2019

ab-fodbold

Ulrik Rasch: AB’s 130 års fødselsdag

AB’s 130 års fødselsdag

Kære alle,

Tusind tak til alle fremmødte på AB’s fødselsdag.

Dagen i dag er netop dagen for klubbens 130 års fødselsdag. D. 26. Feb. 1889 blev AB grundlagt med en fodbold og en cricket afd., og den velkendte grøn og hvide spillerdragt var døbt. Tennis afd. blev etableret i klubben i 1905 og Håndbold afd. blev etableret i klubben i 1965, da man lagde sig sammen med Bagsværd IF.

Siden 1963, dvs. de seneste 56 år, har AB været en del af Gladsaxe Kommune, først på grusbaner i Bagsværd indtil 1966, hvorefter banerne og hallen på Skovdiget 1 blev anlagt. Et anlæg som vi selv vælger at kalde Danmarks flotteste anlæg. Et anlæg som kun den dag i dag kan stå så flot, fordi vi alle passer på anlægget som var det vores eget.

Historien fortæller sit tydelige sprog og AB har i den grad sat sit præg på dansk idræt samt i lokalområdet i de seneste mange årtier, med en masse danske og internationale anerkendelser, holdpokaler samt individuelle danske mesterskaber på tværs af de 4 sportslige afd. Ligesom mange kendte personligheder og landsholdsprofiler har spillet i AB grøn/hvide spillerdragt.

I dag er AB stadig en “klub for livet” med 5 stærke værdier; Ambitioner, Glæde, Personlig udvikling, Respekt og Fællesskab, hvor + 1500 medlemmer flere gange om ugen nyder glæden ved boldspillet og hvor elite-, talent- og breddeidræt spilles, stadig 130 år efter klubbens dåb.

AB florerer i bedste velgående på tværs af køn og alder. I klubben har vi + 200 frivillige, trænere, holdledere, bestyrelsesmedlemmer m.m., en kæmpe tak til alle frivillige som hver dag støtter op om klubben, uden jer var AB i dag ikke den klub vi er.

Personligt er det fantastisk livsbekræftende at komme på anlægget og se glæden ved boldspillet, når unge som ældre dyrker motion og boldspillet som de hver især elsker, på klubbens flotte anlæg og det er både med stolthed og en fantastisk ydmyghed at jeg i mit em bed som formand repræsenterer klubben.

Endnu engang tak for jeres deltagelse til klubbens lille fødselsdagssammenkomst, lad os alle rejse os og råbe et trefoldigt leve for AB. AB længe leve HURRA – HURRA – HURRA!

Ulrik Rasch