15: Tjønser-fødselsdage

ab-fodbold

SH: Johnny Petersen – 70, 27. nov. 2017

Johnny Petersen fylder 70 år i dag, 27. nov. 2017 – STORT tillykke

Johnny, du har et kæmpe fodbold-gen, heldigvis med AB helt i toppen.

Vi mødte hinanden første gang i maj 1970 i Parken. Du var udtaget til A-landsholdet, og jeg var udtaget til Pressens hold, dengang spillede jeg i Lyngby. Vi havde mange skarpe dueller, men særlig én husker vi begge. Midt i 2. halvleg modtager du bolden i straffesparksfeltet, jeg prøver at tackle dig, men du ‘tørrer’ mig og sparker bolden ind med et kluntet ‘skinne-bens-skud’. Du har senere indrømmet, at det ikke var ét af dine bedste mål i din flotte klarriere, men du afgjorde kampen – ØV!

Fra 1972 og frem til din tilværelse som udenlands-prof. i F.C. St. Pauli spillede vi mange gode kampe sammen på AB’s 1. hold. Du afgjorde mange kampe med dine super langskuds-mål – i alt spillede du ca. 250 1. holds kampe for AB.

Din efterfølgende trænerkarriere har også bragt dig og dine klubber mange gode oplevelser – bl.a. i AB, B.93, F.C. Nordsjælland, HIK, Brønshøj, FREM.

De senere år har du været en dominerende Tjønser – både på banen og i omklædningsrummet. Vi kan ikke leve i Tjønser-gruppen uden dit kæmpe opråb i omklædningsrummet om torsdagen præcist kl. 16.30: “Se så for helvede at tage jer sammen – vi starter nu!!!!”

I Tjønser-kampene scorer du stadigvæk mange flotte ‘Johnny P. mål’ på langskud – li’som i de gode gamle dage.

Du har også – med stor tak – skrevet mange artikler og referater fra fester og arrangementer på Tjønser-siden.

Go’ fø’sdag Johnny – jeg er sikker på, at Lilli vil forkæle dig.

Vi ses til tjøns.

Søren