2014

ab-fodbold

Vagn Ludvig Ludvigsen svarer på kritik af jule-quizzzz

Jule-Quizzen 2014

Søren Hansen har bedt mig om, at fremsende spørgsmålene fra årets quiz og svarene under hvert spørgsmål. Jeg har derfor læst svarene igennem  fra alle de deltagende hold og på demokratiske vis fundet  frem til, hvad der kunne accepteres som korrekte svar. Jeg gør dette på trods af, at I bedre kan lide AB diktaturets klare linie.

Svar: Jule-Quizz 2014 AB 

Ugeskrift for læger udkommer hver uge, og jeg har læst alle årets numre igennem, og der er noget nyt i hver eneste nummer.

Ang. ugebladet søndag har det vist sig, at i særlig velhavende kvarterer får de bladet allerede om lørdagen, medens vi i udkantsdanmark først får det om mandagen.

Lang tid før Yde fik uglen af Kurt har mange fodboldtilskuere rejst med tog mellem Liverpool og Manchester. Er nogen interesseret i at vide, hvornår Yde fik uglen, kan I få det at vide af John A.Han har alt stående på sin mobil. (Husk læsebriller).

Søren og hans familie elsker at strikke, men de øvrige i familien nægter, at lægge navn til den brune uldne vest. Hvornår mon Søren viser vesten frem igen?

På billederne fra de steder hvor I fik orienteringer om Sicilien var mødeprocenten under 50, og det er nok forklaringen på, at så få svarede rigtigt på spørgsmålene om Italien.

I finder de korrekte svar i Thomas beretning af turen. Er det iøvrigt ny AB stil at så få kunne huske navnet på den kønne guide?

John fik sin debut i Rom og gik senere på aften i kloster.

Magtopgøret mellem de sidste Tjønser-holdledere blussede kraftigt op, da Køller d. 15/11 blev sat over på det tabende hold i 2.halvleg. Duhn nægter nærmest forløbet.

Quattrofonien er blevet sprængt, efter det har vist sig, at de ikke mere kunne klemme sig ned i trøjerne. De vil nu forsøge at spille fodbold. Alle svarede rigtigt på spørgsmålet, Kurland kikkede dog hos de andre.

Vi sluttede med et svært spørgsmål. Hvor er øst, og hvor er vest? Italien er som en støvle, der peger fra nordvest mod sydøst, og hvor Sicilen er bolden. Hagensen sagde altid knæet ind over bolden, når du sparker på mål med vristen. Nu kan alle vel forstå, at den vestligste by af de nævnte hedder Rom. Jeg har desværre ikke kunne finde svar for de øvrige byers placering ud fra jeres svar.Så resten må I finde på et kort.

Tak for opmærksomheden

Vagn med de uldne svar

Spørgsmål: Jule-Quiz 2014 AB

1.Hvor tit udkommer Ugenyt for læger?

2. På hvilken ugedag udkommer ugebladet Søndag?

3.Hvilke to byer blev bundet sammen af verdens første jernbane mellem byer. Mange fodboldtilskuere har siden benyttet jernbanen.

4. Hvornår, til hvem og af hvem uddelte årets ugle sidste gang?

5. Hvem har strikket Sørens uldne vest. (Ikke den nye grønne af nogle kaldet skakbrættet, men den med varme brune farver ).  Hans mormor, mor, kone eller ham selv?

6. Hvor fik John Andersen sin internationale debut på fodboldbanen?

7. Hvad hedder det område på Sicilien, der i 1693 blev ramt af et kraftigt jordskælv, som ødelagde de fleste byer. Området blev imidlertid genopbygget efter alle kunstens regler og er kendt for at have verdens fineste barokarkitektur, som også er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

8. Der går en rå, men også elegant spiller (silden)  rundt til tjøns. Hvem har forsøgt, at sende ham gennem hegnet med en skulder takling. Da der er for mange rigtige svar hertil, ændrer jeg spørgsmålet til hvem han d. 15/11-2014 sendte i gulvet med en total krops- tackling uden at ramme bolden.(Efter 5 min. pause fortsatte vi spillet).

9. Hvad hed den guide som Jane og Elio  havde ansat til at føre jer gennem det meste af  Sicilienturen?

10. Chefredaktør Søren Hansen bruger billig arbejdskraft. F.eks. har han en person ansat, som kalder sig dr. Spin.. Hvem er han og de tre andre i Quattrofonien, sidst set i feminine småternede flerfarvede cykeltrøjer?

11. Opstil byerne Napoli, Sorrento, Rom, Ancona og Siracusa i rækkefølge efter øst-vest placering. Den vestligste først.