2009

ab-fodbold

Denis Holmark: Lørdags-tjøns i januar

En glædens dag
Lørdag er det. Fodbold i hovedet fra morgenstunden. Kan man  nu kringle sig gennem indkøbsproceduren med fruen tilpas hurtigt til at man  ikke har tidsmæssige problemer med at nå tjøns. Hvis man kan hævde at have en  aftale med svoger Claus om at tage til AB, vil den være hjemme. Selv fruen kan  indse, at man ikke kan svigte en aftale med svoger.
Det lykkes. Vi drager af sted.
På AB i omklædningsrummet er allerede mødt flere kapaciteter  op. Der er Silden, Lauge, Henrik, Niels Helveg, som lige er blevet 70 år (øllet  er hjemme). Nu skal der bare komme nogle flere, så vi er nok til at spille en  god kamp. Efterhånden kommer der så mange, at vi kan spille 2 x 8, det kan ikke  være bedre.
Når folk omsider er kommet på banen skal der deles hold. Af  uforklarlige grunde får Niels Remmer sig møvet frem til at sætte hold. Det  varsler ikke godt. Han er ikke blot først og fremmest korrupt. Han har også  bare af og til nogle fejlvurderinger af spillernes kapacitet og dagsform.
Denne lørdag er han bare heldig. Holdene ser fair ud. Dog er  der nogle der giver udtryk for, at han i stedet for at sætte to dårlige hold  lige så godt kunne sætte to gode. Vrøvl vil der altid være.
Kampen går i gang. Spillet bølger og man ser hinanden an.  Snart bliver man vidne til et spil mellem Thomas Krølben og Niels Torp. Thomas  er gået hjemmefra med den faste beslutning, at han i dag skal gøre Niels  fuldstændig til grin med sine krøllerier. Det kører bare ikke. Niels kan ikke  finde ud af Thomas’ finter. Derfor beslutter han at flæske Thomas i stedet.  Helt reglementeret forstås. Deres tvekamp fortsætter det meste af kampen. Når  vi nu er ved det fysiske så må det fortælles, at det lykkedes for Lauge, at  tildele Niels Remmer et formidabelt trælår. Remmer haltede herefter resten af  kampen uden at det dog hindrede ham i at mase et mål igennem. Skaden hindrede  imidlertid Niels i at presse nogen ud gennem hullerne i hegnet, som han ellers  plejer.
Målene kom passende fordelt på holdene. Tretten minutter før  tid fører Niels Remmers hold 2 – 1.                     Det var forløbet, som han havde planlagt, da han satte  holdene. Så tog vores hold fat. Svoger Claus, som er ved at have arbejdet sig  ud af sprittågerne efter sin fødselsdagsfest sidste torsdag, scorede først ét  mål og derefter scorede han sejrsmålet ca. 5 min. før tid.
Sådan går det. De mere kloge narrer de mindre kloge. Ikke  fint men effektivt. Det blev en glædens dag. Og glæden rækker sikkert helt til  torsdag, hvor en ny sejr venter.
Alt det vrøvl, som vi måtte høre på bænken om de mange  chancer, som vores modstandere havde brændt og påstande om, at vores målmand  (mig) skulle have taget med hænder ved flere lejligheder er tankespind.
Niels Helveg gav som ventet øl. Det var godt, men det ville  have været bedre, hvis vi kunne have undgået, at skulle se på Bent Smeens nøgne  legeme imens øllet skulle drikkes.
Som alle tjønsere kan se, har alt været ved den gamle ved  denne uges lørdagstjøns.
31/1/2009 Denis