17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Niels Remmer: Tale til Claus Nørfelt, 70 år, sept. 2018

Tale til Claus på AB den 20. september 2018

 

Først lidt om folk, der hedder Claus. Oplysningerne stammer fra ”Navnehjulet”. Der er ca. 22000, der hedder Claus (15000, der hedder Steen). De er typisk tømrere, salgsagenter eller skolelærere. De kører Audi, BMW eller VOLVO. De betaler mere i skat end gennemsnitsdanskeren, men der er også mere kriminelle end gennemsnittet – på højde med Henrik’erne, Poul’erne og Jan’erne. Her ligger Brian , men især DENIS dog langt højere. Niels’erne ligger under gennemsnittet.

 

Men så til denne Claus.

Jeg lærte Claus at kende i 1988. Altså da Claus var 40 år. Han havde meget hår og højt testosteron-tal – ak ja, hvor er meget ændret med tiden!!

 

Jeg var netop ankommet til Bruxelles og blev spurgt om jeg ville spille med i en fodboldturnering i Antwerpen. Hos den norske sømandskirke – Guddødeme !!

 

Vi vandt ikke turneringen, skal jeg sige – og også sige, at det pinte Claus. Allerede der fik jeg en fornemmelse af Claus’ store problemer med at tackle nederlag.

Men det blev samtidig starten på et langt venskab. Så tæt var vores venskab, at da jeg i midten af 90’erne vendte tilbage til Bruxelles , boede jeg i nogle måneder hos Claus og Margrethe. Jeg var plejebarn – slet og ret.

Og det får mig til at sige, at det bedste man kan sige om Claus er, at han er gift med Margrethe. Han har en utrolig god smag i kvinder. Margrethes smag er stadig til diskussion . Juryen er ude.

Det får mig også til at fortælle om en episode, hvor vort venskab blev testet for alvor: Det var mens jeg var plejebarn hos Claus og Margrethe i deres hus i Bruxelles.

Jeg kunne ikke sove og gik ned i køkkenet for at få noget at drikke. Margrethe kunne heller ikke sove. Claus var til forældremøde. Da han kom hjem fandt han mig siddende i underbukser drikkende vin med Margrethe, der var i nattøj.

Han troede på vores forklaring , skal jeg sige her.

For lige at gøre Bruxelles færdig så har vi tre – Claus mig og en flaske Famous grouse – haft mange dybe og indholdsrige samtaler om aftenen og natten gennem årene – faktisk blev samtalerne dybere og mere indholdsrige jo mindre, der var i flasken. Og alle problemer blev vendt og klaret.

Men vi skal jo også tale lidt om fodbold og AB.

På vores fantastiske hjemmeside kan man læse et interview med Claus, hvor han fortæller , at han nærmest blev født på AB og han blærer sig også med en masse AB-koryfæer, der kom i hans barndomshjem. Læs selv!.

Jeg ved , at Claus spillede i AB som ungdomsspiller, ligesom han spillede håndbold i HG. Han var målmand i AB. Jeg har spillet fodbold med ham på det særlige danskerhold i Bruxelles. Her var Claus en skattet spiller, der spillede stort set alle positioner. Han ville dog meget nødig stå på mål. Skete det en MEGET sjælden gang, at han gik på mål, gjorde han flere uger efter konstant opmærksom på de helt utrolige smerter, han havde i hele kroppen.

 

Claus har også forfattet et par af de sange vi tjønsere synger ved festlige lejligheder. Han er lidt af en poet – og en god sådan, skal siges. Disse sange er uden tvivl hans bedste bidrag til vort fællesskab.

 

Claus hader at tabe!! Har han tabt torsdag, går han og venter på revanche, mens han gennemanalyserer, hvad der gik galt på hans hold.

Taber han lørdag, er week-enden ødelagt og analysen gennemgribende og nådesløs. Men – og det skal siges til hans ros –han finder yderst sjældent fejl hos sig selv.

Vi kender vist også alle sammen hans udtryk ” lille skat”. Det falder, når hans hold er i angreb og han ikke bliver spillet i en situation, hvor han mener, han burde have bolden . OG det er i hvert et angreb.

 

Så han er ikke karrig med uddelingen af ”lille skat”

For Claus er angriber – ikke målmand . Og han vil score mål. Helst spektakulære førstegangsflugtere.

I sin ungdom ville han score så meget andet – og seminarier samt lærerværelser er jo herlige jagtmarker for heteroseksuelle mandlige lærere. Det ha Claus selv fortalt og det er blevet bekræftet af Johnny P.

 

Hvad kendetegner ham ellers?

Er han havemand? bestemt nej. Han har ganske vist en kolonihave i Sydhavnen i en af Danmarks ældste kolonihaver, men den er meget lille og haven i Bruxelles var den mindste i byen. Den bestod af en mindre terrasse samt en høj mur til naboen.

Men vi må konstatere, at Claus er i meget tæt kontakt med sin krop og kroppens signaler. Som ung andre signaler end i dag. Nu er det mere : ” Hvordan har jeg det egentlig ?”

 

Jeg vil ikke nævne ordet hypokondri –NEJ NEJ

Men en fin og utrolig veludviklet evne til at tolke kroppens signaler. Intet – simpelthen intet går hans fine iagttagelsessystem forbi. Han ved eksakt, hvor han har ondt, hvor meget det gør ondt, hvor længe det har gjort ondt, om smerten er konstant eller let pulserende – alt har han styr på.

 

Og jeg troede faktisk , jeg kendt Claus godt, men så faldt jeg over et kampagne skrift på internettet. Claus ville vælges tril bestyrelsen i en anden klub end AB !!

Jeg er for fin til at nævne navnet, men det er et navn, som også en dansk sagnkonge havde.

Her pralede Claus uden blusel af, at han havde været på datidens ynglingelandshold i fodbold og at have spillet i 1. division !! Den lader vi lige står et øjeblik for DBU og Claus er ikke helt enige om alle disse oplysninger.

 

Han fremhæver også sine evner som rejsearrangør !! Kan nogen mon huske dengang Claus påtog sin opgaven med at arrangere en rejse for Tjønserne. Han gav os en uge til at melde sig til og BETALE.

 

Men han nævner også tjønserne. Ja, ikke direkte, men vi er så sandelig omtalt i kampagneskriftet. Claus har arbejdet med misbrugere og beskæftiget sig med folk med vanskeligheder. Så fik vi den!! Så fik vi den!!

 

Kære Claus , kære ” lille skat”, vi ser frem til du har overvundet din seneste skavank. Og din krop atter er klar. Vi glæder os til at se herude igen her på danmarks flotteste anlæg.

 

SKÅL og Tillykke

Niels Remmer