Tjønser-portrætter

ab-fodbold

SH: Bjørn Larsen

Portræt af Bjørn Larsen i anledning af hans debut som Tjønser
August 2009 – SH
Larsen – hvorfor traf du det afgørende valg at blive Tjønser for ca. 6 måneder siden?
Ja, Poul havde faktisk inviteret mig allerede for flere år siden. Men mit arbejde gjorde det svært  at stå omklædt allerede kl . 16.30 om torsdagen. Så da jeg i efteråret 2008 ikke kunne blive enig med min arbejdsgiver om hvad jeg skulle lave i fremtiden, fik jeg muligheden for at blive torsdags Tjønser og det har jeg ikke fortrudt.
Har Lotte oplevet ændringer i jeres samliv, efter du blev Tjønser?
Jeg kommer tidligere hjem om torsdagen og lugter af øl og nyvasket hår. Det er også blevet bemærket, at jeg nu sætter tomme flasker i kassen på en mere systematisk måde. Selv synes jeg konditionen er blevet bedre og det har resulteret i, at jeg nu selv får lov til at vaske fodbold tøjet.
Hvad har været den største oplevelse indtil nu?
At lave flere mål i en kamp. Det har jeg ikke gjort siden jeg var lilleput. Spændende var det også første gang jeg skulle give øl. Jeg havde jo ikke læst lektien og gik selv ned i restauranten og hentede dem. Så i stedet for ”tak for øl” blev jeg svinet til og belært om reglerne om øl givning. Afslutnings festen med det fantastisk store fremmøde har  været en rigtig god oplevelse – også for Lotte.
Er der nogen finter, du selv synes, du er bedst til?
Det er uden tvivl min hæle finte. Den foregår så hurtigt, at der ikke er en eneste af jer andre Tjønsere der har opfattet den endnu.
Hvor er din bedste position på banen?
Alle andre steder end i målet. Og så er jeg nok en anelse bedre til at erobre bolde end til at afslutte.
Hvad synes du om tonen i omklædningsrummet?
Den er generelt god og altid bedre når den første kasse øl bliver sat på gulvet. Kun perifert bliver enkelt personer svinet til i omklædningsrummet og det skyldes jo nok, at der ikke bliver sparet på perfide bemærkninger på banen. Og sådan skal det være.
Hvem synes du er den bedste Tjønser?
Svært spørgsmål, for der er rigtig mange gode med vidt forskellige stærke sider. F. eks mener jeg at Niels Torp besidder de rigtige egenskaber til at være en god Tjønser: Møder op til stort set alle trænings samlinger, går til den – uden at bevæge sig mere end højst nødvendigt – for det gælder kun om at vinde. Er ikke bange for at opildne medspillere og modspillere på banen med ”lærerige” bemærkninger om hvordan man spiller fodbold. Og så er han igen hyggelig og omgængelig ,når vi er i omklædnings rummet.
Hvordan synes du Tjønser livet skal udvikle sig?
Tjønserånden, reglerne og det høje fremmøde skal fastholdes. Udviklingen bør koncentreres om ”vores tekniske kunnen” på banen. Spørgsmålet er bare – hvordan gør vi det ?