26: MASTER-turneringer

ab-fodbold

SUPER MASTER/55+ sommer 2007

AB – B. 1903: 1-2
Sæsonens sidste kamp i SUPER MASSTER / 55+ blev også tabt – dog efter en spilmæssig OK-præstation mod turneringens suveræne vindere. På en klar efterårsaften på bane 7 med lyset tændt i 2. halvleg kom vi bagud 0-2 i 1. halvleg. Vore modstandere, som har et prægtigt hold med mange dygtige spillere, spillede bolden rundt med stor sikkerhed – vi var reelt chanceløse.
I 2. halvleg fik vi langt mere tag i spillet og kom til flere chancer. Kun én blev udnyttet, da Storm spillede en bold til Lawaetz, der med stor sikkerhed kom foran sin modstander og scorede fladt med sit giftige venstreben.
Pæne præstationer i sær i 2. halvleg fra især John A., Bent Smeen, John N., Allan M. og Sten L. Smeen bliver AB-man-of-the-match grundet omhyggeligt spil og adskillige meget svære og præcise afleveringer.
Sæsonafslutning
Det har været et meget skuffende år for 55+-holdet. Vi slutter på en næstsidste plads, hvilket er langt fra de ambitioner både UK og spillere havde før sæsonstart. En midterplacering havde alt-i-alt være tilfredsstillende. Der må derfor nye ’boller på suppen’ – 2/3 af UK (Laust og SH) har dog også selv taget konsekvensen og trukket sig (før de blev fyret!?). Nyt UK bliver Henrik Katten og Henning Müller med Beckham-Duun som sædvanlig påpasselig kassemester.
Aftenen sluttede med middag i restauranten. Alle 27 spillere, der har deltaget på holdet i år, var inviteret – 16 mødte frem, og Mr. AB, Hagensen, og vores dygtige dommer (Storm er ikke helt enig), Benny, deltog som æresgæster. Hyggeligt og fint med sild og stegt flæsk med persillesovs – så’n sku’ det bare være.
Under middagen blev der også nomineret og udnævnt ’Årets SUPER MASTER / 55+ spiller’. Flere kandidater trængte sig på, men meget velfortjent blev Bent Strøh kåret med efterfølgende store klapsalver (se billeder på www.AB-tjønsere.dk > Billeder > Sæsonafslutning SUPER MASTER / 55+). Han modtog årets AB-hue, der har lige så mange anvendelsesmuligheder, som Strøh har tacklinger.
Tak for i år til alle.
Se nedenstående statistikker
SH
Se statistikker »

AB – Brønshøj: 1-1
Efterårets smukkeste dag skulle afsluttes på bane 7, hvor vi tog imod et velspillende hold fra Brønshøj, som lå nr 2 i årets turnering, mens vi på nuværende tidspunkt var ned på en 6. plads med mulighed for at avancere til 4. eller falde ned på en 8. plads i de 3 sidste kampe.
Vi startede friskt med gode angreb, som desværre blev afværget af deres stærkt spillende målmand.
Men Brønshøj spillede fornuftigt på midtbanen, og havde en del farlige kontraer, startende allerede efter 5 minutter, hvor et gennembrud i højre side blev afsluttet med et godt indlæg til midten, hvor en Brønshøjspiller stod ret udækket lige inden for det lille felt. Han fik dog ikke lejlighed til at tage bolden, for en medspiller kom løbende og råbende: ”Lad ligge” – og det hørte desværre såvel medspillerne som vores forsvar, som pænt lod ham møve bolden i mål uden chance for Vestergaard, der ellers stod en fremragende kamp.
Der var ingen vrede ord blandt AB spillerne. Et flot mål kan jo accepteres uden at det nødvendigvis er nogens skyld.
Så i stedet fortsatte vi det gode fremadrettede spil, og efter nogen tid med mange angreb i begge ender, sendte Søren en flot lang aflevering fra midterlinjen og frem til Lawaetz, som fangede den næsten ved baglinjen i venstre side og straks ekspederede den videre ind foran mål, hvor Storm i højre side kunne sætte hovedet på og – uden chance for målmanden – placere den i venstre målhjørne. Fortjent udligning.
Resten af halvlegen kæmpede begge hold godt, men uden at få afgørende chancer, så vi gik til pausen med 1-1 og gjorde os klar til modvinden i 2. halvleg.
Vi var så heldige at have hele 3 udskiftningsspillere og 1 tilskuer (tak Allan Møller). Men da smeden havde løbet næsten et helt Maratonløb hele dagen, så afstod han fra at skifte ind, men bidrog i stedet med opmuntrende bemærkninger, herunder et heftigt ordskifte med en Brønshøj mester, der, efter at være væltet ned bagfra af en stærkt spillende AB´er, mente, at der var klart frispark. Hvortil Bent på fynsk oplyste ham om, at der da aldrig kunne være frispark, når der var fordel. Og da den stakkels mand enten ikke forstod fynsk eller humor, så var Bent jo nødt til at fortælle ham, at det da var en klar fordel for os, at han væltede. Hvilket vi da var helt enige om. Manden lod sig siden skifte ud, for at tænke nærmere over sagen. Men smilede da han senere blev indskiftet igen.
Men Søren dirigerede med hård hånd (læs: mund) udskiftningen: ”Bent Strøh ind som venstre back” og han blev kun lidt forvirret når Bent et øjeblik efter løb rundt i højre side, fordi Bent og jeg jo nok vidste, hvem der spiller hvor i forsvaret.
Men anden halvleg var præget af, at vi trods modvinden sad på kampen og havde mange gode angreb, herunder en del som med en mindre velspillende målmand (læs: skarpere angribere) kunne have resulteret i en fortjent sejr.
Men vi måtte nøjes med 1-1 idet anden halvleg endte målløs. Og kunne i stedet glæde os over, at kampen blev afviklet i en særdeles god stemning, hvor det faktisk ikke lykkedes mig at høre blot antydningen af skænderi eller ukvemsord. Så jeg må nok hellere konsultere min ørelæge en af dagene.
Til gengæld venter lørdag 6/10 kl 10 en hård udekamp mod HIK, der ligger 2 point foran os som nr. 4, og kan vi slå dem – og B 1903 (rækkens suveræne nr. 1 med kun 1 tabt kamp) i den sidste hjemmekamp den 8/10 – så kan vi ende på en 4. plads, hvis, hvis, hvis….
Men da i hvert fald med en god gang stegt flæsk efter den kamp.
De 14 omklædte var som følger: Vestergaard, Strøh, Torp, John A., Jørgen C., Bjørn, Ole, Søren H., Lawaetz, Laust, Duun, Storm, Henning og Bent J.
Man of the match: (sammen)Holdet.
Reporter (udpeget, da jeg nævnte, at Søren skulle noteres for en assist): John A.

AB – Kolding (B. 93) 1-3
Tilskuere: 1 medrejsende fra Østerbro
Er vi nu begyndt at spille mod Jyske hold vil den opmærksomme læser spørge. Nej men desværre for os er Jens Kolding fra B.93 fyldt 55 år i sommer og derfor spilleberettiget. Han skulle vise sig at være afgørende for kampens resultat.
Vi mødte et 93-hold som var godt på udvalgte pladser. Her tænkes på Oste-Jørgen (far til landsholdsspillerne Niclas og Daniel Jensen), Finn “Ludo” Jensen (elegant forudseende forsvarsspiller), Bent “Måltyv” Andersen, målmand Palle “Banks” Jørgensen (fodboldskribent og ansat i Danske Bank) samt teknikeren Jens Kolding. Ellers var holdet noget tyndt besat men de var dog mange.
Vi startede kampen klart bedst hvor der blev kombineret flot. Det resulterede i en scoring hvor Søren Hansen uselvisk på kanten af feltet spillede bolden bagud til Allan, som på et godt rettet langskud nettede uden chanche for Palle Banks. Det påstås, at sidst Allan scorede på langskud var for B. 93 på yngligeholdet i 1969 imod Hvidovre hvor bolden dog ramte jorden 2 gange undervejs.
Vores forsvar var startet kampen påpasseligt hvor Colliatz havde styr på Kolding. Desværre gik han i stykker ved en glidende tackling mod netop Kolding. Colliatz måtte derefter spille i angrebet da vi kun var 11 spillere. Det fik indflydelse, idet vi efter omrokeringen ikke fik fat i Kolding da han løb mellem Henrik Duhn og Søren Hansen. Ved bedre kommunikation kunne begge have sparket bolden væk. 1-1 blev derfor en kendsgerning efter en dribletur.
Kort efter spillede Katten bolden op til en 93èr  på midten af banen. Bolden blev skubbet hen til Kolding som snørede en del af vores spillere og lagde bolden ind til 1-2.
Pausen blev brugt til nye omrokeringer og vi lugtede en udligning. Men endnu engang slog Kolding til. Driblede og sparkede på stolpen hvorefter Bent Andesen kunne puffe bolden over stregen. 1-3.
Huskes fra kampen:
Godt AB-spil men alt for få chancher.
Colliatz som frisparksspecialist med dårlig ryg og skadet ben. Han havde dog et ben tilbage som var hans sparkeben.
Man of the match: Strøh – påpasseligt forsvarsspil.
Med venlig hilsen
Allan Møller

Kampreferat AB – Kastrup/Tårnby den 5-9-2007, resultat 1-1.
Det er mange år siden at vi har mødt et så dårligt hold fra Kastrup-Tårnby. Omvendt spillede vi til gengæld som en pose ”nødder”. Vor modstander bragte sig foran 1-0 stik imod spil og chancer, en scoring som modstandernes ” Pinochio”, med knæstativ, fik ramt helt perfekt i en blød bue henover ”Katten”, som blot kunne konstatere en scoring mage til sidst vi mødte Kastrup-Tårnby. Resten af kampen blev en lang tur op ad bakke, hvor det trods alt lykkedes Müller at få ”klatten” ind over stregen. Et skuffende resultat, som ikke fortjener yderligere kommentarer. Man of the match: Jan Ivar med en perfekt dommerpræstation.
Jürgen ” nicht so viel” Torhüler.

Referat fra SM kampen imellem Rødovre og AB torsdag d. 30. august.
Bemærk at referatet bevidst er holdt på dansk efter at have læst tilmeldingerne til næste kamp på et havareret tysk. Vil overveje et tysk referat næste gang når alle har været igennem Laust’s pølsetyskermaskine.
Først nogle kolde facts: AB vandt kampen  4-1 efter 2-1 ved halvleg. Målscorere var Laust Jacobsen, Henning Kurland, Søren Hansen samt Erik Storm. Den moralske kamp opvarmning startede allerede i omklædningsrummet hvor UK chef Hr. Søren Hansen pligtmæssigt og helt legitimt – men også noget rygmarvsbetinget – prædikede at netop denne kamp var vigtig og skulle vindes. Jeg spørger bare: ”Hvornår er AB’erne gået på banen for ikke at vinde?”. Kampen blev spillet på en regnvåd, men lækker tætklippet og hyggelig beliggende bane. Lige kræs for AB tjønsere.  Det bevirkede også at vi hurtigt kom bagud 1-0 efter at Katten Westergård tøvede med at gribe en ellers harmløs bold fra spids vinkel mod mål. Gad vide om Katten havde fået bly indlagt i poterne! Takket være den moralske opbygning kom vi hurtigt tilbage i kampen efter mål først af Laust og dernæst Kurland. Samme Kurland leverede i øvrigt en helt enestående præstation idet han misbrugte 3 H-E-L-T oplagte 110% chancer dvs. alene med målmanden få meter fra mål!. Det kræver både nerver af stål, overblik samt et usædvanligt talent at misse sådanne chancer. Med de kvaliteter må han være oplagt kandidat hos Morten Olsen der samler på sådanne typer! Fra Rødovre tilskuerne lød råbet: ”Lad ham endelig blive på banen – han er en farlig mand! Altså Kurland! Resten af kampen forløb pligtmæssigt med AB dominans afsluttende med et for dansk fodbold nyt fænomen: Nakkeskud af Storm der bragte os op på 4-1. Generelt var spillet på det jævne med oceaner af plads til forbedringer. Ikke mindst midtbanespillerne der – korrekt påpeget i pausen af vor veloplagte reserve Jan Ivar  – lå for langt tilbage på banen, trak mod højre – fulgte Strømmen så at sige – og derved blotlagde vor venstre side. Jeg har 3 kandidater til Man of the Match. Dels de 2 delvis skadede reserver Sten Lawaetz samt Jan Ivar, dels Hr. Søren Hansen. Valget falder på Hr. Hansen selvom reserverne  til trods for beskeden spilletid viste solide kvaliteter. Hr. Hansen både som prædikant, stopper, spilfordeler og målscorer fortjener titlen Man of the Match.
Fra deres spillende og fuldstændig objektive skribent Strøh

Kampreferat AB – Dragør.
Lad os tage det positive først:
Vi vandt 3 -1 og fik som sagt 3 tiltrængte point Vi spillede på en flot bane 1, så rammerne var i orden Vi spillede med en helt ny bold, som vi dog havde svært ved at styre Vi have en autoriseret dommer, der var mødt til tiden Vi så rigtig godt ud i tøjet og på papiret (hvilket sommetider snyder)
Og så til det negative:
Spillet – som desværre var med til at udstille vore svagheder i form af usammenhæng generelt og uskarphed specifikt foran mål. Det kan oplyses for dem, der endnu ikke er klar over det, at Dragør var KUN 10 mand, hvilket åbenbart var med til at bringe os i ubalance. Godt at der kun var 4 tilskuere til kampen, hvoraf den ene var inspektør Søren, som meget venligt havde tildelt os bane 1. Han udtalte efter kampen: At havde vi spillet uafgjort, ville vi aldrig mere komme til at spille på bane 1. Tænk lige lidt over det!!
Spillemæssigt forstod vi ikke at administrere vor store overvægt i spillet illustreret ved, at vor berømte keeper Mestergaard kun rørte bolden 6 gange. Referatet vil ikke uddybe målscoringen ved Storm, Lønhart og Erik Bruun, da de skulle have scoret mange flere. Ej heller Søren anfører Hansens aparte forsøg på at stoppe modstanderens målscorer. Det positive blandt det negative må trods alt være, at vi ikke er i samme krise som Brøndby, så vi er nød til at modtage psykologisk bistand fra Ole Gunnar og Lauge samt blive gemt væk for al tid og evighed på banerne 5 og 6, selvom bane 1 er ledig.
Lad os vise lidt klasse og skrue bissen på mod Rødovre og vise dem og porno Svend, hvor skabet skal stå, for det kneb gevaldigt sidst på hjemmebane.
Man of the match er den tilbagevendte Jan Iver, der trods sin dårlige træningstilstand med ondt i benene, ”stod” en fejlfri midtstopper.
De bedste hilsner (alligevel)
Henrik Duun-Beckham

Dramatisk kamp endte uafgjort.

Skovshoved – AB  0-0 (0-0)

Tilskuere: Skuffende 8.324 heraf en del fra Skovshoved.

Det var tydeligt, at rusten lige skulle bankes af spillerne (og dommeren) i turneringens første kamp efter ferien. Resultatet var vel i orden efter spil og chancer, og kun flot målmandsspil af Katten og suverænt spil af tilbagevendte Jan Ivar forhindrede Skovshoved i at score. En mesterredning i første halvleg har således sendt Katten helt i top på Boblerlisten, og fortsætter han stilen, kan det ikke udelukkes, at han (sammen med Kurt Berg) ryger ind blandt de 10 bedste. Så hård er konkurrencen på den plads!

UK-chef S. Hansen valgte at tage tjansen på bænken fra start sammen med John (en halv) Nilsson, og det gjorde han klogt i. Fra sidelinien dirigerede han tropperne med sine skarpe analyser og opmuntrende tilråb, f.eks.: – Sikke noget lort!

Første halvlegs største chance tilfaldt Müller, der i helt fri position sendte en svag afslutning i fødderne på Skovshoveds svagtseende målmand. Et mål her kunne have afgjort kampen.

Anden halvleg bød på flere store chancer til AB. Bl.a. stjal dommeren et mål ud af hænderne på os, da han undlod at anvende fordelsreglen og dømte frispark til Lønhart i stedet, og senere havde samme Lønhart en gylden mulighed, men sendte bolden over mål fra nært hold. Afslutningen blev dramatisk. Først blev Storm smidt ud med en stak gule og røde kort, og lidt senere gjorde Lønhart ham følgeskab, da han overfusede dommeren.

Således endte den tætte og til tider ikke velspillede kamp uafgjort. En kamp vi godt kunne have vundet. Trods alt var der gode takter.

Forsvaret: Katten – Duun – Jan Ivar – (Søren) – Laust – Torp gav ikke ved dørene.

Midtbanen: Erik – Allan Møller – Lønhart – Lavetten stred bravt. Angrebet: Storm – Müller (Nilsson) var lidt alene, men havde mulighederne.

Men of the Match: Katten og Jan Ivar

Den gamle Redacteur

En stærk modstander – et ’hæderligt’ nederlag!
B. 1903 – AB: 3-0
Forårets sidste kamp blev en reprise af mange af holdets (55+) forårskampe. Pænt spil – ’hæderligt’ nederlag. B 1903 stillede med sit absolut bedste mandskab med flere tidligere landsholdsspillere, og reelt var vi chanceløse mht. at vinde, skønt kollektivet ydede en pæn indsats. Især skal nævnes Tommy ’verdensmålmand’, som tog (næsten) hvad der kom (tarveligt med 3 høje indlæg) – Strøh og Collaitz spillede som altid meget stabilt i midterforsvaret – Duun havde som tidligere adskillige farlige Beckham-indlæg fra højrekanten – Allan Møller var igen teknisk dygtig på midtbanen – og fremme Laust og John N. heroisk kæmpende mod et kompetent ’03-er forsvar.
Vi holdt skansen til 1 min. før pausen med et par gode AB-chancer, som vi med ’a little bit of luck’ havde scoret på – men 0-1. Efter pausen var der reelt tale om ’03er-dominans og 2 scoringer, og alligevel et par AB-chancer som med lidt ’tur i den’ kunne have betydet reduceringer.
Holdet går nu på sommerferie og har lovet hinanden at leve sundt med masser af selvtræning, så vi kan kravle op i tabellen til efteråret.
Laust bli’r AB-man-of-the-match med Strøh som runner up.
Go’ sommer til alle.
SH

Brønhøj – AB  4-0  (1-0)

Dramatisk optakt ødelagde kampen!
I AB er vi ærlige, derfor oplyste vi før kick off, at vi havde 2 spillere lige under alderen 55. Brønshøj nægtede imidlertid at spille, hvis Erik Bruun og John P. (som var kørt helt fra Fr. Sund) deltog. Begge er næsten 55 år, men der var ikke noget at gøre, så vi måtte spille med 10 mand incl. Søren Hansen og redak-tøren, som begge trak med skader.
Egentlig klarede vi det flot – især i første halvleg – hvor Brønshøj ikke kom frem til mange chancer, men kort før pausen lavede Birger Benknuser et klodset straffespark.
I anden halvleg slap kræfterne op, og Brønshøj øgede deres føring til slutresultatet 4-0.
Efter kampen vurderede Søren, at vi havde spillet en god kamp (forholdene med 10 mand incl. 2 skadede taget i betragtning). Under normale omstændigheder havde vi kørt Brønshøj midt over, men vi måtte nøjes med at glæde os over at spille på deres helt nye kunstgræsbane.
Desværre var der ikke tilskuere nok til at bare én kunne entrere banen og overfalde dommeren. Det kunne vi faktisk godt have brugt.
Deres udsendte redaktør
Ib René, Cairo

Dejlig aften – surt nederlag.
B. 93 – AB: 1-0
Vi har oplevet det før – og adskillige gange i dette forår – vi har bolden, skaber nogle rimelige chancer, men taber! Koncentrationssvigt både i forsvar, på midtbanen og i angrebet. Manglende individuelt ejerskab til at gøre en positiv forskel!!!
Er det spillernes mentale uligevægt, der slår igennem – eller er vi bare dårlige? Rigtigt dårlige?
Sen ankomst for nogle, nyt tøj og fotografering resulterede i absolut ingen opvarmning – og det kunne ses. Vi gav bolden op, spillede den tilbage i egne rækker, 3-4 berøringer, og pludselig var den hos en B. 93’er. Scoring!!!! Efter præcis 12½ sekund. Vi startede som en samling ’gamle kællinger’ – og spillede også som sådan i lange perioder! Fra og med næste kamp bedes alle komme rettidigt (senest), komme tidligt på banen, varme op – og være KLAR, når vi starter. Vi begår for mange individuelle fejl, og det kan mærkes.
Bjørn måtte desværre udgå med en skade midt i første halvleg – og humpede slemt. På skadestuen efter kampen – sent i går aftes heldigvis en melding om, der ikke er noget brud, men Larsen skal tage den med ro i den kommende tid.
Ingen gjorde sig fortjent til hverken nominering eller udnævnelse til AB-man-of-the-match.
SH

Spændende kamp på lorteøen.
Tårnby AB  2 – 1 (1-1)  8. maj 2007
Tilskuere: 11.300 (sæsonrekord i Supermasters 55+)
Banen var perfekt, bolden var spritny og modstanderne var topmotiverede.
Topholdet fra Tårnby havde desværre den smule held i sprøjten, der gør, at de stadig ligger i spidsen efter denne uges runde.
Allerede efter 8 min. opstod der en farlig situation, som burde have været afværget, da Bjørn “Flügger” ikke fik sparket en helt ufarlig tjønseaflevering fra vores ellers glimrende målmand væk med det resultat, at en skaldet spiller med benet i gibs, kaldet David, sendte bolden ind tæt ved den ene stolpe. Ærgerligt og helt unødvendigt.
Lidt senere tryllede Michael Lønhart til 1-1 og vi styrede kampen totalt.
God stemning i pausen og optimismen i behold.
Desværre kunne vi ikke holde helt samme niveau i 2. halvleg, og selvom vi havde flere nærgående forsøg, lykkedes det ikke at overrumple Tårnbys målmand.
Til gengæld var vi direkte uheldige med at komme bagud 2-1, som også blev kampens resultat.
Et ærgerligt resultat efter en flot kamp, hvor vi mindst havde fortjent uafgjort på godt spil og fight, men må også erkende, at Tårnby er et glimrende, homogent hold uden svagheder.
Før og efter kampen var Katten igen det store samtaleemne. Han er pt. i Italien for, sammen med Ivan Basso, at aflægge fuld tilståelse i den yderst pinlige dopingsag, han i den grad er søbet ind i.
Som bekendt har Basso brugt sin hunds navn, Birillo, i Fuentes-sagen. En amatøragtig forestilling. Alle ved jo, det er Katten.
Man of the Match: Søren UK Hansen i skarpt konkurrence med John Andersen, som udvikler sig time for time.
Den gamle Redactéur ad libitum

AB – Rødovre: 2-2
Efter AB SuperMasters storspil i Dragør i den seneste kamp, var der store forventninger til aftenens match på Diget mod Rødovre.
Scenen var sat til noget stort allerede ved ankomst. Stor aktivitet med en masse kampe på anlæget. Vejret var sol fra en skyfri og holdet som Søren konstaterede, “et storhold, med lutter profiler”. En hurtig omklædning og så topmotiveret til den tildelte bane 5. Måske lidt langt fra vor normale bane 1, men ok.
Herefter var det lidt op ad bakke. Der var arrangeret en 7-mands drengekamp på tværs af bane 5, hvorefter vi returnerede til klubhuset og fik anvist bane 7, som er græslysbanen. På denne årstid er bane 7 kun ved at forsøge at rejse sig igen efter en hård vinter. Løs muldjord i striber, en æggebakke ville føle sig flad i forhold.
Ingen mål på banen, nej nej men dem hentede vi så selv, og så var vi klar, troede vi. Men nej, ingen dommer. Så er det man når frem til et punkt, hvor en aftalt 2 – 2′er med modstanderne og så gå i baren kommer ind i billedet, men nej Bendt Jacob. meldte sig til at tage fløjten.
Inden kampstart ca. 19,25 skal det lige siges at Katten var tilsagt, men desværre fik et ildebefindende (onde tunger siger det var en dope forgiftning) inden kampen gik i gang (Se billede, Red.) Heldigvis trådte Tommy til og gjorde flot. Totalt svært nu at finde Katten på listen over gode målmænd i AB nu, måske Barthez har styr på det.
Nå men til kampen. Rødovres spillere var store som højhuse og så ud som at kun en orkan hen over Tårnvej kunne vælte dem. Det meste af spillet tilfaldt da også udeholdet i starten og en mindre misforståelse i AB forsvaret gjorde, at en Rødovrespiller kunne sparke dem foran, på et langt lob over vor keeper.
Ingen panik, AB kæmpede videre og spillede det pæneste bold. Fantastisk god indstilling på holdet. En dyb stikning til Müller skabte udligningen inden pausen. En lav sol tog måske dommerens off side syn, men ingen nåde fra Müller, sikker scoring i det lange hjørne og vi gik til pause med 1 – 1.
Optimismen var stor til second half. Lidt medvind, solen i ryggen og et efterhånden slidt Rødovre hold…. de skulle væltes. Det meste af halvlegen var en krig på midtbanen, med kun få chancer, dog havde vi den største. På et langt indlæg fra en godt spillende Duun steg Müller til vejrs sammen med en skyskraber af en Rødovrespiller og på bedste Uwe Seeler still blev Müller hængende i luften i laaaang tid hvorefter han, efter at Rødovre spilleren var faldet ned, headede på tværs foran målet til en fri Bent, som desværre skrabede bolden udenom opstanderen. Aftenens absolutte spændingspunkt.
Kort før lukketid tøvede vor 6 back kæde en smule, den bakkede lidt langt ind i feldtet hvorefter en Rødovrespiller tørt sparkede i kassen til 1 – 2. Det skulle være løgn, sagde Collaitz og gik med frem på næste angreb og da en Rødovre forsvarer headede på egen overlægger, landede bolden for fødderne af Jørgen, som med en følt inderside slog 2 – 2 resultatet fast. Det hørtes i omklædningsrummet at Collaitz ikke har sparket en inderside siden han hed Hestbæk og da Carl Skomar satte ham til at slå indersider op af muren på højen, i midten af halvtredserne.
Endnu en oplevelsesrig aften på AB sluttede med en ekstra kasse fra den nyindkøbte spiller Allan, som hurtigt faldt ind på holdet og viste sig som en klar gevinst. Birger lænede sig op af Man og the Match, men Collaitz får den for sin inderside, som vendte et truende nederlag til 2 – 2.
Red. Ulrich Netzer.

SÆSONENS FØRTSTE SEJR

Efter skuffende 2-2 i åbningskampen mod SIF, var der lagt op til en koncentreret indsats på Dragørs glimrende bane en smuk april aften. Mange (rigtig mange!) afbud medførte et hold med stor aldersspredning, men spillet flød flot og glidende de første 10 min – hvor John P fik bragt os foran 1-0. Vi slap taget i kampen – tænkte vel, at den kunne spadseres hjem – men Dragør var ikke ufarlige i contraspillet, så Hennning, som havde fået genvalg fordi han har egne målmandshandsker, måtte gribe ind flere gange, eller overliggeren holde bolden ude af vores mål. 2-0 blev det dog ved en flot solotur af Nille – og så var der pause. 3-0 ved Michael L og 4-0 ved Henning (lånte handskerne til Niels T), hvorefter dommeren gav Dragør et tyndt straffe. 4-1 – og få minutter tilbage, hvor Frost nåede at score et glimrende mål på et langt lob over målmanden. Sikker sejr. Dejlig aften.

Man of the match: Henning K. Holdt målet rent – og scorede selv.

Laust
AB – Skovshoved: 2-2
Det var en mærkelig kamp. AB havde 5 stk. 100% chancer, men scorede ikke – Skovshoved havde slet ingen skud på mål, men scorede 2 gange!
En lidt kølig sommerpremiere på bane 1 med 11 AB-spillere i meget uens dragter, det var ikke kønt! Til gengæld flød spillet rigtigt godt kulminerende med to flotte scoringer af John Nilsson. Først trak han sig fri med et par driblinger midt i første halvleg for derefter at sparke den klokke-rent ind med venstre benet i det venstre målhjørne. Lidt senere flugtede Nelle behersket bolden i nettet på et hjørnespark fra Jan P (eller var det Ulrich Netzer?).
Aftenens suverænt mest besynderlige episode hændte i slutningen af 1. halvleg – en aktion, der vil blive talt om igen og igen og igen blandt AB’s mange masterspillere. Skovshoved førte et angreb frem i vores venstre forsvarsside. Deres højre wing sparkede en meget forkølet aflevering i 25 cms højde ind ’over’. Vores ’målmand’ Henning Barthez, der substituerede fiber-Katten, snublede, væltede og tumlede-fumlede rundt efter bolden og faldt i 3. forsøg ved siden af bolden. En ældre herre, på ca. 82, venstre wing hos Skovshoved iagttog dette besynderlige optrin i længere tid, for til sidst at tage bolden og sparke den forbi Barthez. Ingen – absolut ingen – kommenterede denne højst besynderlige episode, ja vi AB’ere troede ikke vores egne øjne. Grotesk – helt grotesk. Den af Henning Barthez tidligere formulerede ranking over AB-masternes 10 bedste målmænd, hvor han selv placerer sig nr. 3, trænger i sandhed til en ædruelig revision!!!!!
Nå, 1-2 ved pausen, men god stemning blandt marskpillerne – Henning Barthez blev meget naturligt fuldstændig ignoreret. I 2. halvleg havde vi vel bolden i 75% af tiden, brændte en del chancer (incl. skud på stolpen og overliggeren), for til sidst at se Skovshoved udligne på et hovedstød efter frispark, da der manglede et par minutter.
Surt – meget surt!
John Nilsson med 2 flotte scoringer og Bent Strøh med suverænt forsvarsspil må dele æren: AB-men-of-the match.