2009

ab-fodbold

Henning Kurland: Tjønserne på bogmessen i Forum

Litterær skrivekrampe har ramt Tjønserne
En sand haglbyge af selvbiografier og andre overflødige manuskripter har fundet vej til efterårets store bogmesse i Forum. Således vil også en lang række prominente AB-tjønsere pryde hylderne med nogle mere eller mindre heldige publikationer.
På redaktionen kan vi allerede nu afsløre, at det som sædvanlig mere drejer sig om navnepilleri og selvpromovering end egentlige nyskabelser. Her er et udpluk:
Kurt Berg. ”Loppemarkeder er ikke, hvad de har været”. Kolonihaveforbundets månedstidsskrift. 16 s. 137,- kr.
Pressen skrev: Et surt opstød i debatten om de stigende priser på loppeting. Kurt Berg skriver side op og ned om især brugt sølvtøj og scooterstøvler, der efter forfatterens mening sælges svimlende dyrt.
Søren Hansen. ”Amagerhyldens ABC”. Sløjdlærerforeningens årsnummer. 13 s. 300,- kr.
”Folkeskolen” skrev: Ubrugelig i enhver henseende og fyldt med elendige illustrationer. 
Nu venter vi i frygt på opfølgerne: ”Bordskånerens hemmeligheder” og ”Fra træstamme til saltkar”.
Henrik Duun. ”Pensionisttilværelsens ulidelige lethed”. Politikens Forlag. 913 s. 98,- kr.
Pressen skrev: En levende beretning om den ”svære” overgang fra arbejdsramt til pensionist. Citat: ”Det tog mig nøjagtig 1 sekund at vænne mig til min nye tilværelse!”
Nils Lindgaard. ”Mit liv som wannabe”. Forlaget Bizar. 44 s. 19 kr.
”Fiktiv” selvbiografi.
Pressen skrev: Den tynde historie handler om en dreng, der vokser op i udkanten af København. Identitetsproblemerne rider ham som en mare gennem hele hans ungdom og senere som voksen. Han prøver at være en anden, end han er. Først forsøger han sig som en kopi af Michael Carøe og senere som Sidney Lee (selvbruneren med bandana fra Fangerne på Fortet, red.), indtil han endelig finder sin rette hylde sammen med nogle ældre fodboldspillere……..tror han!  
Historien er fuldstændig indholdsløs og uvedkommende, og der er hverken hoved eller hale i noget som helst. Desuden er bogen fyldt med stavefejl og alt for mange utydelige pasfotos taget i fotoautomaten på Buddinge station. Absolut ikke anbefalelsesværdig!
PS! Nils Lindgaards bog vil blive læste op som god-nat-historie på Radio Holger i hele december måned kl. 03.15 – 04.00.
Bent Smeen Jacobsen. ”Mit liv i overhalingsbanen”. Fart og Tempo nr. 8-2009. 59,95 kr.
FDM skrev: Her møder vi en frisk fynbo, for hvem sikkerhedsseler og fartbegrænsninger er et indgreb i den enkeltes frihed.
Torkild Thyrring må blegne af misundelse, hvis han læser denne artikel. Til gengæld er den hurtigt læst.
Lauge Nilsson. ”Sverige, mit andra hem”. Sydsvenska Lokalhistoriska Bokforlaget. 903 s. Ingen illustrationer.
En langtrukken beskrivelse af livet i de svenske skove, hvor forfatterens daglige rutiner med at kløve brænde og optænding af det gamle komfur fylder de første 100 sider. Senere hører man… (forkortet af red.)
Jørgen Frost. ”Mit liv som gårdvagt”. Pædagogisk Universitets forlag. 319 s. 198,- kr. (2 for 500).
Pressen skrev: En uspændende og pointeløs afhandling om et alt for langt arbejdsliv tilbragt på en bænk under skolegårdens halvtag. 
Den sidste del er helliget statistiske tabeller over eftersidninger, henkastede madpakker og uhumske toiletter. Nok den dårligste bog i mand minde.
Ole Gunnar Nielsen. ”Hovedstød – er hovedsagen.” DBU’s undervisningsmateriale. B-licens. 1 side. Gratis for træneraspiranter.
Morten Olsen skrev: Man er straks klar over, at det er en kapacitet på området, der har skrevet om et overset område inden for fodbolden. Klart og enkelt forklarer O.G. automatismerne ved forskellige hovedstød i lav højde.
Henrik ”Katten” Vestergaard. ”Mine 9 liv som mål-Kat”. Borgens forlag. 269 s. 319,- kr. (de 19 kr. går til Kattens Værn).
Pressen skrev: En hudløs (hårløs) ærlig beretning om ensomheden mellem stængerne. Hovedpersonen drives ud i et ukontrolleret misbrug af doping og andre stimuli. Det bliver ikke bedre, da han starter som professionel cykelrytter på verdens stærkeste cykelhold, hvor den interne konkurrence på holdet er ubønhørlig løb efter løb. Dette får misbruget til at gå helt over gevind, og læseren får et indblik i hvordan løgnen bliver en del af hverdagen, fx. aner hovedpersonen ikke altid, hvor han befinder sig. Som regel befinder han sig på en campingplads ved Gardasøen. Men kan man stole på det?
Bogen udkommer senere på året i alle muslimske lande under titlen: ”Mit liv som Jihad-Kat”.
Jan Petersen. ”Et liv i sovs og dus”. Gyldendals: ”Glad-for-mad-serie”. 472 s. 298,-kr.
Pressen skrev: Hver eneste side er fyldt til randen med levende beskrivelser af solide retter fra det danske køkken. Højdepunktet er uden tvivl de oversete krebinetter med skøjtesikker sovs, udkogte grøntsager og melede kartofler.
Blandt mængderne af desserter, er Jans favorit, regnbue-is med syltede frugter, beskrevet, så man får savl i mundvigene.
Bogen er oversat til tysk: ”Meinen Favoritten-Retten”, og engelsk – ”The Danish Take Self Table”, og ventes også at udkomme på serbokroatisk, ”Ja lubju uzin”.
Vagn Ludvigsen. ”1001 uforståelige selskabslege og småkonkurrencer”. BR-forlaget. 1001 sider. 398,-kr.
Pressen skrev: Den største samling af små selskabslege helt uden pointe eller regler gør læseren snot forvirret, og man må gang på gang gætte sig til fremgangsmåden. Mere kedelig end at se vand fordampe.
Laust Joen Jakobsen. ”Dronningerunden – samtaler med en høj monark”. Ringhof. 372 s. 475,-kr.
Pressen skrev: Nådesløs afklædning af Dronningen. Usmagelig detaljerigdom og mange afslørende  nærbilleder, som går endog meget tæt på Dronningens fysiognomi.
Seneste! Bogen er blevet tilbageholdt af Politiet og det ventes, at forfatteren vil blive stillet for en domstol sigtet for majestætsfornærmelse.
Elio Acunto-de Lorenzo. “Samtaler med en døv”. Lademanns. 46 s. 185,-kr.
Pressen skrev: En højst mærkelig bog, hvor man først hen mod slutningen finder ud af, at forfatteren har talt for døve øre til sin usympatiske svoger. Et klassisk eksempel på kommunikationsbrist mellem generationerne.
Claus Berner Møller. ”Hypokondri kan behandles”. 219 s. 4.000,-kr.
Pressen skrev: Den tidligere penis- og rynkelæge, Claus Berner Møller øser af sin erfaring om hypokondri blandt gamle fodboldspillere i AB. I flæng kan nævnes Bent Smeens kvaler med det danske sprog, Finn Villumsens skræk for uventede gæster, Niels Remmers manglende selvtillid, Poul ”Sildens” angst for nye AB-tjønsere, Thomas Kentorps hang til at iklæde sig lange underbukser året rundt….og sådan kan man blive ved. Ganske nedslående læsning som man ikke bliver meget klogere af.
Dr. Spin