Kultur / forskning

ab-fodbold

Denis Holmark: Neymar og O. G.

Forskere:

Neymar slår hjernen fra, når han tryller

Forskere: Neymar slår hjernen fra når han tryller

Der foregår ikke meget oppe i hovedet på brasilianske Neymar, når han spiller fodbold, viser ny forskning.
Børsen
Foto: Scanpix
Sport Af Ritzau
25. jul. 2014 Kl. 11:31

 

Den brasilianske superstjerne Neymar tænker ikke særligt meget over, hvad han foretager sig, når han tryller på fodboldbanen.
Et hold japanske hjerneforskere har sammenlignet FC Barcelona-spilleren med amatørspillere og fundet ud af, at Neymar bruger langt mindre hjerneaktivitet på at drible forbi modstanderne.
Via skanninger har vi fundet ud af, at Neymars hjerneaktivitet er mindre end 10 procent af en amatørspillers,” siger Elichi Naito til AFP.  “Det er muligt, at det skyldes genetik, der er hjulpet på vej af den træning, han laver,” siger forskeren.
Elichi Naito fortæller, at det er en klar fordel for fodboldspillere at tænke så lidt som muligt over, hvad de laver på banen. “Mindre hjerneaktivitet er en mindre byrde, og det gør det muligt at udføre mange komplekse bevægelser på samme tid. Vi mener, at det giver ham muligheden for at udføre hans forskellige numre,” siger Naito til avisen Mainichi Shimbun.
Forskeren vurderer, at man vil kunne finde den samme slags målinger hos Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. “Man kunne godt forestille sig, at de vil have tal på samme niveau, når man tænker på deres fodarbejde og teknik,” siger forskeren. Studiet med Neymar blev foretaget i februar, hvor Barcelona-profilen og flere andre fodboldspillere fik målt hjerneaktiviteten.
Hvordan er  Ole Gunners hjerneaktivitet?
O. G. har gennem årene deltaget i adskillige lignende forsøg som kontrolperson – alle med samme resultat: Ingen udsving.
Om dette skyldes en 100% automatisering af finter og driblinger, eller det har andre årsager vides ikke……!

 

Ole Gunners svar:

Hej Søren.

Har haft adskillige ud af kroppen oplevelser. Min ånd har svævet over vandende især på “lille kunst”, og kan kun bekræfte

at flere især til torsdagstjøns spiller med hovedet under armen. Mangler kontrolforsøg med henblik på at påvise, om manglende

ilt til hjernen og/eller lungerne er udslagsgivende. Måske kan yderligere forskning i 3. halvleg give et fingerpeg.

Med venlig tjønserhilsen

OG