2013

ab-fodbold

HK: 2 x 70, Jørgen C. og John A.

2 x 70 Collaitz og John 007
2 x 70 år – Jørgen Collaitz og John Andersen                  

Torsdag den 21. november var Tjønserne atter samlet om en stor begivenhed. John Andersen og Jørgen Collaitz havde inviteret til fest i anledning af deres fælles 70-års fødselsdage. Efter en god tjøns med et fortjent vinderhold, nemlig Johns, aflivning af et par kasser øl og et fortjent bad, samledes vi omkring det veldækkede bord i restauranten. Lige efter bogen! Jørgen var forhindret i at deltage i kampen pga. en skade, men fulgte med fra sidelinien.

De to fødselarer blev behørigt fejret med taler og vingaver. Bent var blevet valgt til toastmaster. Et klogt valg, idet hans berømte lange taler på den måde blev serveret i småstykker á 20 minutters varighed krydret med de sædvanlige sproglige nyskabelser og finurligheder.

Menuen var dagens ret, Jägergryde med kartoffelmos og en stor fadøl. Også et godt valg.

Første taler var Torben ”Oldenhyler” Oldenborg, der, på strålende vis, beskrev John som en ildsjæl og inkarneret AB’er med et enormt overskud i bestyrelsesarbejdet, på skiferie, som holdleder og på banen. Lige til at blive forpustet af, men altid med AB’s bedste for øje.

Sangbøgerne blev også motioneret, og Silden forsøgte at lægge musik til ”Der er en klub”, men der var åbenbart nogen, der havde slukket for lyset over klaveret.

Afslutningsvis hyldede Henrik ”Katten” Vestergård Collaitz. Endnu et godt valg. Han fortalte bl.a. om dengang, da Jørgen var i ”Se og hør”, fordi han under en Europa Cup kamp mod det græske hold, AEK, havde smidt et par autonome, venstreorienterede, anarkistiske, hashrygende besættere ud af banen i Idrætsparken, fordi de demonstrerede mod det fascistiske styre i Grækenland. Udenfor banden ventede et par stovte jyder med ordene: ”Dem tager vi os af….”

Den strålende aften blev sluttet af med et trefoldigt hurra-råb for AB, og mon ikke tankerne gik til vores 1. hold, med håbet sejr mod Middelfart på lørdag og overlevelse i divisionen i jubilæumsåret?

En aften med mange højdepunkter, men man kunne måske have ønsket, at Vagn Ludvig Ludvigsen var blevet bragt i spil, ikke blot på banen, men også som den store entertainer, han er. Det var ærgerligt!

Tjønsernes udsendte reporter

Dr. Spin