17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Thomas Kentorp: Niels Remmer – 60 år, 2013

Niels Remmer – 60 års fødselsdag

 

Af Thomas Kentorp den 7. november 2013

Mit kendskab til Niels Remmer går kun sådan ca. 14-15 år tilbage i tiden. Men det er slet ikke noget problem. Remmer fortæller gerne om, hvordan hans arbejdsliv og sportsliv er forløbet, siden han startede i korte bukser  – som 12 årig i håndboldklubben HG. Allerede på det tidspunkt totalt behåret – hvilket gav en sikker på plads på 1. holdene i ungdomsårene.

Niels Remmer spillede håndbold sammen med vores alle sammens Kurt Berg i HG, og jeg spurgte for et par uger siden Kurt, om han kunne bidrage med et par linjer og bemærkninger om Remmer fra HG tiden til denne korte hyldesttale til 60 års fødselaren. Ikke noget med at skrive på en computer, men bare sådan et par sjove historier fra HG tiden. Men den røg Kurt ikke på – Kurt kunne ikke ’tage mere ind i øjeblikket’, som de siger på de større autoværksteder.

Derfor har sådan set selv måtte sjuse mig frem til, at Niels Remmer ikke som sådan var fast mand på det fantastisk HG holde med Verner Gaard, Carsten Lund, Palle Nielsen, Bent Mortensen, Gunnar Jürgens, Børge Thomsen, Jørgen Petersen etc., som vandt et utal af mesterskaber med KB-hallen som hjemmebane. Men enkelte kampe er det da blevet til for unge Remmer. Og det er jo også flot.

Remmer fortæller gerne om kampene og tiden i HG. Meget underholdende og belevende, som Remmer altid er. Høj stemmeføring og loden krop – det er kendetegnene for Remmer. Et totalt ryatæppe – hår i nakke, ryggen, bagbenene, røven og masser af hår omkring en forbavsende lille diller. Men det er nok noget med proportionerne – stor bue lille pil – I ved – men faktisk taler vi om meget aktiv seksuel herre – ham Remmer. 4 søde børn fordelt på to ægteskaber. Andet ægteskab med en flot svensk model, langt yngre end Niels. En ren klassiker: ud med den gamle kran og ind med en frisk model – og så er man nødt til at acceptere, at der stadig render mindre børn rundt i hjemmet, når man er 60.

Niels Remmer har haft en meget flot embedsmandskarriere indenfor Trafik og Transport. Højt på strå i Statens Luftfartsvæsen og mange år i Transportministeriet og Trafikministeriet, eller hvad det nu hedder for tiden. Niels var også for 20 år siden en del af Ritt Bjerregaards kabinet i Bruxelles. Det var ikke kedeligt. (Fik du hende ned og bide i madrassen, hende Ritt?)

Et af mine første møder med Niels var til åbningen af Hilton Hotellet i Københavns Lufthavn. Der førte Remmer sig frem hjemmevant med ministre, direktører og sekretærer. Remmer kunne snakke med dem alle.

Senere for en ca. 10 år siden mødte jeg en af Niels’ medarbejdere, der også var kommet til Københavns Kommune og den evige hvile – ligesom mig. En smuk pige – Tove Frederiksen – faktisk total lækker for at være helt præcis. På en eller anden måde fik vi pejlet os ind på, at vi begge kendte Niels Remmer, hvorefter Tove sagde: Jeg kan altid mærke om Remmer har kæreste på eller ej. Hvis han ikke har en kæreste, så er han godt nok anstrengende. Det var den gang – hvor tolerance overfor sexchikane var en del af jobbeskrivelsen, hvis man ville gøre karriere.

Niels Remmer optrådte her for nylig i TV-avisens dybdeborende program Kontant, hvor Niels skal forsvare flyselskabernes procedure vedrørende tilbagebetalinger til forbrugerne – tror jeg nok. Nå, men sådanne programmer tager jo altid forbrugernes parti, og Remmer forsvarede myndighederne og selskaber kompetent og bravt. Vi var flere, der var meget imponeret af Remmers ro og sikkerhed i dette vanskelige medie. En klar succeshistorie lige indtil ugen efter, hvor TV-avisen  / Kontant bragte et kort klip fra indslaget med Remmer og meddelte, at denne mand faktisk havde været fuldstændig utroværdig og havde fyldt seerne med usandheder. Det var nu blevet fastslået etc.

Det var så den TV-karriere, Remmer. Den sluttede, inden den rigtig var sat i gang.

Remmer har set ens ud i 20 år – blå blazer, masser af hår og stort grin. En tidløs øltønde med hår.

Remmer er i Top 3 med hensyn til øldrikning efter tjøns. De to andre er Niels Torp og undertegnede. Som boblere har vi Johnny P. og Jan Iver. Remmer får aldrig under 3 øl, når der bliver sat en kasse frem i omklædningsrummet.

På svagdrikker siden har vi uden modkandidater Quattrofonien, altså en Top 3 minus Vester. På vores hjemmeside er der et flot foto af Laust, Søren H og Henning Kurland i AB tøj, og konklusionen/moralen er klar: ’Hvis du drikker for få øl, giver det korte ben.’

Tillykke med fødselsdagen Remmer.