2012

ab-fodbold

Johnny Petersen: Tjønser-festen 2011

TJØNSERFESTEN er nu meget flot og i mange detaljer refereret af Johnny P. Genoplev de  inspirerende indlæg i dette referat og se de mange vellignende(!) billeder på: Årets AB-Tjønser > 2011 > Billeder.

AB-Tjønsernes årlige nominerings- og kåringsfest d. 19/1 2012.

Johnny P.

Årets tjønserfest – med tilbageblik på 2011 – blev indledt af en veloplagt, velklædt og veltalende Søren Hansen. Man mærker straks, at han i mange år har ført utallige sagesløse kursister gennem det ene efter andet fuldstændig meningsløse kursus,
hvor samtlige kursister, inklusive ham selv, har glemt det hele 1 time efter kurset er slut. En særlig velkomst var der til Mr. AB Erik Hagensen.
I år var der 46 tilmeldte, men med 2 afbud i sidste øjeblik blev vi 44. Sidste år var vi 45. I år var der 19 tjønsere på banen, mens vi sidste år var 29. Mange skader og alm. slitage er forklaringen.
Menuen kendte alle fra indbydelsen, og referentens indtryk var, at der var stor tilfredshed med smagen – det er jo enormt vigtigt!

Årets torsdagstjønser

Derpå skulle vi hurtigt i gang med dagsordenen. Laust’s sang, der blev skrevet i
anledning af AB’s 100års-jubilæum blev indledningen til kåring af årets torsdagstjønser. John A. gennemgik sagligt og humoristisk statistikken vedrørende valget. Prisen tilfaldt Kurt B, som havde været der flest gange samt andre positive tiltag fra Kurts side. Præmien – en flot AB-trøje – klædte Kurt godt.

Emeritus-Tjønserne.

O.G. talte derefter om det mærkelige ord i overskriften. Ordet betyder tilbagetrækning – i tjønsersprog frivilligt, da det kun er en selv, der beslutter, hvornår man ikke vil mere. Essensen i Ole’s tale kan vel nok sammenfattes i 2 ord, nemlig forberedelse og positiv. Han ser lysende klart, når han postulerer og forklarer om sit eget talent – nemlig det at score mål. Han fortæller, at han som forberedelse til en tjøns altid går i saunaen, for så er opvarmningen klaret – i modsætning til flertallet, der bare står på banen og tripper som opvarmning. Ole mener endvidere, at det er forklaringen på, at han scorer så mange mål, og han er særlig glad, hvis det sker inden for det første kvarter. Flygtigt berørte han, at det kunne også være talent. Referenten lader det stå uimodsagt.
Skulle vi i vor alder komme ud for at skulle skrive en jobansøgning, så havde Ole gode råd. Man skal ikke skrive pensionist, for så var man da helt sikker på nul svar. Underskriv med Tjønser-emeritus, for det ville vække nysgerrighed, ja Ole mente, at det også kunne bruges som scorereplik – til stor moro for alle. Referenten tror, at Ole har brugt den mange gange med den hvide gudekrop, han er udstyret med.
Derefter kom Ole ind på spørgsmålet: “Hvornår skal man trække sig tilbage?” Nu! mente forsamlingen.
Denne aften var der dog intet, der kunne slå Ole ud, så han smuttede elegant videre til forberedelse og positiv tænkning. I korte træk kan det beskrives
sådan:
Ole vågner i sin seng og tænker: “Er det torsdag eller lørdag?” Øvrige tanker
Der er andre, der regner med dig.
Der er andre, der er afhængige af dig!
Det bliver en god dag, det bliver en god tjøns.

Årets bemærkning.
Undertegnede fik ideen, da jeg mener, at der bliver fyret så mange sjove, interessante og humoristiske ting af. Guld skal ikke gå til spilde. Her er de seks udvalgte:

1: Poul Kjøller: På en tur til Italien: Christian Andersen får snøret støvler af bror Henning, altså mens han var i live.

2: Jørgen Frost i almen snak om alle de, der har fået bypass. Selv blevet grådlabil efter operation med udskiftning af hjerteklap. Kurt ovre fra sin plads ved vinduet råber højt: “Nå Frost, du har har squ  fået en ny klap med følelser.”

3: Vi sidder alle efter lørdagstjønsen og nyder øllerne. Helveg har taget et hurtigt bad – og omklædning. Han står med sin øl og holder på knagerækkerne. Kjøller har været i gang med sin lille pengepose til indsamling og sidder ved sin taske – han kigger op og siger knastørt:  ”Hvad Helweg, er du blevet medlem af et stående udvalg?”
Efterbemærkningen var: ”Nej, han er bare gået i stå.”

4: FCK skulle spille mod Hannover 96 i Parken. Under løs snak kommer det frem, at næsten 10.000 tyskere havde taget turen herop. Thomas Kentorp: “Ja, da jeg cyklede forbi Rådhuspladsen efter arbejde, fyldte de hele pladsen, den ene mere bankestiv end den anden.” Sten L: “Så bliver der squ igen ballade efter kampen.” Johnny P: “Kun hvis Hannover taber, så bliver der vandaliseret.” Torp: “Nej, er tyskerne ikke mere disciplinerede end danskere?” Dr. Spin lynhurtigt: “Næ – bare se, hvordan de opførte sig i 30-erne og 40-erne.”

5: I brusebadet: “Hvornår er det, du skal have ny hofte Vagn?” Vagn: “Den 24. nov. på Gentofte – de har jo slået Hørsholm og Gentoftes afdelinger sammen, så nu er de 10 kiruger, der ikke bestiller andet end at skifte hofter på folk.”  “Det lyder sørme rigtig godt, for så er de sikkert smadder dygtige!” I det samme kommer Remmer ud fra det lille toilet, idet han nærmest henkastet siger: “Man må jo ikke håbe, den nye hofte gør dig mindre hurtig!”

6: Tjønsen den 24/11 er stort set slut, da Yde og Duun knalder hovederne sammen i en hovedstødsdel. Begge styrter til jorden – begge voldsomt rystet. Duun værst og han ligger længe i fuld længde på maven. Efter et par bajere i omklædningsrummet får Duun spørgsmålet, om han stadig har hovedpine. Duun: “Nej, men jeg har fået en stor bule.” Jan Ivar: “Ja, men det er som om dit ansigt er mere i balance nu!”

Komiteen (jeg) valgte Dr. Spin

Årets Vandreugle:
Vagn skulle jo i år uddele uglen. Valget bestemmes af en komite af tidligere vindere. Først skulle Vagn dog lige af med et lille hip til folkeskolelærere (læs Laust) med den udtalte hang til at sætte nogen uden for døren. Vagn ringede til Verner, han tog ikke telefonen, men de blev enige om, at det gerne måtte blive en landsholdsspiller. Yde og undertegnede rettede sig op i stolen. Men fanden gale mig, nej! De havde valgt en cricketspiller i vort tjønsermiljø! Vagn formåede dog på fornem vis at begrunde valget af Finn V:

  • 2 knopper på AB-emblemet – et for hvert mesterskab
  • formand for AB i en periode
  • repræsentant for AB i en pamperbestyrelse (Stævnet)
  • en usædvanlig god AB-kammerat.

Efter sangen blev det så tid til:
Årets Tjønserkrønike.
Laust fortæller: Jeg har savnet at komme på AB, og hvad jeg ikke har troet muligt, jeg har også savnet Vagn. Vi klæder jo om ved siden af hinanden, og når jeg så kommer 1-2 gange om ugen og ser på Vagn, så får jeg jo bekræftet, hvor enormt godt jeg holder mig. Det har jeg savnet. Jeg har også tænkt på, om jeg har savnet Denis, men der har jeg nok ikke været væk længe nok.
Jeg synes årets krønike har et højdepunkt og et lavpunkt. Højdepunktet er, at vi fik den lille kunststofbane – lavpunktet, at Elio stoppede sine Italiensture, men en kæmpetak til Elio. Det kunne være årets krønike, men der er et efterspil fra sidste års ungdomsoprør. Vi ser det igen i år. Vi er mange, der skal finde os i det kammerateri, der finder sted, hvor det er nogle ganske få, der får tildelt gaver. Det kører i en lukket kreds. Se bare årets vandreugle som flertallet af os ikke har en chance for at få. Det hele er en lille sluttet kreds, bare se på Søren, der nu er kommet ind i trøjeklubben, så kan vi andre sidde og se på trøjefyrene. Nej, der kom intet ud af min appel sidste år – andet end et fuldstændigt pinligt indlæg fra Denis, hvor han kræver respekt for alder og lign. Et indlæg, der var en centralkomite værdigt. Nej, der er jo indlysende mangel på nye ansigter i ledelsen – altså se på sammenhængen mellem ledelse og sex eller mere indlysende se på sammenhængen mellen magt og fisse. Der er en konklusion på, hvorfor vores ledere bliver siddende.
Politikerne er jo fremme i skoen på det område, bare se på flg. 3
Mao bollede til højre og venstre
Jens Otto Krag gjorde det nationalt
Bill Clinton var rigtig dygtig til det, og der var sågar en leder i den Dominicanske republik i 30, der bollede sig til magten. Som en særlig begunstigelse og for at tækkes ham, stillede hans nærmeste rådgivere deres koner til rådighed. Se det er en rigtig leder
Referenten: Er det iøvrigt ikke den omtalte legemsdel, de fleste kvinder bruger for at skaffe sig magten i hjemmet?
Og i dit land Elio er der jo Berlusconi: Som amerikanerne sagde om ham: “He created a lot af jobs – blowjobs”.
Vi bevæger os til Nordkorea. Der er jo også sket ting og sager. De havde jo Den Store Leder, som for øvrigt var verdensmester i synkronsvømning, det kræver en del. Efter ham er hans søn Kim Jun Mun med tilnavnet Den Store efterfølger blevet valgt. Han kaldes sådan på trods af sin højde på 151 cm. Hans kvalifikationer er udover de nævnte, at han har gået på en fin skole, og hans ambitioner er at gøre Nordkorea til verdens største producent af kuk-kuk ure. Han interesserer sig for karaoke, go-go danserinder og atombomber. Se det er da kompetencer, der vil noget. Man vurderede, at han havde gode chancer for at blive valgt bl.a., fordi han hed Den Store Efterfølger. Jeg spekulerer på, om vi i vort regi har en sådan. Der var en konkurrence om at blive den Den Lille Efternøler. Det kunne sagtens være Henning her hos os. Nå, vi har jo skiftet regering – denne gang med en kønnere statsminister. Uden for regeringen men med samme partifarve har vi en overborgmester, der har opfundet en ny dans. “Glad Dans” kalder han den. Under dansen stikker man sin tunge langt ind i partnerens øre. Se, det er squ da også en kompetence. Boligminister, Carsten Hansen, sad før julefrokosten og finpudsede sine replikker til borddamen: “Du ser så træt ud, skal jeg ikke holde dine bryster” Så har vi jo fået en regering, der satser meget på det sociale, og det ser og udnytter Carsten Hansen med flg. bemærkning: “Skulle vi ikke sammen gøre en ekstra indsats for den lille mand?” Sluttelig siger han: “Jeg er uddannet vvs-mand, så hvis du trænger at få lagt rør ind, siger du bare til!”
Har vi i egne rækker de kompetencer? Jeg er nødt til at sige: “Det har vi ikke!” Jeg husker tilbage på en tur til Tenerife med AB’s 1. hold. James Ward var med som leder, og om aftenen når vi gik ud, gik James først op til baren fulgt med øjne og ører af de unge spillere. Han styrede lige op til baren og spurgte en kvinde ligeud: “Du you wanna fuck?” Hun: “I dont think so!” James spurgte straks veninden ved siden af, men han fik samme svar, hvorefter han vender sig og går. Se, det er verdensklasse. At tilbyde det man har! Vi har også Duun i blandt os. Han stod forrest i bussen til Breda, da de kørte forbi en smuk ung kvinde. Han vendte sig om og råbte til 30 unge spillere: “Hvad skal hun ha?” Jeg fik nærmest tårer i øjnene, da de råbte: “KØLLE” Duun styrede hele den bustur. Klasse, men hvor er han i ledelsen i dag, jeg spørger bare.
Jeg vil slutte med 3 kåringer i årets krønike som en del af konklusionerne. Jeg synes, vi skal kåre Povl til Den Evindelige Leder, Henning kan ikke kåres som Den Lille Efternøler, det ville være synd. I stedet kan han kåres som Den Lille Efterlønner. Endelig skal vi kåre Elio som mesteren over alle mestre for herboende italienere med de længste nosser. Elio, du er den eneste, der er potentiale i. Hermed slutter årets krønike.

Hvorfor er AB-Tønserne så smukke?
Denne opgave blev tildelt Niels Helweg, og han sagde heldigvis ja. Hjertet sank godt nok i livet på ham, men han måtte jo få det på plads igen. “Pedersen, du har jo besvaret mange vanskelige sager gennem tiderne, så det går nok.” Niels fortalte, at han for nylig havde været til et gensynsparty med studenterkammerater og indkalderen startede med at sige: ”Ja, i vores alder er den gal med korttidshukommelsen, mange af os får prostataproblemer og så er den gal med korttidshukommelsen!”
Skønhed er et kvindeligt monopol. Man taler sjældent om en smuk mand, det er sådan lidt fimset. En omskrivning af et engelsk ordsprog: “Smukke kvinder møder flere elskere end friere.” Marlene Dietrecht har engang udtalt: “Det er ikke svært for en grim pige at føre et anstændigt liv.” Når jeg i denne forsamling skal tale om smukke mænd, taler vi ikke om det banale ydre, vi taler om noget dybere. Kærlighed gør blind, og det er jo netop kærlighed til spillet, til tjønsen, der gør, at vi strengt taget ser skønheden, hvor den rent objektivt ikke findes. Vi bliver smukkere for øjnene af hinanden, fordi vi elsker spillet. Kærlighed til spillet, samværet bagefter til indgående analyser af spillet, håneretten til vinderne og det smukkeste af alle AB-udsagn: “Det er ingen skam at tabe til et vindende hold!” Niels mente nu, at han sådan set havde besvaret emnet, for som konen engang havde sagt til ham: “Husk, en kort kedelig tale er bedre end en lang kedelig tale.” Så fortalte Niels om en film med Meryl Streep, hvor hun spiller Margaret Thatcher – og Niels kom med et par bragende morsomme Thatcher-citater. Moses blev også berømmet, samt Niels engang, da bølgerne herhjemme gik højt omkring reklamer i fjensynet, kom til at sige i et meget engageret indlæg: “Vi vil ikke have TV i dansk fjensyn!”
Sluttelig kom Niels ind på et citat, han tænker meget på hver dag: “Når noget ikke kan blive ved med at gå, så holder det op” Så det gjorde han.

Årets Tjønser
Søren havde store ord om kriterierne for at blive valgt til denne titel. Man skal være dygtig. Udvælgelseskomiteen består af John A. – Bent J – Povl K og Søren H.
Povl skulle uddele prisen, og han kom med flg. begrundelser: Komiteen har været samlet, og der var ret stor enighed i valget. Han kan blive min efterfølger som åndelig leder. Henrik Duun er valgt, da han er meget dedikeret og så kan han også spille fodbold.
Duun takker – og mener, det er et godt valg. Duun hylder Søren for hans store arbejde. Det gør forsamlingen med klapsalver til begge. Sluttelig opfordrer Duun alle til at indbetale 300 kr. til hjemmesiden, så den kan blive ved med at eksistere. Den skulle jo nødigt lyde internetdøden.

Med forbehold for fejl og mangler. Der var jo mange kommentarer fra forsamlingen undervejs.
Med sportslig hilsen
Johnny P