringen op for den første legatmodtager. Kim RAGLE blev som den første nogensinde udnævnt til “Lundberg-AB’er” og ikke mange minutter senere fik Kim følgeskab af Ken WEIBEL. At dømme ud fra klapsalvernes størrelse, så var det to meget rigtige valg – eller også var det bare salen der anede, at de var tvunget til at give en omgang…. TILLYKKE til begge med titlen som

“Årets Lundberg-AB’er”.

En aldeles pragtfuld og veltilrettelagt dag sluttede, hvor vi alle kunne tage hjem i højt humør. For nogle et stykke ud på natten. For andre stoppede det pragtfulde, da sidste års sure løg, Bolche, indfandt sig sidst på aftenen med sin siamesiske tvilling, Ove Thuesen. Men der var da også nogle der smilte ved deres ankomst eller var det bare et udtryk for den gode dag?

Som noget nyt gav bestyrelsen igen deltagere eller grupperinger fra klubben, muligheden for, at give en drik til russerne – dog ikke mere end fire drinks, da de jo er nogle små pus….. og fire var mere end rigeligt til de kommende seniorer.

Det medførte utrolig gode taler fra bl.a. 1. senior & Old Boys 1 (et par gange) og russerne nød til fulde, at de måtte stå på stolene. Det er jo sådan noget børn godt kan lide når de har fødselsdag…. Fra Fodboldbestyrelsen skal lyde et kæmpe stort TAK til alle dommerne, til Tjønsergruppen, nævnt ved navns nævnelse på bagsiden af programmet, for deres engagement i det indledende arbejde samt ALLE deltagere ved den anden Lundberg-dag. En KÆMPE stor tak skal lyde til Svend Olhoff for at give Bestyrelsen muligheden for, at indstifte “Årets Lundberg-AB’er” samt til Restaurant AB for deres gode mad. Også Søren Hansen (fotograf til alle billeder i denne artikel) samt Lars Corlin Christensen, Matti Olsen, Spacy, Tjald, Nick Christesensen samt Jens Waltorp for gode taler og indlæg. I har alle været med til at gøre dagen unik. Til sidst en stor tak til resten af Fodboldbestyrelsen for god sparring på “vores” del af dagen.

Tusind tak til alle! Lundberg-dagen er kommet for at blive!

Lundberg-dagen 2013 – kort fortalt

Der var 70 deltagere tilmeldt til fodbolddelen og 76 til aftendelen. De fleste tilmeldte kom – og de blev tilsat få ekstra der endnu ikke har lært, at tilmelde sig.

 Der blev scoret 87 mål i de indledende 20 kampe i modsætning til 100 mål i de 18 indledende kampe sidste år!

 Der blev scoret yderligere 34 mål i slutkampene (kvart, semi & finale samt TABERfinale). I alt 121 mål i 29 kampe. Det giver et snit på 4,1724138 mål pr. kamp i modsætning til 6,15625 mål pr. kamp sidste år.

 Sidste år blev der scoret 197 mål i 32 kampe. Er AB’ere på andre hold end 1. senior også blevet dårligere afsluttere?

 Dagens kønneste var UDEN TVIVL, vores deltagere fra vores kvindeseniorhold, Maria & Liza, Heidi & Zamina, der desværre gik hjem tidligt under festen. Rygterne siger, at hun skulle hjælpe en russer….

 Det mest sure løg der deltog, var Merved.

 Der var igen i år far-søn forhold med gennem hele dagen (Thyge & søn) og nepotismen er udtalt. Sokker til min dreng!

 Bliver turneringen næste år kun spillet på kunst?

 Hvorfor var en stor gruppe AB medlemmer ude og tjønse, lørdag formiddag – og ikke som deltager i Lundberg-dagen?

 Hvordan gik det til, at Klaus Lykke ikke vandt i år?

 For andet år i træk var der rod i topscorerlisten. Dette betød at der fejlagtigt blev udnævnt tre navne til titlen, men det var kun Emil der havde scoret otte….. mål.

 Hvor var Svenne? Hvem er Svenne?

 Er Ove Thuesen og Bolche, siamesiske tvillinger?

 Kan Rene Henriksen virkelig modtage bolden i fødderne?

 Der var mere end 70 A-landskampe til stede på banerne i år (Yde, Petersen & Henriksen!) samt langt over 1500, måske nærmere 2000 førsteholdskampe for AB! Man kan godt forstå, at Bolche faldt igennem!

 Kan Lubber hoppe?

 Er Poul Kvists bakkenbarter ægte?

 Bliver vi over 100 deltagere til Lundberg-dagen næste år?

 Hvorfor var “Nørre Alle” kun fem spillere?

 Var stævnearrangørerne elendige og turneringen noget lort?

 Er Bolche og Merved i virkeligheden, brødre?

 Hvor var Kurt Thuesen & Claus Møller?

 Kommer vi nogensinde til at se fodboldformanden deltage i den fysiske del?

 Mon ikke Merved og Bolche skal være på hold sammen næste år. Så kan de få Miss Piggy med på sidelinien?

Udvalgte billeder fra Lundberg-dagen 2012

Vi ses, sidste lørdag i november 2014 til

“Lundberg-dagen 2014” 29. november på Skovdiget 1