26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

YOUNG MASTER/51+ vinter 2014-2015

Så kom der blodtransfusion til YM51+

I 2014/2015 er der sket en tiltrængt fornyelse af spillertruppen for YM 51+, og det har resulteret i en ganske god sæson med mange gode resultater og gode kampe.

Blodtilførslen kom fra Merveds hold, hvor en lang række gode folk omkring de 50 har suppleret den bestående stamme af spillere på 51+++++++ og lidt til.

Først og fremmest har vi fået tilført lidt speed i angrebet, hvor fraværet af Torben træben og Niels mavelanding grundet langvarige skader har været mærkbart over de sidste par sæsoner.

Derudover har en stabilisering af forsvaret med stor kontinuitet betydet, at der er gået væsentligt færre mål ind i denne sæson end i de forrige. Man kan sige, at der er gennemført et vellykket generationsskifte. Dette er sket ved, at manager Rafai har tryglet, svinet, mobbet og tæsket folk til tastaturet gennem en helt igennem pædagogisk mailstorm strategi med stort set uforståelige mails uden tegnsætning, uden grundled og udsagnsord, uden hoved eller hale, men alligevel med så megen appel at flere har følt sig intimideret til at gå til tasterne og melde sig til.

Jeg nævner i flæng Peter Merved (him self), Jesper Stærke, Henning Thygesen, Ulrik Grage, og flere andre, som har været en dejlig forstærkning og en god foryngelse på holdet.

Læg dertil, at Mesterkatten (Vester) i løbet af sæsonen spillede et par brandkampe med dels brug af de ulovliggjorte teleskoparme (FIFA har været inde over sagen og erklæret at de ikke har regler for teleskoparme), dels brug af det særlige fikseringsblik overfor angribere der er alene igennem.

Et solidt forsvar med Hr. Hansen (knæbind kaldet), Jesper Stærke, mig selv sagde hunden og Lars CC som de gennemgående figurer, med RAF, Søren Brandt, Kenneth Rosenmeyer (manden der sænkede OW Bunker) Thomas Haderup (for sjældent) og Peter Merved på en slidstærk midtbane og med Ulrik Grage og Martin (makker) på toppen og med hjælp fra mange undervejs der løftede og bar, så kom vi igennem en sæson, hvor vi havde fortjent at blive nr. 2, men blev nr. 3, fordi Valby folkene ikke gade at vinde over Lyngby i den sidste kamp, efter de havde vundet turneringen.

Med denne sæson må vi igen sige, at der er kommet luft i klubbens bedste hold og de særlige værdier, der omgærder dette hold med den særlige aura af AB-ånd – vi må derfor lave vedligehold på holdet ved at sluse nye unge folk ind på holdet i en særligt nænsom proces, samtidig med at vi må håbe, at vi til næste år er mindre ramt af skader, end vi har været i år.

Manageren (Rafai) har igen i denne sæson holdt den sædvanlige mailtaktik. Ingen personlig betjening kun mails, ingen særlige kærlige håndteringer men kun hård indpiskning. Hjalp det, ja det må tiden jo vise, om vi kan holde ved.

Spændingen stiger – vil der ske spændende ting som f.eks. en ny kunststofbane på Skovdiget til sæson 2015/16. Tak for en god sæson og husk at:

“Some people believe football is a matter of life and death. I’m very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.” Bill Shankly legendarisk Liverpool manager.

Kjeld Romer Larsen

—-ooo0ooo—-

 

Kære alle

Tak for en rigtig spændende og god vinterturnering.. Sæsonen har budt på mange gode kampe, godt spil, sjove bemærkninger og især et godt sammenhold samt fantastisk stemning.

Efter en lidt langsom start, hvor et nyt hold skulle spilles ind, kom vi godt i gang med mange sejre i træk og sæsonen sluttede med en pæn 3 plads efter Fremad Valby og et point efter Lyngby (det lykkes Lyngby at slå Fremad Valby 2-1 i sidste kamp) som nævnt havde vi en del tætte kampe, der blev afgjort i de døende minutter, men en kamp vil gå over i historien, og som desværre betød, at vi mistede 2 pladsen… jeps venner her tænker jeg på kampen mod GVI, hvor holdet 10 minutter ind i 2 halvleg, førte 5 – 0, for så at tabe 6 – 5…. Dette er uforståeligt for manageren, og vil naturligvis ikke være forekommet, hvis manageren selv havde været på banen….. klar fejl af manageren, at tage på vinterferie….!!

Som bekendt var der ikke opbakning til, at deltage i fællesafslutningen, til gengæld planlægger jeg en afslutningsfrokost lørdagen før sommerturneringsstart, hvilket vil sige lørdag den 11 april. Jeg håber mange har mulighed for, at deltage i tjønsen og efterfølgende frokost. Mere info følger, men sæt kryds i kalenderen den dag.

Endnu engang mange tak for en hyggelig turnering, og glæder mig til at spille med mange af jer igen i sommerturneringen. Her er det Torben (UK), der står for holdet og jeg ved, at han vil være rigtig glad, hvis I bakker lige så villigt op om kampene.

Vh

Rafai

—-ooo0ooo—-

Turneringens næstsidste kamp var mod Fix. Vi har det altid svært mod dette hold, især når vi møder dem på Bellahøj… måske er det højdeforskellen, måske er det rammerne med en hal, man ikke kan finde rundt i, måske den helt nyanlagte kunstbane, hvor bolden hang fast….. hvem ved!!!??

Anyway efter stor velvilje lykkes det drypvis, at samle et stærkt hold til kamp… mange var endda omklædt ved kampstart……..

Holdet forsatte den gode stil, med godt spil, stor disciplin, som desværre blev brudt af dels skader, dels mange rokader…. Men vi formåede at gå til pausen med 2 -0… Jeg gætter på, at Fix er Rosenmyer’s ynglings modstander, og han vel synger ”Can we play you every week”, idet det igen lykkes ham, at score mod Fix….. et mål der viste sig at blive sejersmålet. Tillykke med sæsonscoring nr. 2. I øvrigt endnu en stor stærk solid indsats af Brandt og Merved.

I anden ½leg forsatte det gode spil, masser af store chancer men vi formår ikke at lukke kampen helt, og pludseligt 5 min før tid får de en løs chance og så står den 2-1….Ved den lejlighed så det noget komisk ud, at se banens mindste spiller (jeps mindre end Romer), og nok oz mest hidsige af slagsen – hoppe op ad Vester for at vriste bolden ud af Vesters strakte arme, mens Vester spørger, om han vil have bolden nu???………… Vester man må ikke drille !!!

Heldigvis blev resultatet kørt hjem og endnu en sejr i hus.

Næste kamp er ude mod FB. Kampen spilles på Fremad Valby’s baner Tribunen, Julius Andersensvej 1, 2450 Kbh SV (kunst)…. Man skal hele vejen ned langs grusbanen om bag valbyhallen om til stadion, hvor vi klæder om. Peter L, Ulrik, Merved hvis I ikke kan finde det ring

Vi er kun 11 mand, så hvis der er 1-2 , der har lyst til en frisk kamp så meld endeligt ind.

Følgende er udtaget

Lars A, Lars C, Søren H, Brandt, Raf, Rosenmeyer, Makker, Ulrik, Bjørn, Peter L (tager du handsker med),  Merved

Afbud

Vester, Jesper, Haderup

Vh

Rafai

—-ooo0ooo—-

Med hiv og sving lykkes det, at stille med 11 mand… og hvilke 11…. Fuld af disciplin, kampgejst og viljen til at kæmpe…….

Flot flot kamp hele vejen rundt. Der er altid nogle enkelte, som gøre sig mere bemærket end andre, og her vil jeg tillade mig, at nævne Jesper, der igen igen igen yde en meget solid indsats. Lynhurtig, svær at komme forbi og altid med overskud til, at bakke de andre op, hvis en lang bold skulle være sluppet igennem…flot!!

Så vil jeg også nævne Lars A, der igen var villig til, at stille op, og spillede en meget flot kamp på højre midt… flittig både defensiv og offensiv… endelig stor tak til Peter L, der tilbød at hjælp, og endda selv havde taget målmandshandsker med…. Fik dog ikke brug for dem, idet holdets flotte spil betød, at Husum ikke havde én eneste afslutning på mål.

Som I sikkert har gættet vandt vi med overbevisende 5-0…..

Derfor genvalg til hele banden + 3 mere: Fix spiller Grøndalscenteret, Hvidkildevej 64, 2400 Kbh NV. Omklædning i centeret, og pas på med parkeringen…. Tjek reglerne

Vester, Lars A, Lars C, Jesper, Søren H, Brandt, Raf, Rosenmeyer, Makker, Ulrik, Bjørn, Peter L, Haderup, Merved

Som det ser ud nu er der ikke stemning for, at deltage i den afsluttende fællesmiddag fredag den 20/3. Vi vælger derfor, at lave et lille hyggelig arrangement på AB. Tanken er, at vi en mandag aften – inden sommerturneringsstart – tjønser lidt og så spiser vi sammen efterfølgende. Som bekendt har vi skulle betale 20 kr. pr kamp, og der er derfor lidt over 2000 kr i kassen, så satser på, at de kan dække udgiften til fællesspisningen

Vh

Rafai

PS: Ulrik må jeg foreslå, at du ikke tjønser før næste kamp

—-ooo0ooo—-

Efter den flotte præstation mod Lyngby skulle holdet vise, at det også mod mindre gode hold kunne spille god fodbold… Og ja der blev ydet endnu en god, disciplineret indsats hele vejen rundt, som betød en 5 – 0 føring ved pausen…. Belært af erfaringerne fra GVI er den føring farlig, så der var en vis nervøsitet at spore – især hos Vester, der frøs grundet manglende aktionsmuligheder – så det var befriende, at vi kom på 6 – 0 hurtigt i anden ½leg. Dette blev også kampens slutresultatet. Reelt burde vi havde vundet større, men faktisk stod deres målmand en rigtig god kamp, og havde op til flere meget flotte redninger.

Derfor stor ros til hele holdet for en flot indsats

Næste store opgave er KAMPEN mod Fremad Valby….. et hold, der kun har sat 2 point til i hele turneringen. De skal derfor slås…… og med den gejst og vilje holdet har vist på det sidste er det ikke en umulig opgave.

Til formålet er følgende udtaget:

Vester, Lars C, Romer, Jesper, Søren H, Raf, Merved, Haderup, Makker, Ulrik, Kennt, Mark, Rosenmeyer

Afbud

Brandt

Vh

Rafai

 —-ooo0oooo—

 

På en klar og råkold frostsaften skulle holdet forsøge at rejse sig efter plamagen mod GVI sidste onsdag……. Lad mig sige det med det samme…. det lykkes til fulde… *;-)

Efter lidt skriv frem og tilbage fik vi stillet et ganske stærkt hold…. der skulle matche Lyngby – der til aftens kamp havde toppet holdet med fem tidligere divisionsspillere (nogle med flere landskampe på cv’et)………. de kan vist ikke lide at tabe til Søren Hansen…

Som man kan regne ud var vi under pres fra start, men holdet valgte at hive nogle ressourcer frem af skuffen… tag fx Katten Vester…. Katten er kendt for sin smidighed, og især sin teleskoparme…. til aftens kamp havde Katten suppleret med et par teleskopben, som holdt os inde i kampen.. stor kamp!!!

Andre spillede også en stor kamp, fx Rosenmeyer, der bed knæsmerterne i sig og stillede op. Nu er Rosenmeyer måske ikke den hurtigste på banen, men så kan man jo holde på bolden og spille den fint rundt… godt samarbejde på midtbanen….. og med Lars.. længe siden at vi har set Lars turde få bolden, men i aftes så vi endda op til flere frække driblinger forbi sin mand…*;-)

Selvom vi var presset og Lyngby havde mange chancer havde vi også vores…. en total friløber til en godt spillende Makker burde havde bragt os foran….. tror Makker har lært, at man ikke jubler før bolden rent faktisk har passeret målstregen….. til forsvar kan siges, at alle øvrige 21 på banen også troede at den vil gå ind, men nej en sneknold gjorde, at bolden skiftede retning og tog stolpen og ud……

Som i mange andre kampe er der Ulrik….. Lyngby fik hans fantastiske speed og sparketeknik at mærke…. 2 kasser bum…. et måbende Lyngbyhold..

Kampen endte 2-2 hvilket vi er yderst tilfredse med… man kan komme langt med vilje og engagement

En stor tak skal sendes til Lars A, der villigt stillede op som en gardering på linjen.. Tak Lars

Næste kamp er hjemme mandag den 16 feb. kl.19 mødetid kl 18.30..

Følgende er udtaget

Vester, Lars C, Romer, Jesper, Hansen, Brandt, Raf, Merved, Rosenmeyer, Haderup, Makker, Ulrik, Lars A

Der er plads til en mere

vh

Rafai

—-ooo0ooo—-

 

På en utrolig flad, men monster våd grusbane fik vi hevet den tredje sejr i træk på 3-1 hjem….. Vi spillede en rigtig flot 1 halvleg, hvor Husum blev udspillet godt og grundigt, og vi fik produceret 10 stk 100% chancer… mæææn ak ak… kun udbytte af en….!!!

Det gode spil forsatte i anden halvleg, hvor vi  lige efter startfløjt igen fik en friløber…. Desværre var kanonen ikke indstillet helt rigtig igen…. Chancerne kom i en lind strøm, men Tjaaa… og som mange gange før kommer modstanderne for første gang i kampen på vores banehalvdel…og bum 1-1… nå der var heldigvis 8 min igen… hvilket var nok til Ulrik først fik løftet et frispark over muren og ind tæt op ad stolpen, og med 2 min igen energisk forfulgte en bold, som blev sat ind til 3-1… flot Ulrik, der igen fik et hattrick på konto’en….

Næste kamp er torsdag den 15/1 kl. 21 ude mod FB. De spiller på Jes Jessensvej på Frederiksberg. FB er absolut bundhold, så vi skal meget gerne have en sejr hjem der.

Følgende har meldt klar:

Vester, Lars C, Romer, Jesper, Brandt, Raf, Haderup, Rosenmeyer, Thyge (muligvis), Ulrik, Makker

Afbud: Søren H

Der er plads til et par stykker mere… så meld lige ind…

Vh

Rafai

—-ooo0ooo—-

Mandefolkesejr i svær kamp under svære betingelser

 

Kjeld Romer Larsen

Våd grusbane, småregn, blæst, 4 grader celsius – forholdene var langt fra perfekte på AB’s grusbane mandag aften, hvor Young Masters mødte GVI.

Vi lå inden kampen næstsidst og GVI lå næstførst :-)

Kampen startede med meget lige spil, men det var GVI der kom foran på en lidt tilfældig scoring. Vi lod os dog ikke slå ud, og Ulrik gravede bolden frem fra baglinjen og en vandpyt, mens GVI stod og gloede, og han fandt Raf fri for kassen, og manageren svigtede ikke – 1-1 ved pausen.

I 2. halvleg gik vi ud og gav den gas, og først Haderup med et godt skud og derefter Ulrik med et godt mål bragte os op i front, og så var den kamp lukket og slukket.

Et par dårligt gennemført taktiske udskiftninger gav det forvirring i geledderne, og pludselig pressede GVI os meget hårdt og løb nærmest gennem midtbanen efter behag. Det resulterede i to dumme kasser til dem, og pludselig stod det 3-3, og der var stort set ingen tid igen.

Manageren gravede herefter en tunnel gennem det bagerste GVI forsvar og dukkede op som en muldvarp lige omkring den i øvrigt meget fint optegnede linje (tak til AB’s personale for det meget fine arbejde) sparkede bolden ind til Merved, som tog et lidt langt træk i feltet men kastede sig derefter heroisk ned og prikke den med en lang tå ind i det nederste målhjørne.

Det blev GVI mildt sagt lidt sure over, de mente Raf havde gravet for dybt eller et eller andet, og det kastede blot to udvisninger af sig, og de sidste minutter kunne de med 9 mod 11 ikke rigtigt presse os til noget farligt så alt i alt en velfortjent sejr til en flok mandfolk i en våd og kold aften på AB’s legendariske 1. generations grusbane

—-ooo0ooo—-

AB 1 FIX 1

Jeg ved ikke om det var den snarelige eleminering af vores legendariske grusbane, der gjorde udslaget, men til kampen mod fix var der 14 stærke mand.

Dem, der havde sat næsen op efter en våd grusbane blev skuffet, idet vi spille på en dejlig græsbane (7’eren). En rigtig god kamp, men masser af intensitet og enkelte gange også godt spil. Fix har fået stablet et meget stærkt hold på banen, og de kom også hurtigt foran 1 – 0. Det er ikke let at spille sammen, når man stiller med 4 nye til hver kamp, men langsom kom vi på banen og sad på spillet de sidste 15 min af 1 halvleg…. Dette gav også pote, idet vi fik udlignet til 1-1…. Et af de få gennemspillede angreb blev smækket ind til bagerste stolpe, til en fri Rosenmeyer… men nu er Kenneth ikke den største måltyv så han ventede pænt på, at en Fix-spiller kom til og sparkede den op nettaget…..

Det lille overtag forsatte i anden halvleg uden at vi rigtig fik udbytte af det…. Og som ofte før kom der en kontra…. Som Romer valgte at stoppe med en ”lille” elegant benspænd…. Men her viste katten at han stadigvæk både er smidig og at teleskoparmen stadigvæk er i ærmet… så den nappede han…. FLOT taget…

Næste kamp er hjemme mod Lyngby den 1/12. Rygtet siger, at den er ved at blive klodset op på blokvogne for, at blive kørt til sportshistorisk museum, derfor ved jeg ikke i skrivende stund, om det bliver på grus, græs eller vi skal op på kunst i Gladsaxe….  Men vi satser på, at vi igen får lov til, at spille på græs. Derfor kamp kl 19 – mødetid kl. 18.30 på AB

Følgende har meldt sig til:

Vester, lars C, Lars A, Romer, Jesper, Raf, brandt, Rosenmeyer, Makker, Ulrik….. Der er plads til flere så bud endelig ind

Afbud: Kennt, Bolche

Vh

Rafai

—-ooo0ooo—-

 

Fremad Valby 1 – 0

Lidt surt vi måtte indkassere et smalt nederlag. Selvom vi spillede en god kamp var det et eller andet sted ok at de vandt…… Det var tydeligt, at der er mange nye med og derfor svært ved, at få det til helt at køre….vi havde ikke så meget at skyde med og de havde flere store chancer….

Næste kamp hjemme mod fix den 17 nov. kampstart kl 19 mødetid kl 18.30

Følgende har meldt sig klar

Vester, Lars C, Jesper, Lars A, Raf, Bolche, Romer, Brandt, Makker

Der er plads til flere så hold jer endelig ikke fra tasterne…… hvis vi ikke er nok søndag aflyses kampen

vh

Rafai

—-ooo0ooo—-

B1903 – AB  2 – 2

Så kom vi i gang med turneringen. Det var lykkes os, at samle et stærkt hold til kampen mod B1903, et hold vi åbenbart har lidt svært ved.

Der var flere debutanter i vinterturneringen, som gjorde det rigtigt godt. Faktisk spille vi  en rigtig god gang bold, der var tempo, fight og en masse gode detaljer samt gennemspillede angreb, som gav 2 mål (Mark og Bolche). Med lidt bedre præcision havde vi scoret 3 mere, men selv da, der blev holdt skydetelt vil bolden ikke ind

Alt i alt en rigtig flot kamp, som vi burde havde vundet.

Næste kamp er ude mod Fremad Valby Onsdag den 12/11. Kampstart 19.30 mødetid kl. 19.00 (De holder til nede bag tribunen ved Valby Hallen – Tribunen, Julius Andersensvej 1, 2450 Kbh SV (kunst))

Følgende har meldt sig:

Vester, Merved, Lars C, Mark, Romer,  Bolche, Jesper C , Raf, Martin Makker, Lars A (måske) Ulrik (måske), Brusse (måkse). Jer der er usikre giver I lige besked hurtigt??

Afbud Niels B

Der er derfor behov for flere spillere, så meld venligst hurtigt tilbage.

Vinterturneringen er lidt speciel. Man skal selv tage tøj med, og det koster 20 kr. pr. kamp. De 20 går til øl, idet reglen er, at hjemmeholdet sørger for øl til udeholdet. Overskuddet har holdet traditionelt brugt til, at betale for den afslutningsfrokost, der er i forbindelse med sidste kamp. Frokosten har i de sidste mage år været afholdt i Brønshøjs klubhus, men det vides pt. ikke hvor den holdes i år.

Ser frem til jeres hurtige tilbagemelding

Rafai