Malaga 13.-16. april 2018

ab-fodbold

Claus Nørfelt: Tjønsere i Malaga

Tjønser-League tur

Malaga april 2018

Vi ankom til Egon’s yderst velvalgte Hotel El Puerto i Fuengirola.

Desværre var det regntid – og vi måtte søge ly i nærmeste strandbodegahytte – hvorfra vi holdt øje med, at de lidt langsommere kammerater ikke mistede balancen i vandmasserne foran hotellet – alle fik dog crawlet sig frem til bodegaen.

I takt og i solidaritet med den ubønhørlige regn kunne vi ikke andet end at skylle vejrliget ned inden vi skulle til de argentinske bøffer på El Poncho!!

Her stødte Ulla og Niels samt Marianne og Lauge til den våde gruppe!!De var parate til at holde vores humør højt – Jo , alle gjorde en stor indsats – også med de lækre bøffer, som ifølge traditionen bør skylles ned med vinen fra bøffernes land!! Vi kæmpede som til Tjøns og ned gled det hele!!! Vi lo, som der vist engang blev grinet i Valhalla!!!

Restauratøren så helt lykkelig ud!! Vel havde han hørt om maurernes vilde indtog og hærgen på kysten!! Men som han sagde: I fodboldvikinger er sgu værre!!! Især måske fordi han troede , at Saksen var en efterkommer af Thor!! Om BentJ. at han var Odin – den tavse !! Resten opførte sig som på trællenes friaften!!!( ikke pigerne- forståes) Regnen var holdt op – og hjemad mod hotellet gik det!! Nå, ja – gik og gik – er måske så meget sagt – det syntes som den tørre blå brise fra havet rummede så megen ilt, at adskillige blev helt svimle deraf!! Vi gik hånd i hånd allesammen – iøvrigt, at gå arm i arm med Tim kan godt betyde meget tunge sigende blikke fra lokalbefolkningen!!

Alle nåede dog hotellet – ved elevatoren måtte Frank og Storm overtage den kærlige omsorg – Men altså hotellet har kun een elevator! Med 3 indgange til denne!!! Grumt ville grumme folk overbevise Storm om, at der var 3 elevatorer – Altså rent kaos!!

Alle overlevede og viste det sig ved morgenmaden – en fremragende buffet.

En afslapningsdag inden Tjønsen – John A. er strandløve med både kort og fribilletter til solzonen – andre legede vandringsmænd, der ikke ville have vundet Dansk Vandrelaugs guldmedalje – de gik forkert!!! Endelig var der en kulturel gruppe, som tog bussen til Malaga for at se borgen og katedralen – sådan er vi forskellige!!

Måske derfor holdene til Tjøns hed de kulturelle: JohnA. , Saksen, Søren og Claus.

Det andet hold hed ikke de ukulturelle – men noget lignende: Tim, Storm, Yde og Lauge. Dommertrioen hed Bent J, Frank og Egon. De kunne hverken tiden eller tælle endsige forstå reglerne!!!

Banen var stenhård beton beklædt med et grønt tæppe,; rundt om var en herlig betonkant – og ved den ene ende en blomsterbevokset klippemur!! Kun få detaljer fra kampen skal nævnes : Saksens stålknæ blødte efter kontakt med tæppet – Yde hentede en vildskudt bold i klippevæggen og yderst elegant kom han ned med bold og blomster – og altså – Storm vendte pludselig omkring mod eget mål og sendte et kanonskud afsted !!- Tim blev helt skrækslagen!!! Dommerpanelet dømte derfor kampen uafgjort – de kulturelt gode vidste bedre og vandt 11 -9 ; Tim hævdede , at de 11 mål kun skyldtes, at han ikke kunne kaste sig på betonen!!

Og derefter besøgte vi så Ulla og Niels’s meget smukke bolig – med klar udsigt til Den Hvide By omkranset af bjergrig blå horisont i solnedgang.

Værtsparret havde sat mere end alle sejl til!! En fuldrigger af gæstfrihed og kulinarisk velsmag – især en kreation af en salat med håndbårne ærter fra DK – som også Marianne havde brugt timer på at pille – var helt uforlignelig!! Og ikke mindst Vinen fra Jesus – altså ikke ham med forvandlingen fra vand til vin – nej, en lokal Helgen.

Njor og frue stødte til – kørt dertil af en kendt TV-vært og dennes hustru – en kendt Operasangerinde – Da de så menuen og hele opsætningen , blev de klogt nok sammen med os , og som Verdensmand skaffede Yde de nødvendige stole.

Stemningen var yderst fin og underholdende – ikke mindst Lauge’s gardinprædiken – Forstå mig ret – ikke eet ord sagde han – men hans fumlen med snoren gav på helt Ustyrlig måde alle lysets og latterens nuancer – flot og bevidst komik!!

Helt stille blev der, da Frank begyndte på sine vittigheder – især operasangerinden levede med på den om landmanden og hans grissebasser – flere jokes i samme retning fulgte og bifaldet ville ingen ende tage, da Frank sprang ud som crooner i John Mogensen’s sange!! Efter dette måtte vi ty til XO-cognacen – Men ingen overskred selvfølgelig ædruelighedens fuldskab!! Vi er velopdragne AB’ere, hvilket appelsintræet og ginen til værtsparret er et symbol på.

Først hjemvendt på den lokale, hvor aftenens herlige middag blev hyldet med lovord , Vin, øl og whisky – der overskred fuldskaben ædrueligheden og kors hvor vi igen grinede sammen – og så kan meget ske??

Søren kan fx blive til en styrtdykkende glad kamikaze-pilot,.. Som room-mate var jeg dog glad for at kunne gribe denne glædesytring i faldet!!

En hård dags nat var slut!!

Så var det kampdag – Først tog vi til en bizar havneby ved navn Benalmadena – Puerto Den minder om Fresjus i Sydfrankrig – blot langt mere Hollywood’sk! Smuk eller satans grim, alt efter smag.

Så gik turen til Casa Danese/ spansk/dansk Samvirke. Her var der tenniskamp blandt de udvalgte – dog syntes dette ikke at gøre noget særligt indtryk på de medfølgende tilskuere.

Så var der et lille foredrag om kampen og derefter spisning – som vores excellente galla-middag aftenen før – nok forhindrede os i at kunne nyde dagens medister og kartoffelsalat.

Herfra gik det i busser til Rosaledar Stadion, hvor hjemmeholdet Malaga skulle møde Real Madrid.

RM stillede uden Ronaldo m.flere – men var alligevel Malaga langt overlegen – scorede to smukke mål ved Isco og Acsenio til resultatet 2-1 – Stadion var faktisk pænt – banen var superb – men meget betegnende for kampen var det store bifald, som fulgte Isco, pt RM, men faktisk hjemmefødning i Malaga!!! Kom og hjælp os???

Billetprisen på 120 Euro synes alt i alt at være for høj til en sådan kamp???

Klokken var ca. 23.30 før vi vendte hjem og i seng stille og roligt!! Vi skulle op kl. 4.45!!

Okay – En særlig tak til Ulla og Marianne, som klart forskønnede selskabet og som forstår, at vel er vi måske ikke længere De Tre Musketerer – Vi er de AB-Tjønsere, Som aldrig er ligeglade og som altid passer på hinanden – så måske er det alligevel det samme som een for alle og alle for een???

Med AB- hilsen Eders referent

Claus N.

Flere billeder på 26: Tjønser-League > Malaga > Billeder