Tjønsernes gode ven

ab-fodbold

Denis Holmark: Min gode ven Jørgen Frost

Kære Jørgen

Din udstråling som fodboldspiller

Hvis man skal sammenfatte de indtryk der dukker når man tænker på din optræden på fodboldbanen er det mest præcise nok: ”Du er din egen”. Lad mig eksemplificere. Når du kikser en bold skyldes det, at banen var ujævn, bolden skruede, bolden var afleveret forkert, solen skar i øjnene etc. Det var helt sikkert ikke dig der klokkede i det. Når du har leveret en aflevering, der er så spids, at end ikke Christiano Ronaldo kunne have nået den, så der det din medspiller, der ikke har forstået, at han skulle bringe sig i en position, så han kunne modtage din geniale aflevering. Det må være fantastisk at have en sådan selvopfattelse. Og helt uden grund. Og dog. Du kan have dage, hvor du knalder bolden ind og arbejder som en hest for holdet, men det kan man ikke regne med. Du giver med sikkerhed Palle problemer med holdsætningen hver gang du er til stede.

Dine Tjønser-kompetencer

Din største kompetence er din uberegnelighed. Den ene dag spiller du himmelsk – den næste dag som en pose nødder. Hvordan skal man som modstander – og medspiller – forholde sig til det. Du har også en god evne til at rykke og samtidig skubbe til modstanderen, så du kommer frem på banen. Skulle det ikke lykkes for dig kan man være sikker på, at modstanderen har optrådt ureglementeret. Det er tydeligt, at dine kompetencer er udviklet i en anden fodboldskole end den vi andre kender. Så vidt jeg ved er det Gentofte Vangede Idrætsforenings internationale fodboldskole.

Et par Tjønser-venlige gode råd…..

Du skulle måske, blot en gang imellem, overveje, om det nu også er de andre der fejler. Jeg tror ikke at det i det store og hele vil skade din selvopfattelse. Og for din egen skyld vil jeg råde dig til ikke at skrotte mails, som venligtsindede tjønsere sender til dig, og således ikke reagere på henvendelser.  Det er ikke høfligt.

Fremtiden for dig som Tjønser

Din fodboldstil må være meget fysisk og psykisk krævende. Så længe du er ved skolevæsenet får du dog tilstrækkelig hvile – trods konfrontationstimerne – til at du kan overkomme at være tjønser. Når du til sin tid fratræder må du søge at finde en livsrytme, der passer til din indsats som tjønser. Så skal det nok gå alligevel. Du har jo også Ulla til at støtte og vejlede dig.

Hvad Tjønser-kammeraterne forventer af dig

Dine tjønserkammerater forventer at du kommer noget oftere til tjøns. Specielt om lørdagen – når der samtidig spilles to kampe – kan vi være så få til tjøns, at man ligefrem står og venter på at du skal møde frem. Og så venter jeg på, at du får taget dig sammen til at levere oplysninger til et tjønserportræt så tjønserne kan vide mere om dig end at du har spillet i Gentofte Vangede.

Din gode tjønser-ven

Denis