Niels Torp: Aalborg 2015

ab-fodbold

NT: Pressemeddelelse

– Billedet er fra sidste års GOM-jubi-turnering (60+), da AB fyldte 125 år –

På lørdag den 1.august om eftermiddagen arrangerer Aalborg Chang ”Veteran Cup” på anlægget på Provstejorden, hvor AaB, AB, København KFUM og Chang deltager. På holdene er der en håndfuld tidligere landsholdsspillere og et væld af forhenværende divisionsspillere, som kan opleves dog i en lidt ”langsommere” udgave, da hovedparten af spillerne på holdene er over 60 år.

På AaBs hold figurere blandt andet, Ove Flindt Bjerg (312 kampe for AaB og senere for Wacker Innsbruck og Karlsruhe) og 18 landskampe, hvoraf sejrsmålet mod Sverige i Gøteborg i 1976 aldrig går i glemmebogen. Desuden kan opleves kendte spillere, som Karsten Simensen (målmand), Torben Vandet, Erling Andersen, Allan Olsen samt Poul Erik Andreasen. Holdleder bliver legendariske, Lynge Jacobsen, der har lagt støvlerne på hylden.

AB kommer med Niels Yde (landsholdsspiller og 370 divisionskampe), Søren Hansen (ca. 400 1.-holdskampe for Lyngby og AB), Henrik Vestergaard (målmand) mange divisionskampe for henholdsvis AB og Hvidovre – og DM med Hvidovre i 1973.

  • Når vi i disse tider taler om, hvor vigtigt det er med motion, så er det en fornøjelse, at se rigtig mange veltrænede fodboldspillere, der er oppe i tresserne og halvfjerdserne, siger Georg B. Larsen, arrangør fra Chang. Kampene på Chang bliver ”forhåbentlig” en spillemæssig oplevelse, men den sociale del af arrangementet skal absolut ikke undervurderes, da vi hygger os sammen – efter kampene, tilføjer Chang-lederen.

Holdene spiller alle mod alle, og der bliver således seks kampe med kampstart fra kl.14.00, hvor de første opgør er, AaB – AB og Chang – København KFUM. Blandt dommerne optræder, Ove Hust, der har dømt rigtig mange divisionskampe og ofte optrådte han på de internationale scener, hvor han delte sol og vind lige i UEFA-opgør.

Efter kampene om eftermiddagen er der fælles spisning og senere på aftenen skal alle spillerne til havnen og overvære ”Tall Ship Race”, hvor der blandt andet er arrangeret besøg og drinks på et fornemt hollandsk sejlskib.

GVM70+ 2015 003

Niels Torp