31: Nekrologer

ab-fodbold

H. C. Laurberg (Svend Olhoff)

TJØNSER og ABer

H.C. LAURBERG  er død

Vi kendte hinanden fra vore drengeår på Metropolitanskolen , hvor vi begge gik  i mellemskolen, dog ikke  i samme  klasse. HC var et par år ældre end mig .

Vi kendte også hinanden via AB på Nørre Alle, HC som målmand og jeg som centerhalf.

Senere mødtes vi igen på James hold i 70erne, hvor vi var nogle af de yngste, men vi lærte dog hurtigt jargonen, når Njor,  James , Palle, Fotografen , Osten Krølle og Hemliga, osv. tryllede  og fortalte  om fredagens  erobringer på Hviid og andre steder.

Vores venskab udviklede sig og vi købte en stor kasse i Hellerup, som jeg dog efter nogle år – da Lene trådte ind i HCs liv – fortsatte ejerskabet af alene.

Vi havde nogle hyggelig og sjove år sammen i den periode, og en af fordelene ved at bo så tæt på byen var at taxaen retur fra byens liv sjældent oversteg 25 kr, vi havde heller ikke råd til mere.

HC var i den periode ministersekretær for Eva Gredahl, der oven i købet, i hvert fald en enkelt gang, var festdeltager i vores fælles hus, hvor hun hen på natten fik en kæmpeskideballe af HC, da hun stod og bællede en af de helt store cruer fra Bordeaux, men festligt var det og HC var udover at være en god kammerat også altid god for en skæg bemærkning eller en god historie.

I en periode var HC Attache ved den internationale arbejderorganisation, ILO, i Geneve, hvor jeg havde lejlighed til at besøge ham. Han var også her som altid en fremragende vært.

Senere var vi på ski i Italien og Østrig, sammen med andre af de gode ABere som HC senere golfede med da fodbolden blev lagt på hylden på grund af svigtende helbred.

HC var en ægte ABer og en ægte og god kammerat. Han vil blive savnet som en der stod for de værdier og egenskaber som kun rigtige ABere besidder.

Ære være mindet om HC

Svend Olhoff