2009

ab-fodbold

Johnny Petersen: En lille hverdagsfortælling

En lille  hverdagsfortælling – eller kampen om fjernbetjeningen.
Af Johnny Petersen
Hej Jan. Du  kan sikkert stadig huske tjønserfesten, hvor vi fejrede årets tjønser. Vi blev  mødt af et veldækket bord med sild, gule ærter, flæsk, medisterpølse og skinke.  Efter et par timers madorgie, hvor der blev spist igennem – specielt af de gule  ærter, måtte jeg bide i det sure æble og op på cyklen. 35 minutter i  bælgravende mørke gennem skoven.
Vel hjemme,  ind i stuen, smække sig ned i lænestolen med 2 pilsnere, en til Lilli og en til  mig. Lilli kan jo godt lide at få total rapport over hændelserne på AB, så hun  fik en udførlig rapport, som først var færdig, da vi havde delt 2 bajere mere.  Endelig var hun tilfreds, så hun lagde sig på sofaen med katten på maven. Jeg  ville se uefa-cup, men hun havde squ ikke lyst til at se de danske  dillettanthold. Jeg belavede mig så småt på at gå i soveværelset til det andet  tv, men opdagede til min glæde, at Lilli var døset hen.
Så skete  noget meget mærkeligt. Pludselig begyndte min mave at rumle og syde –  besynderligt. Jeg fik næsten 2 tanker samtidigt. For satan, de gule ærter, og  en ikke så rar tanke, men vi er mange mænd, der lider under sovende kvinder på  sofaen – næsten hver aften. Selv katten sidder klar inde ved sofaen fra kl. ca.  20.30 – nogen gange før. Den ikke så rare tanke kom op til overfladen, for  reelt set havde jeg kun 2 muligheder: Rejse mig og drøne ud på lokummet eller  den anden kendte: Jeg kiggede over på Lilli’s og kattens sovende ansigter, og besluttede  i et kort triumferende øjeblik: De er selv ude om det! Det blev en helt  formidabel blæser. En af de bedste nogensinde. Først et par reelle stød i  røvbasunen, en flere sekunder lang solo på tarmtrompet, så en afsluttende  hvislen med analfløjten.
Lilli fløj  forskrækket op: Hvad sker der? Der bredte sig en forrådnelseslugt, ja nærmest  liglugt i stuen. Det næste jeg så, var Lilli der forsvandt ind i soveværelset.  Så kan man vel få lov til at se fodbold i fred, tænkte jeg.
Katten  dukkede først op 2 dage efter, og den kigger stadig med en blanding at vrede og  beundring på mig.
J.P.