2015

ab-fodbold

HK: Niels Torp 70

Niels Torp fyldte 70 år for lidt siden. Indrømmet, han holder sig godt.

Fødselsdagsfesten startede på AB med tjøns kl. 10.30 på Store Kunst’ bløde ryatæppe, og ikke uventet var holdene feje og helt urimelige.

Torp havde valgt sit hold med en fantastisk målmand i Katten, som – på trods af en vedholdende iskias-skade – befinder sig på et niveau, man kun fantaserer om i en feberdrøm, et betonforsvar med både Torp, Jan Ivar og Claus Berner, en midtbane med kreative løbere med Torps søn, Martin (ung, med et stort løbepensum og teknik, der umuligt kan være nedarvet), Bjørn og en masse andre boldkunstnere (på nær Laust, som kun er løber) og et kraftfuldt angreb med Johnny (2 mål, incl. et Ole Madsen-mål med hælen), Storm og Denis (som var på det andet hold).

Kampen startede som en gang Cuba med alle mand samlet om bolden, indtil vi fandt ud af at ændre målenes størrelse (det fører for vidt at forklare hvordan). Vi har vel ikke nogen sinde været præsenteret for hold, der var mere uretfærdige – nogensinde! Kampens resultat var givet på forhånd og resultatet 6-1 kunne nemt have været meget større, hvis ikke Tim Rishøj havde haft en stor formiddag i målet.

Efterfølgende var der øl i stride strømme i omklædningsrummet, hvor snakken gik, mens mere øl blev båret ind (det var vist noget med, at John A. havde vundet en sag mod Air Italia, som havde udløst en erstatning).

Så gik turen ellers mod restaurant Da Claudio på Frederiksberg, hvor vi blev forkælet efter alle kunsten regler – som man siger. Fremragende mad, skønne vine og gode taler af Formand Duun og evigt unge Kentorp (AB’s svar på Jørgen de Mylius). Duun fremhævede Torps gode sider som Tjønser, mens Kentorp meget malende fremhævede Torps cricket-karriere og især svinede ham til som forventet og fortjent. Det er skønt med så kompetente talere i vores kreds. Nu er vi meget få, der ved noget som helst om cricket, men Thomas formåede at overbevise os om, at Torp har været en fremragende keeper, (altså ham, der sidder bag gærdet og får boldene lige i bærret, hvis holdets batsmen ikke rammer bolden, red.). Vi fik også at vide, at Vagn har været en glimrende softbowler (en kaster, der ikke har kræfter nok til at kaste bolden ned i den anden ende af banen, red.), og at Torp har ført sig frem på og mest uden for banen i New Zealand tilbage i 70’erne.

Stor tak til Niels for et aldeles fremragende arrangement, som sætter kommende 70-årige under et gevaldigt pres.

Dr. Spin