2018

ab-fodbold

SH: Johnny P. om Tjønsernes transfervindue

Fodbold – på godt og ondt!

Så er showet i gang igen. Transfervinduet er åbent i januar – plus nogle måneder ekstra i Sverige og Norge. De har sgu’ altid været bagud.

Affødt af december måneds flotte fremmøde til specielt torsdag-stjønsen med tal som 28, 24, 23, 22 osv., satte det nogle tanker i gang. Hvordan får vi mest muligt ud af spillet, når så mange tumler rundt på så lille et areal? Hvorfor ikke lære af tranfer-markedet? Vi sætter nogle til salg! Her måtte undertegnede støtte sig til en hel masse Tjønser-referater samt den snak, der jo helt åbent er om de forskellige Tjønseres fodboldfærdigheder, inklusive Dr. Spins spidsfindigheder her på siden. Alle kom på tranferlisten og her er, hvad der kom ud af det:

Man kan jo ikke foreslå sådan noget, der kun går ud over andre. Derfor prøvede jeg først med mig selv. Interessen var stor, men efter at være dumpet til 9 i lægetjek i forskellige klubber, ja så måtte jeg videre til den næste i rækken – min bror Jan.

Der kom ét tilbud fra jysk Jern & Skrot, men de trak sig, da jeg krævede, at hvis de solgte ham videre til genbrug, så skulle der falde en månedlig kasse øl af til AB-Tjønserne. Det ville blive svært det her!

Glyptoteket har jo meget kunst hængende. De har også et kustodefodboldhold, som spiller firmafodbold. Oplagt salgsemne har vi. Min salgstale gav næsten sig selv. Torsdag efter torsdag står Denis og beundrer Tjønserne på lille kunst. Han kan uden arbejdsomstilling stå som kustode på Glyptoteket og beundre kunst. Efter et par dage derinde blev han sendt retur. De sagde, at han var for stillestående.

Erik Bruun. Jeg ringede til Duracell batterifabrik og forklarede mit ærinde. De var fyr og flamme. Et levende bevis på løbemæssig holdbarhed! Direktøren for Duracell var dog ikke så begejstret, da han aldrig fik bare én aflevering fra Erik – plus det, at Erik ikke kunne hamle op med kaninen, så han blev også sendt retur.

Ole Gunner har jo forsøgt at bilde os ind, at hans hold er afhængig af ham. Det må være derfor, at han gør korsets tegn og kigger op, inden han betræder banen. Han har vist set for meget TV. På TV ser man nemlig hele tiden de der tatoverede internationale fodboldspillere med underlige frisurer vende øjnene mod himlen og takke Gud, når de har scoret. Gud er ligeglad. Han ser ikke fodbold. Han er mest til ishockey! De kunne ikke bruge ham på kirkeholdet, ja selv Frelsens Hær vendte tomlen nedad!

Select var meget interesseret i Søren Knæbind. Den kølnedes hurtigt, da de opdagede, at Sørens knæbind er blåt. Select producerer kun i sort/hvid. De sagde dog endegyldigt nej, da jeg krævede, at en medarbejder fra Select skulle komme og sørge for tørt og varmt tøj til Søren i alle Tjønser-halvlege.

Nå, vi er der heldigvis alle endnu.

Jeg prøver igen til sommer – måske.

Johnny P.