2014

ab-fodbold

SH: Ungdomshold i Italien

Ungdomseliten hjemvendt fra Italien

2014-04-24

Henover påsken var ABs U15-, U17- og U19-hold et smut i Italien, hvor den traditionsrige turnering Memorial Claudio Sassi i Milan ventede for de to sidstnævnte, mens U15 skulle en tur til Torino. For alle hold var der tale om turneringer med mange spændende modstandere fra det store udland.

U19 Cheftræner Jesper Petersen var meget begejstret for turen. – På vores tur til Italien, fik vi testet vores spillere, 2 hold fra bedste række i Italien, samt et hold fra rækken under, og det blev nogle kampe, hvor vi var presset til det yderste i samtlige minutter, og på egne kroppe kunne mærke hvad det kræver at være med på højeste niveau, samt at mærke en helt anden type fodbold, end det vi er vandt til i den hjemlige række.

– Vi har lært meget af denne tur, især vigtigheden i at være max på i alle spillets facetter i samtlige 90 min, når vi var det, kunne vi sagtens være med, men vi havde store problemer med at vedholde det hårde arbejde, og de kunne tydeligt ses på spillerne. Vi brugte langt flere ressourcer end vores modstandere, så især her har vi et stort job forude.

U19 holdets resultater: AB – Cagliari: 1 – 3  (1 – 0) AB – Modena: 2 – 0  (0 – 0) AB – Mantova: 0 – 2  (0 – 0)

– Generelt havde vi en fantastisk tur, og jeg syntes vi har fået flyttet vores spil i opadgående kurve, og vi ser alle frem til at fortsætte denne kurve efter hjemkomsten, og dette gerne med start fra på lørdag mod Roskilde.

– Stor tak til klubben og 100 mandsklubben for støtten til denne tur, vi håber alle at kunne komme afsted igen næste år, så vi igen kan teste truppen, mod nogle rigtigt gode hold, med lidt anderledes tilgang til fodbolden.

U17 cheftræner Jakob Pedersen fortæller om deres oplevelse – Holdet havde en rigtig god tur til Italien, hvor det blev til 3 gode kampe og 3 træningspas. Vores første kamp var mod italienske Cesena, og her har tabte vi en tæt kamp 2-1. Vi var foran, men så kom der efterfølgende et stort pres fra italienerne. Det gav os så nogle svar på hvad vi skal træne med vedrørende spillet uden bold, så vi bedre kan stå imod den type pres.

– Kamp nr. 2 var også mod et italiensk hold. Castelvetro blev besejret 2-0, selvom om kampen et langt stykke hen ad vejen var rodet. Udslaget var at vi vandt slaget om midten, og så havde vi en flot 2. halvleg, hvor vi beviste vores styrke.

– Tredje kamp var mod et Australsk hold, North Sidney United, og her vandt vi med 5-0. Selvom det var en stor sejr, så er der stadig perioder hvor vi ikke er helt dygtige nok med bolden, men undervejs spillet godt og alt i alt kan man jo ikke klage over sådan en sejr!

Alt i alt var den rigtig god tur, og selvom to af mine drenge spillede for U19 på turen, så var det dejligt at se, at de andre spillere greb chancen og viste at de står klar med masser af byde ind med. Det viser at der er en rigtig sund konkurrence på vores U17-mandskab, hvilket lover godt for de næste kampe, sluttede Jakob Pedersen.

Patrick Birch Braune, som er cheftræner for U15-holdet fortæller videre om deres oplevelse – Modsat U17 og U19 skulle vi jo videre til en turnering i Torino efter ankomst. Vi spillede 7 kampe og fik nogle flotte resultater undervejs. Der var nogle prominente navne med, hvor vi var i gruppe med Lucento, Alessandria og ingen ringere end Lazio. Turneringen blev for vores vedkommende startet nervøst, så den første kamp mod Alessandria blev brugt til at finde os til rette i turneringen. Generelt spiller vi fint i de første kampe, men har ikke held til at få de nødvendige point. Dette skyldes at vi måske ikke var vant til samme tempo, og så havde de lokale hold måske større dommertække.

ABs U15 hold fik følgende resultater i turneringen: Alesandria – AB: 0-0 Lucento – AB: 1-1 Lazio – AB: 2-0 Savonna – AB: 2-1 Figempa – AB: 1-3 Salazzo – AB: 0-1 Chisola – AB: 1-2

– Generelt var det en godkendt turnering, hvor drengene lærte en del og fik dygtiggjort sig på mange områder. Vi sluttede med tre velfortjente sejre og forbedringen af vores eget spil var tydeligt. U15 holdet havde en udviklende tur og tilegnede sig værdifulde erfaringer i en spændende italiensk turnering, slutter Patrick Birch Braune.

Vi er glade for at ungdomseliten har fået sådan en oplevelse, og ser frem til at se dem i aktion igen på dansk jord i den kommende weekend.