2019

ab-fodbold

Dr. Spin: Tjønsernes mærkedage

               Mærkedage Tjønserne hader og elsker….. 

I skrivende stund er julefesten og Lundbergdagen er vel overstået, og vi ser frem til Årets Tjønserfest.

Bedst huskes vel nok Vagn Ludvig Ludvigsens julequiz med krøllede spørgsmål, som ingen har en jordisk chance for at besvare, med mindre man hedder Vagn Ludvig Ludvigsen. Quiz’en blev afviklet i det forventede kaos, der altid har præget Vagns lederskab på og uden for banen.

Nok om det!

Vi har passeret en række mærkedage i efteråret og vinterens løb, som Tjønserne selvfølgelig har en mening om f.eks.: 

Niels “REMA 1000” Remmer om “Halloween” den 31. oktober: – Jeg bryder mig ikke om Halloween. Men I år fik ungerne mig overtalt til at gå fra dør til dør i Malmö med raslebøssen. Normalt går jeg ikke uden for en dør uden skudsikker vest, og denne gang var ingen undtagelse. Jeg havde dog forinden også udhulet et stort græskar og trukket det ned over hovedet. Det gik sådan set meget godt, og ingen bemærkede noget usædvanligt.

Da jeg senere på lørdagen skulle til tjøns på AB, kunne jeg ikke få græskarret af igen. Jeg passerede tolderne ved Øresundsbroen, som jeg kender rigtig godt, uden at blive stoppet, og jeg spillede tjøns uden at nogen kommenterede mit græskarhoved.

Heller ikke min yndige hustru bemærkede noget, da jeg kom hjem til aftensmaden, så jeg besluttede at beholde det på nogle dage.

Men en mærkelig oplevelse var det nu alligevel. 

Tim Rishøj (som i parentes bemærket oprindelig hed Tim Høj – men efter mange år i Kina, hvor han blev kaldt Mr. Tim-Ris-Hoi, besluttede han at kalde sig Rishøj for nemhedens skyld) har denne kommentar til “BLACK FRIDAY”: – Jeg undrer mig over, at der bliver gjort et så stort nummer ud af BLACKOUT FRIDAY; denne ene dag om året, hvor folk går amok. Jeg holder BLACKOUT FRIDAY hver dag. Især efter torsdagstjønsen. 

Thomas Kentorp om “Kvindernes Internationale kampdag” den 8. marts: – Jeg er altid med helt fremme til Kvindernes Internationale Kampdag, hvor jeg går med i optoget rundt om i København. Man ved jo aldrig, om man kan score noget sympati-halløj, for der er rigeligt af enlige mødre, skal jeg hilse at sige. 

Jan Petersen om “Den internationale Nutella Dag” den 5. februar: – Den bedste dag på året. Lige før den er bedre end “Den Internationale krebinet-dag”.

Jeg starter dagen med et tykt lag Nutella på mine ristede taost-brød til morgenmad, og fortsætter med et ordentligt lag Nutella på min frokost, som altid er “Dagens Ret” i kantinen. Det kan være Boller i Karry, Lasagne, Pizza eller noget helt femte.

Om aftenen har min dejlige hustru lavet frikadeller med kartofler, brun sovs og Nutella eller flæskesteg med rødkål, kartofler og Nutella.

Til dessert, her i julemåneden, får vi altid Ris a´la Nutella, hvor mandelgaven altid er et glas Nutella – naturligvis! 

Bent Jacobsen om “Arbejd nøgen i haven-dag” den 6. maj: – Jeg var med til at igangsætte denne dejlige dag for snart mange år siden. Det startede egentlig ved en tilfældighed, da jeg skulle skynde mig at slå græs inden tjønsen på AB. Jeg havde så travlt, at jeg ikke ænsede, at jeg var helt nøgen, og ikke før nogle nabokoner – diskret – gjorde mig opmærksom på min manglende påklædning, reagerede jeg. Det var lidt flovt, men også tydeligt at nabokonerne var imponerede over, hvad de så.

Nu er det blevet en hjertesag for mig, og jeg håber, det vil brede sig til hele landet. 

Niels Torp om “Den Internationale råbe-højt-dag” den 21. januar: – Jeg hørte første gang om DIS for mange år siden, og tog den straks til mig, og jeg praktiserer den hver torsdag og lørdag til tjøns. Det er dejligt! 

Lauge Nilsson (som stadig ikke er familie med Pippi Langstrømpes abe, Hr. Nilsson) om Sveriges Nationaldag den 6. juni: – Jeg…….(forkortet af red.) 

Glædelig jul og godt nytår til alle