Tjønser-portrætter

ab-fodbold

SH: Bent Strøh

I anledning af den runde fø’sdag et lille portræt af fø’slaren

Søren Hansen

Tillykke Strøh –  hvordan blev du ABer?
Engang i begyndelsen  af 60’erne fortalte en ven og studiekammerat mig om AB’s ”herligheder”,  spillestil og kultur. Han spillede dengang selv på AB’s 1. hold og uden større  armvridning fik han mig til at skifte klub. Da jeg samtidig havde det sværere  og sværere ved at acceptere den uhøvlede spillestil i Fremad Amager, min første  klub, var valget nemt.
Din fodboldkarriere  har jo om AB’s ”herligheder”, spillestil  og kultur endnu ikke ’toppet’, men hvad har indtil nu  været det foreløbige højdepunkt?
Da sommerturneringen  2007 gik til ende blev jeg udnævnt til ’Årets SUPER MASTER / 55+ spiller’. Selv  var jeg ikke helt tilfreds med indsatsen – der er jo altid plads til  forbedringer – men på mange planer følte jeg alligevel at motivation, kampgejst  og begrænsede tekniske evner en sjælden gang gik op i en højere enhed.
Dit forsvarsspil  overgås vel alene af Barcelonas Puyol i aggressivitet (hårpragten har i  ’næsten’ også til fælles) – hvad er ellers dine spidskompetencer?
Sammenligningen er  sympatisk, men giver Puyol for megen kredit! – Fra det omfattende katalog af  mine spidskompetancer vil jeg fremhæve en der har hjulpet mig helskinnet  igennem mange kampe nemlig evnen til at overhøre mine medspilleres spidse  kommentarer til egne boldlækkerier. Ingen nævnt ingen glemt!
Din seneste dribling  – i dette eller forrige århindrede?
Så sent som torsdag  den 8. juli 2010 lykkedes det mig under tjøns at afdrible 2 modtjønsere for  derefter at blive nedtacklet af en tredje. Fra en medtjønser lød den venlige kommentar:  ”ren kamikaze!!”
Alt skal jo udvikles  i vore dage – skal Tjønser-kulturen også udvikles, og i givet fald hvordan?
I min optik har Tjønser-kulturen  over tid udviklet sig organisk drevet frem, som altid, af nogle få ildsjæle der  yder et fremragende stykke arbejde i alt fra at fastholde stammetraditioner til,  efter kamp, at sikre øl og at de sure strømper bliver vasket. Tjønser-kulturen er nu  lagt i hænderne på en kompetent kulturchef der burde kunne artikulere vor  kultur og kulturpolitik. Overraskende nok så eksisterer der ikke blandt vore mange  ledere, chefer  og doktorer en sportschef.  En detalje som jeg alligevel finder vigtig da nogen burde fastlægge mål for  vore sportslige ambitioner, hvordan vi fastholder kvalitetsniveauet og kommer  med forslag til forbedringer – hvis dette overhovedet er muligt!
Du har også  synspunkter vedr. www.ab-tjønsere.dk?
Over tid har jeg flere gange foreslået  en række udvidelser af vor hjemmeside, men disse blev lagt på hylden pga  pengemangel, og så – måske – fordi der bare var tale om strø(h)tanker.
Hvad bringer din  Tjønser-fremtid?
Hvis fysik og helbred  holder så tjønser jeg meget gerne videre indtil enten jeg selv eller mine  medtjønsere siger: ”Det var så det, tak for denne gang!”