17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Thomas Kentorp: Sten Lawaetz – 60 år, 2008

Tale til Sten Lawetz – 60 år – AB den 12. juni 2008
Kære Sten,
Det er svært at holde en ordentlig AB tale for dig. Du er jo holdets svar på Mr. Perfekt – måske kun overgået af Søren Hansen, som dog hellere vil kaldes Mr. Handsome.
Sten – første gang jeg så dit drengede smil var i AB Aktieselskabets storhedstid i 201 eller var det 2002. Du stod oppe i Loungen på Gladsaxe Stadion og tog imod gæsterne til en AB superligakamp. Du var lige blevet ansat som økonomichef og altmuligmand i A/S’et. Der var blevet opsamlet 90 mio. kr. på Fondsbørsen, godt hjulpet af Torben Mærsk og Dennis Holmarks ihærdige indsatser som bestyrelsesmedlem og formand.
Og nu var det så tid til at få brugt nogle af de mange dejlige millioner i en fart. Disse millioner skulle ikke ligge der og brænde i lommen. Og så valgte man straks at ansætte dig. Det er en tanke værd. Men du var så ansat i AB A/S i et par år eller var det blot 1 år og var med til at sætte følgende fantastiske projekter i søen for at få brugt de 90 mio. kr.:
  • Der blev etableret en merchendise butik i Købmand Bechs gamle lokaler lige over for AB på Skovdiget. Der var så åbent alle ugens dage med salg af grønne halstørklæder og nøgleringe med 2 ansatte. Det var virkelig en kvajet investering at etablere en sådan butik midt i et sølvbryllups- og villakvarter. Der var dage, hvor der ikke var kunder i butikken. Der var en vinder: vores gamle ven Svend Fischer som havde solgt huset til AB for en pæn sum. Senere kunne AB dårligt slippe af med bygningen.
  • Det blev arrangeret, at Bubber skulle komme og lege med alle børnene før AB’s hjemmekampe. Bubber skulle blot have et honorar på 20.000 kr. plus moms pr. kamp, så var han klar til at stille op og hygge sig med de 10 børn som mødte op. Igen et kanont initiativ fra A/S’s side. Det var svært at få armene ned mht. til de mange gode initiativer.
  • AB’s lounge på Gladsaxe Stadion blev bygget om for et par mio. kr. Faktisk synes jeg, at det er det bedste, som A/S’et foretog sig i disse år. Det er sådan set det aktiv, som selskabet i dag benytter til at skaffe indtægter på et noget lavere niveau. Det var blot synd, at der ikke også lige plads i budgettet til en kunstgræsbane på Skovdiget. Men måske havde denne kunstgræsbane så i dag være en 2. generationsbane, som var utidssvarende, hvem ved.
  • Nå men Sten du var med til flere succeshistorier i A/S’et. Samarbejdet med Aston Villa. Stor pressekonference og kendte ex-proffer fra UK, og nu skulle der udveksles talenter mellem AB og Villa. AB skulle have nogle benbrækkere sendt over fra England, så vi kunne få krydret vores polerede AB spil med ’lidt nosser’. Mens stortalenter som Kasper Kurland og Rene Lysdahl skulle den anden vej. Det blev ikke til en skid andet end, at min helt specielle ven Per Frimann lå og rejste til Birmingham og drak pints og udvekslede røverhistorier.
Sten – ikke mere bagspejlshån vedr. A/S’et fra min side. Det er nemt at være klog bagefter, når verden ser anderledes ud.
Faktisk har du klaret dig rigtigt fint jobmæssigt efter AB tiden. Du er gået fra det ene fine job til det næste. SAS Data og andre fine selskaber har haft glæde af dine ydelser i et par år af gangen. Du skifter job som en 30 årig, men vi fejrer jo din 60 års fødselsdag. Du har dit drengede udseende med dig og fine uddannelser og referencer. Og så går du bare fra job til job. Imponerende.
Sten – du er jo faktisk også en glimrende fodboldspiller. Du har et dejligt venstrebensskud og en fin teknik. Samtidig har du fået krydret dette med den typiske AB psyke – god i medgang og klar til at gå helt ned i modgang. Man skulle tro, at du havde spillet hele dit liv i AB. Men det har du ikke, du har bare været hurtig til at lære.
Sten – lige nu er du skadet i knæet. Det er synd for dig – og jeg kender alt til at være langtidsskadet. Livet er ikke det samme, når man ikke kan komme ud og skændes med disse pragtfulde gamle mænd om uretfærdige hold og temperaturen på øllet. For ikke at snakke om at få skideballer af Niels Torp og opleve Ole Gunnar blive så glad, hvis han scorer et mål. Det er livskvalitet.
Sten – jeg er sikker på, at du snart er tilbage på banen. Vi savner dig.
Du skal i hvert fald have mange tak for dette fine arrangement.
Mange hilsner
Thomas K