26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

GRAND OLD MASTER/60+ sommer 2009

GRAND OLD MASTER/60+ sommer 2009
Ved kampstart oplyste FA 2000, at de som forberedelse til  Vinterturneringen, hvor de stiller et kombineret Rødovre/FA 2000 hold, havde 6 mand med fra Rødovre. Så jeg skulle jo nok have aflyst kampen og noteret os for 3-0 for 3. gang mod dem.
Men mente, at det måske kunne have skabt uro fra spillere og dommer, så vi vedtog at spille – og Collaitz startede da også flot op med et langskud, der strøg i mål uden chance for deres målmand.
Torp var startet på mål, og holdt det rent. Men en skadet Johnny (vi blev kun 11) afløste ham – og da Ole senere også gik i stykker, så er der vist ingen grund til at referere resten af kampen, bortset fra at nævne, at de spillede godt.
Men jeg skal da oplyse, at silden og mørbradbøffen var fremragende, og at det lykkedes at drikke kassebeholdningen op. Så vi vandt 3. halvleg stort. Og slutter som forventet som nr 4 af 8 med 32 p (10*3+2*1+9*0). Så det kan kun blive bedre.
I har nu alle fået antydningen af vinterturneringen i den tidligere mail, men på utalrige opfodringer har jeg enevældigt vedtaget, at jeg går over til SMAR taktikken og udvælger et hold til hver gang, med pligt for de pågældende til at reagere med bekræftelse på udtagelsen i så god tid, at der eventuelt vil kunne skaffes erstatninger ved acceptabelt forfald.
Så jeg vil snarest sende mail til de 12, som pålægges at vinde turneringens 1. kamp den 7/11 kl 0845 mod HIK – primært valgt blandt dem, der har prøvet det før!
Med venlig hilsen John

Det lykkedes at finde 11 friske spillere, der fik gnedet morgensøvnen ud af øjnene lørdag  og var klar til at spille mod HIK på deres meget flotte kunstgræsbane i koldt, men flot fodboldvejr.
Alle kendte og ukendte målmænd har været kontaktet uden held, og med 2 sidste øjebliks afbud var det dejligt at Sme´en stillede op i målet, hvor han fik en flot debut. Desværre var forsvaret ikke helt vågne i starten af kampen, så inden vi havde fået set os om, var HIK foran på et flot indlæg, der sikkert blev sat i mål uden chance for Bent.
Heldigvis havde vi en fin moral og med elegant spil på toppen sørgede Nille, Søren H og Villum (der ellers havde ladet støvlerne blive hjemme, men han fik i stedet noget lærred med tape om fødderne) for en fortjent føring, mens Johnny tryllede rundt i angrebet og sørgede for at vi ikke kom for meget foran med elegante skud på stolpen, målmanden eller lige ved siden af. Ole Jørgensen klarede alt i højre forsvar, mens midten sikkert blev klaret af Flemming, Torp og Strøh, ligesom Per havde mange flotte angreb op langs højresiden.
Spillet bølgede mest på deres banehalvdel, men Bent fik da klaret et par skud til hjørne, og syntes mod kampens slutning, at der skulle være lidt spænding, så på et flot langskud boksede han bolden op i nettaget til 2-3. Men han sørgede dog for at der aldrig blev tvivl om sejren, da han på HIK´s massive slutpres flot fulgte med bolden på tværs af målet og fik den fistet ud til hjørne – som forsvaret i sædvanlige rolige stil kunne sparke væk.
En absolut fortjent sejr mod et godt spillende hold, som vi altid har det godt med – især da vi plejer at vinde.
Så nu venter slutkampen mod det eneste andet hold, som har været i stand til at besejre KB, nemlig FA 2000, som vi ikke har haft fornøjelsen af at møde i sommer, da de har meldt afbud til de 2 første kampe. Vi har pt 13 på listen, men for nu at sikre os mod mandefald pga afbud mm, så vil jeg da bede alle melde sig til kampen – eller som tilskuere med ret til efterfølgende at deltage i en afslutningsmiddag, hvor alle på mailinglisten er velkomne til at deltage.
Med de 3 sidste nederlag/aflyste kampe er vi pt dumpet helt ned på en 4. plads, og mangler i skrivende stund de 2 resultater fra Tårnby og B93, der ligger foran os (KB kan ikke nås af nogen). De 2 hold mødes i øvrigt i den sidste kamp den 24/10, hvor de så kan aftale placeringerne som nr 2-4 mellem sig, mens vi blot skal vinde for dog at have en chance for en 2. eller 3. plads.
Vinterturneringen nærmer sig også, så jeg har skrevet til HIK, som vi skal møde i første kamp på udebane, for at få at vide om det er 7/11 eller før, de vil se os – igen.
Og datoerne er nu sat ind på skemaet, men kun med de foreslåede, som vil blive ændret, når vi får talt sammen. Jeg vil nok finde mandage de 3 hjemmekampe, vi har – efter nærmere aftale med 50+, som Bjørn styrer.
På gensyn onsdag 21/10, hvor jeg håber, at se mange af jer.
John A.

Kneben sejr i dag – og tvivl om FA 2000 kan stille hold til 2/9 kl 19 hos AB

Efteråret startede jo med nederlag til de 2 tophold i de 2 første kampe, så det var 12 tændte spillere, der stillede op mod HIK/Skovshoved på en god bane 4 i dejligt sommervejr – og med indtil flere jublende tilskuere, der efter kampen var klar til såvel at hente øl, som at knappe dem op.
Hik startede godt, men snart fandt vi ud af, at de blot skulle presses og så overtog vi snart spillet og fik flere gode angreb med Nille og Lars som energiske angribere, der fulgte godt op på Duuns gode indlæg fra højre. Og netop et flot Duun indlæg blev ekspederet flot i kassen til 1-0 af Nille, som kort efter kunne gøre det til pausestillingen 2-0.
Vi sad helt på kampen, og mens vi blot ventede på næste mål, så kom det, men desværre i den gale ende, idet jeg gik for langt frem til bolden, men den blev spillet ud til deres udækkede højre kant, som fik den spillet ind på midten, hvorfra der blev scoret uden chance for Steen.
Vi fortsatte vores fremadrettede spil, men de havde også angreb, og dommeren mente, at en god skuldertackling af Bent lige uden for feltet var til frispark, som de sendte højt ind mod mål, hvor 2 forsvarsspillere og Steen sloges om ikke at få den, så bolden uhindret kunne glide i mål til 2-2 med ca 3 minutter igen.
HIK øjnede sejr, så de kastede alt frem, men Jan Ivar fik bolden lige uden for vores felt, og sendte den behersket langt op ad banen, hvor Nille mente at 3 mål måtte være minimum i sådan en kamp – så han spænede fra de 3 forsvarer og prikkede en lang bold frem, som en liggende målmand ikke kunne nå helt ud til, så den strøg i mål tæt på stolpen. Flot. Og en god afslutning på kampen. Nille var klart dagens spiller, men Lars spillede igen en stor kamp både i angreb og forsvar – trods forvarsler om lyskeskader. Men de blev vist løbet væk.
Næste uges kamp hænger i en tynd 3-0 tråd. FA 2000 kunne i dag kun mønstre 7 mand og tilbød 1-1 uden kamp, hvilket jeg afslog, da vi jo ”sagtens” kan stille hold. Så han melder tilbage når de har spillet i morgen om de vil acceptere 0-3 eller stille hold til onsdag. Så mere følger herom – senest lørdag.
Men jeg vedlægger listen også til næste hjemmekamp 9/9 kl 1830 mod Sundby og håber, at mange flere melder sig også til de resterende kampe
Med venlig hilsen John Andersen Tlf 44 98 91 11 (Mobil 2220 2507)
Det havde selvfølgeligt været bedre, hvisvi havde vundet vore 2 første kampe mod nr 1 og 2. Men det blev i stedet til ”hæderlige nederlag”, hvilket vi jo ikke kan bruge til noget.
Men rækken er jo ikke slut endnu, vi mangler faktisk 9 kampe, herunder revancher til de to tophold. Begge kampe, hvor jeg desværre ikke er hjemme, men det giver så mulighed for at vi kan stille med en supergod opstilling.
Så mens vi venter på det, så skal vi se at
få skrabet points sammen mod resten af holdene – startende på onsdag kl 19 endnu en gang på hjemmebane og nu mod HIK.
Jeg vedlægger en liste, som jeg håber, kan opdateres i aften, så vi kan stille fuldt hold trods mange skader/afbud.
Fra KB kampen kan rapporteres at de stillede med et frygtindgydende hold på 14 mand, hvoraf flere samtidigt var på banen, mens vi var 11 indkaldte, der troligt mødte op, suppleret af Søren Hansen, der mirakuløst var blevet sin lyskeskade kvit, så han kunne spille hele kampen og vi så oven i købet kunne skifte lidt ud. Vi holdt 0-0 i 1. halvleg med forsvaret solidt styret af Lauge, der dirigerede rundt med Denis og mig, mens Flemming, Yde, Duun, Nille, Søren og Per skiftedes til at ødelægge Holmstrøms midtbanespil. Og på toppen kæmpede Mærsk og Kurland for at forvandle de enlige chancer til noget, der faktisk kunne have givet mål.
Desværre kom det til KB i 2. halvleg, hvor de efter flere forsøg, der blev halvsparket væk, pludseligt fandt en fri spiller midt for mål, som kunne trille den ind uden chance for vores stjernemålmand, Steen, der på det tidspunkt var ude for at dække ham, der afleverede. Steen stod i øvrigt en fremragende kamp med mange flotte indgreb og sikker behandling af alle langskud, der blot blev pillet ned i favnen uanset hvor de kom fra.
Tak for en god indsats. Det bliver ikke umuligt at slå KB på udebane.
Jeg ser frem til mange tilmeldinger til på onsdag – er pt også i dialog med AB 2000 om at de måske kan spille hos os den 3/9 kl 1900, da de ikke kan skaffe bane før fredag den 18/9 kl 1800 – et tidspunkt jeg umiddelbart har sagt nej til. Men jeg håber, at høre fra ham i dag
Med venlig hilsen John

Kort kampreferat:
Vi åbnede med en udekamp mod rækkens nr 2, B93, som havde trukket os helt ud på deres langhårede kunststofbane, som tydeligt drillede flere af vore spillere, der ikke helt fangede, at bolden hoppede højt, når den ramte græstæppet.
Vi spillede dog en acceptabel 1. halvleg og holdt 0-0 idet vi kun havde få angrebschancer, men mange gode redninger i forsvaret.
I 2. halvleg gik vi længere op på banen, og Lars havde nogle fremragende løb, men der var sjældent tilstrækkelig opfølgning fra os andre til at det kunne blive farligt. Og når det blev farligt, så stod deres målmand en stor kamp og greb sikkert ind.
Det gjorde Steen nu også, og der skulle et forkølet straffespark til, før de med 20 minutter tilbage fik bragt sig foran 1-0. Vi pressede godt resten af kampen, men på en lang bold fik deres store angriber skubbet sig igennem på højrefløjen, så jeg liggende kunne se ham aflevere flot på tværs, hvor 2 forsvarsspillere blev snydt, og bolden banket ind bag en sagesløs målmand. Men så fløjtede dommeren også kampen af.
Kampens bedste spiller var klart Lars, så vi håber, at der kommer mål ind, når vi møder KB hjemme på onsdag
Med venlig hilsen John Andersen Tlf 44 98 91 11 (Mobil 2220 2507)

Tårnby – AB  resultat: 2-1
Alle med forstand på fodbold vil måbe over dette resultat. De, der kender AB (læs mentalitet) måber ikke overhovedet. Spillet, kampen og resultatet er absolut ikke godkendt. Mange spillede under vanlig standard, og tro mig så er det virkelig dårligt! Der var vel omkring en 10 stykker, der ikke udnyttede deres spidskompetencer, og det selvom vi havde momentum i kampen. Det lyder ad helvede til, men det er blevet fint at sige den slags ord i TV. Nå, nu til undskyldningerne – de sædvanlige – og et par stykker ikke hørt før: De sædvanlige: Vi spillede mod overmagten, da Tårnby klart havde bestukket dommeren. Dansk Tipstjeneste er underrettet og vil iværksætte en undersøgelse. 2 AB-spillere ramte ikke en medspiller i hele kampen. Nej, nej ingen skal navnemæssigt hænges ud på nettet. Tag Jer sammen næste gang. Da kampen var færdig, fjernede dommeren leverpostegmaden fra indersiden af brillerne.
De usædvanlige: Der var 3 km. fra omklædningsrummet til kampbanen – man mistede den medbragte gejst undervejs! Bent J. var så træt, at han ikke engang klædte om. Mange fulgte hans eksempel, men på banen i kamptøj!
AB- målscorer: Henning Kurland Man of the match: Bent Strøh, som holdt et stærkt og stabilt niveau kampen igennem
God kampsommerferie til alle
Med sportslig hilsen Johnny P.
Hej John!
Desværre tabte vi med 2-1 mod Tårnby/Kastrup på et dejligt græstæppe på den tidligere travbane. Vi blev 12 spillere (Bent Jacobsen ønskede ikke at spille) og John Nielsson mødte heldigvis op, da han ikke havde givet tilsagn. AB kom bagud midt i første halvleg på et langskud, som den ellers glimrende målmand Steen Christensen nok burde have klaret, og 1-0 var stillingen ved pausen. I midt af anden halvleg udlignede Henning Kurland på et flot hovedstød og begge hold havde flere chancer for at afgøre kamp. Dommerens kendelser i den sidste halve snes minutter var meget venlige overfor hjemmeholdet. I slutminuttet mente han, at hjemmeholdet Tårnby/Kastrup skulle have et frispark lige uden for straffesparkfeltet. Det scorede de på til 2-1 med et flot spark, der svingede i luften – og resultatet var lidt ufortjent. AB havde flere gode chancer og forsøg gennem hele kampen. ABs bedste spillere var Bent Strøh, Søren Hansen og Lars Søndergaard, der alle var meget aktive og spillede en rigtig god kamp.
VH/Niels Torp
PS: Jeg har tøjet og det bliver vasket og opbevaret indtil efterårssæsonens start!

0-0 mod Sundby i flot kamp – sol + blæst
Der var debut til 3 spillere i aftenens kamp i Sundby, hvor vi startede med 11 mand og senere fik glæde af Finn M, som havde kørt rundt om Kløvermarken 3 gange før han fandt os og kunne give Bent Strøh lidt pause efter hans flotte forsvarsspil..
Men Jørgen Seierøe, Per jensen og Lars Søndergaard var heldigvis klare til at deltage fra start og de spillede alle hele kampen i fin stil og med mange fine detaljer i den stærke blæst, som af og til gav nogle ret uforudsigelige bolde. Som fx Karsten, der fik 5 hjørnespark i træk – i stiv modvind, så Sundby blev ved at sparke den ud.
Der var mange chancer i begge ender, Nelle havde et par gode friløb, men deres 70-årige målmand stod sikkert hver gang, og var næsten lige så god som Steen, der klarede alt, når Sundbys 45-årige (de påstår, at han er næsten 59!) kom spænende op af banen og forsøgte at skyde. Heldigvis havde de kun den ene af de 2 unge med denne gang, så Collaitz klarede alt i forsvaret sammen med Lauge og Flemming, som beherskede midtbanen (og alle indkast) i sædvanlig suveræn stil.
En flot kamp, som blev gennemført i en ualmindelig god tone (eller også var det blæsten, der gjorde, at jeg ikke hørte ret meget!) og med nogen tilfredshed fra begge hold trods de manglende mål. Og stor tak til Nelle for medbragt øl
Og så er der allerede 12 mand klar til 1730 hjemmekampen på onsdag, hvor øl nok ikke kan serveres, da alle formodes at ile til Gladsaxe for at se AB slå Herfølge fra kl 19.
Med venlig hilsen John

Efter nederlag ude i Sundby på 5-0 med 10 mand – og hjemmesejr uden kamp, så er der nu 12 friske spillere på listen til næste kamp hjemme mod Tårnby på onsdag 27/5 kl 1900 (mødetid noget inden – Flemming og jeg kommer med tøj).
Men vi skal allerede nu tænke på næste kampe, så jeg ser frem til flere tilmeldinger til endnu en udekamp mod Sundby 3/6 kl 1800, hvor jeg meget håber på, at vi kan stille fuldt hold – og få en sejr – helst på mindst 5-0!
Niels Torp er ved at undersøge, om vi kan spille hjemme allerede kl 1730 den 10/6 mod ØIF, hvor AB jo spiller topkampen mod Herfølge kl 19, så jeg håber, at et hurtigt bad den dag kan sikre, at alle kan nå begge dele – men også der mangler der tilmeldinger.
Så se på vedlagte liste, om I står rigtigt – og send mig genre en svarmail med om I kommer til:
3/6 kl 1800 i Sundby (kør forbi Kløvermarken og drej til højre, så ligger Sundby langt nede TH)
10/6 kl 1730 hjemme mod ØIF (hvis vi kan få bane)
16/6 kl 1830 ude mod Tårnby
Med venlig hilsen og på gensyn til de 11 andre på onsdag John Andersen Tlf 44 98 91 11 (Mobil 2220 2507)

Sundby – AB: 5-0
Resultater taler jo altid for sig selv, men bag det store nederlag gemmer sig et flot kæmpende hold fra AB bestående af 10 oldinge, der af og til havde det svært mod et hjemmehold med i hvert fald 2 under 50 – og altså i alt 11 mand på banen, og nogle udenfor, klar til at erstatte de unge, når de blev for trætte.
Undskyldninger har vi nok af, men den væsentligste er nok de mange skadede og bortrejste GOM spillere, som må se at blive raske/komme hjem.
Vi spiller igen på mandag, hvor vi også har udekamp. Denne gang på Frederiksberg, Jens Jessensvej, spilletid kl 1915 – og her mangler jeg endnu tilsagn fra nogle, men glæder mig over, at der pt er 11, der har meldt sig klar.
Med venlig hilsen John Andersen Tlf 44 98 91 11 (Mobil 2220 2507)
AB – KB: 2-1
Med 14 mødende spillere på en solbeskinnet bane 4 var alt klar til topbraget mod rækkens eneste ubesejrede hold, KB, som stillede op i stærkeste opstilling og ligeledes med 3 reserver.
Taktikken fra starten var klar. Vi skal bare tage bolden fra dem og score. Så det gjorde vi – snuppede bolden og spillede den flot frem til en fremstormende Claus Nørfeldt, der så målmanden storme ud, så han gled bolden fremad forbi målmanden, så den kunne trille ind tæt op ad venstre målstolpe, mens Claus så samtidigt blev nedlagt bagfra, så han måtte udgå med en ankelskade. Allerede i 1. minut, så dejligt at Torben Ploug var tilbage og kunne træde ind i angrebet.
Vi havde endnu en debutant idet Finn Mikkelsen spillede hele kampen. Han er normalt kun lørdagstjønser, og mente ikke, han havde spillet en kamp på stor bane siden han gik i gymnasiet i Svendborg – hvilket vist er nogle år siden – i sidste årtusinde.
KB forsøgte med et kæmpe pres, men forsvaret kæmpede heroisk i den stærke blæst og selv Holmstrøms stemmepragt var ikke nok til at få bolden forbi Steen som stod endnu en pragtkamp.
I anden halvleg lykkedes det dog Holmstrøm at liste en bold forbi Steen, som kun lige fik fingrene på den, og selv om Collaitz på målstregen forsøgte at nå den, så trillede den også stille ind til 1-1.
Men moralknækkeren Kurland fik et øjeblik efter fat på bolden oppe ved KB målet og prikkede den ind til et mål, der afgjorde kampen. Især fordi stemmerne hos KB flere gange overdøvede blæsten – og medførte, at deres angreb blev sjuskede og aldrig igen blev helt farlige.
Hvorimod vi holdt moralen højt og fik kæmpet godt såvel i forsvar som i angrebet, hvor Ploug var lige ved endnu en gang at få narret målmanden på en friløber, men desværre trille bolden forbi stolpen.
En fremragende kamp, som blev behørigt fejret bagefter. Af os!
Til gengæld undrede Allan C sig over, hvorfor KB´erne ikke som sædvanligt dukkede op i restauranten efter kampen for at spise, drikke og snakke – det plejede de da ellers altid, sagde han.
Med venlig hilsen John

 

GRAND OLD MASTER/60+

AB – Østerbro IF: 3-0
Det er ikke altid let at skaffe medspillere – og sidste onsdag var nok en af de værste, jeg har oplevet – men det er jo også nyt for mig, så det kan sikkert blive meget værre!
Tirsdag aften lovede Flemming at forsøge at skaffe 2 til, så vi kunne blive flere end de 9, der dagen før kampen havde meldt sig. Desværre meddelte han dagen efter, at han var på vej til Italien, men at han naturligvis havde gode forslag til de 3, som vi så manglede. Så jeg fik fat i bror Vagn, som skulle spille indefodbold kl 12 onsdag, og han var straks frisk til at spille og finde. Måtte dog senere bryde sammen og tilstå, at han havde en middagsaftale. Men han fremskaffede kontakter til Karsten (som også reddede os som 11. mand mod B93) og Bjarne, som mødte frem i gummisko, men lånte et par godt udtjente fodboldsutter af mig, så han kunne stå fast i angrebet. Og så fik jeg heldigvis også fat i Bjørn, så vi nåede op på 11. Inklusive Elio, som trofast mødte op i nødens stund, men gjorde, hvad han kunne for at slippe, herunder det kunststykke, at overbevise et helt tjønsehold om, at han var meget bedre end Benny, som så måtte tage til takke med at spille med os (TAK), mens Elio så gik ud og tjønsede.
Så vi blev 11 på banen mod mindst 15 fra ØIF (enkelte blev vist uden for banen) og de startede en del stormløb mod målet, hvor dagens spiller dog tog imod alt – inkl et knaldhårdt hovedstød midt for mål, hvor jeg blot stod og så beundrende til, mens den store ØIF angriber allerede så bolden inde. Men Steen tog elegant bolden på målstregen. Det eneste han ikke tog var 2 langskud på overliggeren – man skal jo ikke udføre unyttigt arbejde.
Til gengæld var der flot spil i den anden ende, hvor det lykkedes os at score 3 mål, stadigt inden de kunne få noget ind hos os. Så en flot sejr i fantastisk vejr på bane 4.
Gad vide, om vi kan gøre det lige så godt mod topholdet KB, som vi tager imod på onsdag, hvor holdet allerede er oppe på 9 tilmeldte, inklusive Steen, som snart spiller hver dag, så jeg håber, han bekræfter, at han er klar til endnu en toppræstation. Så der bliver kamp om de sidste 3 pladser, idet jeg vil foreslå at vi stiller med mindst 12 mand mod KB.
Det ville også hjælpe, hvis flere af jer svarede mig mht jeres muligheder i de næste kampe – jeg modtager med glæde regneark retur eller blot en mail, der viser både når I kan – og når I bestemt ikke kan.
Vi har heldigvis mange med ”?” – som er villige til at træde til i nødens stund, og Saxen har lovet, at hans bror snart er klar som fast mand på holdet, ligesom Karsten er klar til at spille, når behovet opstår. Dejligt. Og tak til alle, der var med til at sikre, at vi kunne stille hold – og vinde.
Jeg vedlægger et solbeskinnet foto af vinderholdet. Søren har også fået det, og er meget velkommen til også at indsætte pluk fra denne mail på hjemmesiden.
Med venlig hilsen John

Copyright © ab-tjønsere.dk/sh.