26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

YOUNG MASTER/51+ vinter 2012-2013

YOUNG MASTER/51+ – en  bedre sæson end sidste år??HMmmmm……Kjeld Romer Larsen

Aldrig har så mange hold  været bange for at møde os, og det er gået hårdt ud over vores målscore, som på  nuværende tidspunkt ligger under 50 mål. Grunden til at der er lidt usikkerhed  om, hvordan vores score er, at aldrig har opdateringerne på KFUM’s hjemmeside fungeret  så dårligt. Der har til tider været tomme sider og nu er det op til sidste kamp  sådan, at der ikke er opdateret i 3 uger. Det er simpelthen en ommer.  Overvejelsen bør gå på, om vores turnering skal lægges i SBU rammer, så vi kan  få on line opdateringer, når resultaterne ruller ind.

I skrivende stund har vi  en status på 15 kampe med 10 sejre 2 uafgjorte og 3 nederlag  Lyngby tog røven på os  begge gange, vi mødtes, og det er så en lektie, vi bør lære til næste sæson. Fra sidste år hvor vi  endte på en forsmædelig 3. plads, er der denne gang mulighed for forbedring, da  vi med en sejr over Jægersborg kan holde os på 2. pladsen (tror jeg). Ikke  dårligt men heller ikke tilfredsstillende, når vi ser hvor mange point, vi er  efter Lyngby.

Nå, men der skal også være  muligheder for forbedringer i næste sæson, så (et nyt?)UK har noget at arbejde  med i sommeren, hvor nye strategier skal udvikles, nye spillere skal indkøbes i  de åbne transfermarkeder, og andre spillere skal sælges. Nej, vi skal hæge om  klubbens bedste hold og de særlige værdier, der omgærder dette hold med den  særlige aura af AB-ånd – vi må derfor lave vedligehold på holdet ved at sluse  nye unge folk ind på holdet i en særligt nænsom proces, samtidig med at vi må  håbe, at vi til næste år er mindre ramt af skader, end vi har været i år. Jeg  tror, jeg er den eneste, der har spillet alle kampe. Årets turnering har som  skrevet været præget af en høj udskiftningsprocent. Midterforsvaret har f.eks.  ikke været det samme 2 kampe i træk. Vort koncept med at presse højt (Søren  Knæbinds mantra) har bestemt været udfordret, og der er ikke meget tilbage af  dette spil i den nuværende managers taktikbog.

Uden at skulle gå ind i en  lang tirade om de enkelte spilleres sæson (det har der simpelthen været for  mange udskiftninger til), så må enkelte ting alligevel fremhæves. Hvis vi starter fremme, så  har sæsonen (igen) været præget af glasben hos vore to raketter, hvilket har  medført mulighed for en lang række eksperimenter med andre typer fremme. Lad  mig i flæng nævne Thomas Hade, som har løbet mange forgæves km og brændt mange  chancer, Bjørn som bliver lammet af nerver, når bolden ligger til venstrebenet,  og målmanden er helt væk, men som i en kamp kom ind og scorede to gode kasser,  hvorefter manageren satte ham i forsvaret til næste kamp, manageren selv i en  kamp mod Fix, hvor vi fik en rundbarbering af rang etc. Der skulle være gode  muligheder for en entreprenant knæ og hoftekirurg til at lave sig en pæn  skilling. Jeg har hørt der er ledig kapacitet på et privathospital i nærheden  af Skodsborg Sanatorium.

Midtbanefolket har igen løbet  mange kilometer i denne sæson, men det har ikke helt været nok og selvom grundformsniveauet  har været ok, som følge af den kontinuerlige selvtræning, så er der plads til  forbedringer. Her har der også været stor udskiftning i løbet af året, og jeg  tror ikke, vi kan sige os fri for at være lidt ramt på vores stolthed, når vi  må konstatere, at vores midtbanespil i denne sæson ikke har været af vanlig  standard I Danmarks bedste forsvar  har der været nye toner, hvor en pensionering af Duun og Collaitz har  resulteret i en sand stormflod af forskellige folk i midterforsvaret og en  utrolig stabilitet på backpladserne hvor jeg selv og Lars CC har været trofaste  støtter.

Søren ”knæbind” Hansen har måttet lide den tort at blive udvist i en kamp  mod FB og denne ny og mere kontante spillestil har resulteret i flere frispark  midt på banen, når der var nogen, der formastede sig til at drible eller spille  sig uden om holdets elegantier, og ”knæbind” har måttet lide den tort at blive  sat på bænken af manageren i dennes forsøg på at manifestere sig. I sandhed nye  tider. I kassen har Steen haft  endnu en sæson med store og små præstationer. Manageren (Rafai) har i  denne sæson forsøgt en helt ny taktik. Ingen personlig betjening kun mails,  ingen særlige kærlige håndteringer men kun hård indpiskning. Hjalp det ja det  må tiden jo vise. Det var i hvert fald en anderledes betjening end Kurlands:  ”nu har jeg ringet til 35 andre, som ikke kan spille, så nu har jeg ringet til  dig”!!!!! Sidste kamp skal vise om  vi får en god eller en dårlig sæson og presset på ledelsen vokser.

Spændingen  stiger – vil der ske genvalg af manageren, vil der ske store udskiftninger i  truppen, vil der ske andre spændende ting som f.eks. en ny kunststofbane på  Skovdiget til sæson 2014. Det bliver stort at se, hvad der sker i jubilæumsåret. Tak for en god sæson og  husk at:  “Some people believe football is a matter of life and death. I’m  very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more  important than that.” Bill Shankly legendarisk Liverpool manager.