17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Bent Jacobsen: Tale til Sten Lawaetz, 70 år, sept. 2018

Sten 

Du blev meldt ind i AB i 1997 og efter sigende har du engang kunnet spille fodbold. Dog er der intet fundet i BT sport, Ekstrabladet eller i Sport for Julemænd som bekræfter dette. Dog har vi fra tidligere top spiller Allan Michelsen fået bekræftet at du har spillet fodbold, dog var han ikke imponeret. Selv mener du at du er god, så på det pkt. ligner du andre tjønsere.

Aldrig før har man på AB set en sådan eetbenet fodboldspiller, det højre ben bliver kun brugt til at støtte på. Adskillige gange har man set dine indlæg med venstre ben vha. vinden sejle i nettet. Returløb eksisterer hos dig ikke, du opererer kun på den anden side af midterlinjen. Og alligevel puster og stønner du som et gammelt lokomotiv. Så læren må være, at spille golf giver ingen kondition.

Du er samtidig en af de få ABér der er blevet nævnt i fransk TV, for nylig så jeg PSG spille mod Angers, og der var der en Angers spiller som gik hårdt til Neymar som faldt til jorden. Reporteren råbte ”så i det, han lavede en Lawets” først troede jeg at han sagde en Lutz, men han gentog ”en ægte Lawetz.” Vi andre kender jo den fra lille kunst, Sten din smertetærskel ligger meget lavt.

Du var i en periode økonomiansvarlig for AB A/S og i den periode var der altid plus på kontoen. Det har jeg senere lært lidt om. I 2011 blev jeg tvunget til at skifte bank, da Amagerbanken gik konkurs. Jeg endte med at blive kunde i BIL, hvor du var ansat.

Når man i disse tider taler om bankfolk, så dukker hvidvask sagen i DB op, og hvad er så forskellen på Thomas Borgen og Sten, TB blev opdaget.  

Anna og dig var ejer af en rønne i Greve, den blev solgt, I havde fået smag for golfen, men det skulle være i Spanien. Der blev købt en dyr projekt lejlighed, som hen af vejen bød på lidt problemer, som også kostede lidt penge, men pyt du var jo ansat i en bank. Du havde ikke glemt AB og tjønsen, så det blev til endnu en bolig, men som den smarte bank mand du jo er, skulle den jo ikke ligge i et af de ”betændte” områder med alt for megen bevågenhed, så det blev Sjællands Odde, og en billig hytte som trængte til en kærlig hånd. Den blev renoveret for millioner, men det står jo ingen steder, meget smart. Derfra operer du/I så i sommerhalvåret.

Da jeg i BIL forsigtigt spurgte til dine ejendomme, fik jeg svaret, jo der havde været en mindre manko i banken, men den var blevet parkeret som en kasse difference.

Du har også vist at du er en ganske habil skiløber, og her noterer vi os at du bruger begge ben. Du er samtidig en dejlig social fyr, som sætter STOR pris på god mad og god vin. Så vi håber også der at få glæde af dit samvær mange år endnu. Imponerende er det at du bruger 16-18 timer hver vej i rejsetid for at komme ud at stå på ski med os andre, tak.

Sten, vi er glade for at du stadig er tjønser, og nyder at der stadig er folk som kan sparke et ordentligt hjørnespark. Vi håber at få glæde af dig i mange år endnu.

Hjertelig tillykke, og alt godt fremover.

Bent ‘Smeen’