17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Thomas Kentorp: Sicilienfest – 2006

Sicilien – fest 2006
Af Thomas Kentorp

Så er vi så samlet her hos Knud – denne brogede flok af rejsekammerater fra Sicilien. Knud er den gæstfri vært, som lægger hus, hjem og kok til. Knud, jeg har fået til opgave af vores holdleder Povl Kjøller at sige dig tak i den anledning.
Og hvad er en mere passende måde at takke dig på end lige fortælle dig kort hvem, der er mødt frem i dag:
1. Kurt Berg sidder her med plaster i hovedet og ondt i ryggen. Men lige meget mange skavanker, som vælter ind over Kurt, så er Kurt altid i det samme humør. Godt mavesur over samfundets indretning og AB’s dårlige spil. Der er intet forandret. Der er ikke noget, der kan slå Kurt ud. Kurt er snart tilbage på banen igen – efter at have overstået sit pensionistsjob i Illums Bolighus i juleperioden. I forbindelse med juletjønsen med de unge gjorde Kurt sig fortjent til et job som svingdør.
2. Elio de Lorenzo er her selvfølgelig også. Elio der er arkitekten bag de fremragende ture til Italien. Senest til Sicilien i september 2005. Elio kan ikke få tak for sit arbejde med at dirigere os udenom turistfælder og dårlig mad. Elio: vi vil ikke andre steder hen end til Italien. Selvom det selvfølgelig er fristende, at Gert fra Brasilien lokker med skønne kvinder og sød forståelse på de kanter. Vi lader os ikke lokke. Elio du er en guttermand, og du fik nok for en måneds tid siden sat de mest uretfærdige hold i tjønseholdets historie. De hold var så dårlige, at jeg lagde mig syg af ærgrelse de næste 14 dage.
3. Jane de Lorenzo er en del af rejseholdet og er her selvfølgelig i aften. Jane er heldigvis ikke sart med hensyn til vores frie sprog – selvom vi selvfølgelig ikke ved, hvad der bliver sagt på Vilvordevej senere på aftenen. Og vi vil heller ikke vide det.
4. Niels Torp er blevet mere afdæmpet på banen. Jeg ved ikke om I har lagt mærke til det, men der bliver uddelt knap så mange skideballer ud som tidligere. Nu spiller Niels som regel på det modsatte hold af Laust Jakobsen – og det hjælper selvfølgelig – for Laust har ikke vundet en tjøns i et års tid.
5. Povl Kjøller er sprogets vogter. Jeg tænker altid på Povl, når ved en fejl kommer til at lukke op for DR TV om lørdagen – og så der som sædvanligt er gang i gammel dansk film med Peter Malberg, Ove Sprogø, Karl Stegger etc. Så tænker jeg på, hvad mon Povl Reumert Kjøller bedriver tiden med i aften. Han sidder sikkert og ser gamle danske film – hvor de siger ’meget’ og hvor de ’taler sammen’ i stedet for at snakke sammen.
6. Finn Villum sidder som sædvanligt ulasteligt klædt på – som altid. Ren skjorte og slips og det hele. Men lad jer ikke snyde at den pæne fremtoning. Taktikken er klar – det drejer sig om at få noget vin og lignende hældt indenbords. Nu er det jo ikke noget problem, for Finn bliver aldrig dum at høre på selvom, han har en lille blazer på. Sidste gang vi var hos Knud, fulgtes jeg med Finn ned mod stationen, men jeg lavede lige en Hodini på vejen. Jeg havde ikke lige den ekstra time, det ville tage at gå zig zig mellem venstre fortov og højre fortov ned til Virum Station. Torsdagen efter meddelte Finn, at Anni havde hentet ham i god ro og orden, som hun plejede og kørt ham hjem til en spegepølse med og en snaps i Rødovre.
7. Finn Rasmussen er kommet fint i gang med at spille igen. Ingen tacklinger og ingen skader er det blevet til endnu, og det er jo en tanke værd. Det kunne være at Søren Hansen skulle overveje den model. Finn møder op i noget gammel tøj fra Nørre Allé tiden – meget trendy – må man sige. Så nu lugter omklædningsrummet ikke blot af surt tøj, men også mølkugler fra Finns AB skjorte.
8. Torben Mærsk er hjemme i Danmark og var til tjøns i går. Torben har netop lejet Chris Hermansen til at score nogle mål i foråret, så AB ikke rykker ned. Chris Hermansen er blevet 33 år, så vi håber ikke, at det var ligesom da AB købte Peter Knudsen tilbage fra Bari, hvor det så viste sig, at Knudsen kun kunne løbe lige ud – han kunne ikke dreje. Torben vi stoler på din indsigt i fodboldens verden, ellers skal du nok få at vide af Kurt Berg, hvis du har gjort et fejlindkøb.
9. Claus Berner Møller – lægen med de kraftige lægge – der arbejder som børspekulant for ATP – det er Claus skyld at ATP ikke vil sælge deres TDC aktier. Claus havde en fin tur til Sicilien – og vi vil sikkert se Claus på de kommende ture også – dejligt at være lidt væk fra rampelyset i ATP. I øvrigt var det godt at Claus ikke var til tjøns i går – hvor vi var 12 mand på hvert hold – der havde ikke været plads til Claus på midtbanen.
10. Frank Nilsson er mødt op med en masse vareprøver fra sit firma Carlsberg. Og det skal han ikke høre et ondt ord for. Men Frank kan du ikke fremover sørge for at AB’s restauratør Inge også har nok øl på køl til os. Der er et par gange, hvor vi har mødte tage til takke med en sammenblandet kasse af juleøl, kalenderøl og almindelige øl. Og det går ikke i længden. Men Frank selvom du ikke spiller bold selv – så er du altid velkommen til at komme forbi AB’s omklædningsrum om torsdagen ved kl. 18.00 tiden – men en kasse øl – vi sidder hvor vi plejer.
11. Christian Andersen har også fået tid til at komme til fin middag i aften. Nu har Christian jo fået hård konkurrence med hensyn til at være den pæneste mand i dansk fodbold over 60 år. Som bekendt er Claus Borre blevet direktør i B93 – og meget kan man sige om Claus Borre – han er en pæn mand – og så har fået næsten lige så meget på den dumme som Christian – men kun næsten lige så meget – Christian går ikke så meget op i udseendet. (Undskyld Jane).
12. Torben Oldenborg fyldte 50 år ved juletid og fejrede sin fødselsdag i AB’s lounge i onsdags. Vi var repræsenteret ved pensionisterne Kurt Berg og Elio de Lorenzo – desværre sendte vi vores to mest øl svagdrikkende repræsentanter, så det er ikke meget ekstra fadøl, der røg på den konto. De herrer er mest til delikat vin i den stil. Men igen Torben – du ved hvor vi er – torsdag kl. 18.00 er vi alt drikkende – lige fra ølankre fra München til gamle lunkne kalenderøl fra Povl Kjøllers skab – alt ryger ned.
De siamesiske tvillinger 13 Niels Lindgaard og 14 Hans And. er her i aften. Er der to der står sammen i dansk fodbold – så er det Niels og Hans. Meget ivrige unge mennesker med en forholdsvist begrænset viden om spillet. Men det er jo dejligt at disse to nikovrag kommer væk fra gadehjørnerne og kommer ud og får lidt frisk luft i lungerne. Vi gør gerne samfundet en tjeneste på tjønseholdet. Også dejlig at I er her i aften drenge – det er vigtigt, at I også lære at mad ikke altid behøver at være serveret i en sesambolle eller ovenpå en pizza.
15. John Andersen sender os spørgeskemaer og regneark. Det er ikke grænser for – hvad vi skal svare på – for at gøre os fortjent til at blive inviteret med på næste tur. Hvem skal være i turudvalget – jeg tog Claus Nørfeldt med som outsider på mit spørgeskema. Det næste bliver vel, at vi skal sende vores bud på, hvor mange øl og flasker vin – vi regner med at kunne konsumere på turen til Piemonte – så vil John sende en advarsel til hotellet – således at man kan have forsyninger nok – når øltønderne fra AB kommer på besøg. John keep up the good work – vi er klar til at svare på alt – også vores manglende sexliv.
16. Erik Bruun Hansen har fået tid til at komme til middag i aften. Erik har ellers travlt med at få AB’s børsselskabet over i et nyt developerselskab. Og det er ikke let. Lige pludseligt steg aktien med et par hundrede procent fra kurs 3 til kurs 10. Men det er ikke Eriks skyld og det er heller ikke Eriks skyld, at TDC måske bliver afnoteret fra Fondsbørsen. Jo flere selskaber på børsen jo bedre. Jo flere er der til at betale vicedirektørens løn.
17. Bent Jacobsen sidder og nyder den gode mad her hos Knud. Bent er manden med de stiveste brystvorter og den længste forhud på AB. Og det ved vi – fordi Bent elsker at gå nøgen rundt i omklædningsrummet – i går så jeg Bent have en alvorlig samtale med en førsteholdsspiller om den kommende sæson – i bar røv og sorte ankelsokker – og som de siger på fynsk – fuld forhu’. Hvordan den unge mand kunne koncentrere sig – er uforståeligt.
18. Lauge Nilsson var tæt på at score på vores tur til Sicilien. Men det var ikke i fodbold. Nej – efter Lauge er gået på pension, savner han samværet med de unge frustrerede og søgende kvindelige studerende. Derfor var det nærliggende at Lauge fandt et par psykolog søgende lettiske turister på Sicilien og fik sig en snak om livet muligheder og skyggesider.
19. Erik Storm blev 60 år forleden og holdt fest for vennerne. De var 5 i alt med Storms kone. Fed fest – synd vi ikke var med.
20. Knud Møller-Jensen – den mest gæstfri AB’er – jeg har kendt – det må være fordi Knud er opdraget i AaB. Knud påtog sig en ny opgave på fodboldbanen i går til tjøns – som støvsuger i det bagerste forsvar. Der blev ryddet op – og sparket langt både op ad banen og ud i poplerne. Knud – du er dejligt engageret og ivrig på banen – og mange tak fordi du vil se os her i aften. Vi har haft lidt forskellige gaver med – men jeg har gemt en enkelt gave – som du skal have som afslutning på denne lille tale om dine gæster. Du bedes åbne den med det samme – og jeg har også vedlagte et batteri. …… Gaven er til manden der har alt – og især masser af hård i næsen. Jeg spurgte om denne næsehårstrimmer m.v. også kunne klare – hvis der var oparbejdet et buskads af stift rød nikotinbefængt hår i næsen – og det mente ekspedienten nok var muligt.

Tilbage til toppen