17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Henrik ‘Katten’: Tale til Henning 70 år

 

Hej Henning 

Først og fremmest vil vi ønske dig  tillykke  med 70 års dagen  for et par måneder siden.

Søren  Hansen og jeg trak lod om hvem som skulle holde talen til dig og sige nogle bevingede ord

Jeg tabte ………           

Måske også fordi jeg er den som har kendt dig længst.  Fy for satan.

Vi startede samtidig til “fodbold” det vil sige i BIF, som også hed Bagsværd Idræts Forening og  både Henning og jeg var lige blevet meldt ind  i klubben. Det kostede 6  kr.i kvartalet.Det var en formue for vores forældre.

Det magede sig  sådan at første  træningdag  foregik på Vadgård Skole (lille sal)  og det var en Keld Nielsen der var træner.

Henning havde været til frisøren  nede ved siden af den legandariske Bagsværd Kro. og jeg kan love jer at han  havde fået noget for pengene. Han var total plydset og han så som i dag meget skarp ud.

Henning og jeg var blevet indplaceret på det lilleputhold som hed Lilleput E. Tænk sig 2 hold inden for hvert bogstav. Det ville sige at  klubbben rådede over 10 lilleput hold. Meget imponerende.

Vi trænede hårdt 2 gange om ugen med spil til skamler og andre gymnastikremedier og i løbet af ca, 1 år var vi begge kommet på A holdet.  Og  der blev vi resten af vores karriere. 

BIF fusionerede  med AB Nørre alle og der blev kamp om at komme på respektive 1-hold. 

Henning var årgang 1948 og jeg 1949 så vi spille sammen hvert andet år op gennem ungdomsrækkerne. Jeg kan ikke huske hvad Henning spillede men jeg var en frygtet og målfarlig innerwing.

Juniortiden gik godt med gode fodbold kampe i weekenderne og afterne blev indtaget  hjemme hos Henning  og hans forældre Abraham og Inge med dejlig kaffe og blødt brød og ishockkamp mellem Brynæs og Leksand på TV- stor gæstfrihed, det var tider.

Ynglinge i den store landsdækkende turnering  og her var der flere  store resultater med Pokalmesterskaber og kredsmesterskaber næsten hvert år.

Mange kampe i division og danmarksserien hvor du virkelig var en god back.

Vi turede byen rundt i  din lille  Morris 1000 scorebil med egen madras i varerummet. Vi stoppede folk og talte “sort” til dem ,  så de blev totalt forvirrede  og .stod måbende og så efter os som skreg af grin …. Sjovt ikk’!

Du blev træner for diverse hold og var en god taktiker  som spillerne  respekterede dig for…  

Så indtræf katastrofen. Du blev  Tjønser og selvudnævnt skribent. Der var vel ikke andre som gad.

Du bliver kaldt Dr. Spind. Guderne må vide hvorfor. Aldrig har der  været skrevet så meget sludder og løgnehistorier i  så mange indlæg. 

Men Henning. Du har trods alt haft en flot karrierer i  AB , mest uden for  banen og alligevel skal du have et stor tillykke med de 70 år.