31: Nekrologer

ab-fodbold

Erik Hagensen (SH)

Erik Hagensen 26. maj 1919 – 24. feb. 2019

Erik Hagensen blev 99 år. Vi er mange i DBU, DIF, AB og blandt AB-Tjønserne, der er meget triste med resultatet af Hagensens ‘sidste kamp’. 

Vi talte sammen for ca. 3 uger siden i telefonen, du lød frisk og som altid interesseret i AB – jeg ’truede’ med at hente dig, så du kunne komme tilbage på Tjønser-banen – du svarede lidt forbeholden….. 

Din sidste kamp på stor bane spillede du som 84-årig. Du var ’på bænken’ i første halvleg, hvilket du ikke var begejstret for, kom ind i starten af 2. halvleg og ville ikke udskiftes – ”Der er meget, I kan lære af mig endnu!” Her var du med til at vinde historiens første Grand Old Masters for spillere over 60 år. 

Om nogen har du med din altid positive, fair, omsorgsfulde og målrettede adfærd præget AB’s identitet som træner og leder. Personligt glemmer jeg aldrig måden du bød mig velkommen på, da jeg meldte mig i AB i 1971 – stor omsorg og krav til min AB-adfærd både på og uden for banen. Jeg følte mig meget inspireret og udfordret. 

Historien fortæller, at du sammen med Knud Lundberg skabte tjønseriet – først på Nørre Allé og siden på Skovdiget. På vores hjemmeside, www.ab-tjoensere.dk > 11: Tjønser-film 1, kan man stadigvæk se filmen, hvor du på banen og i omklædningsrummet fortæller om det helt unikke Tjønser-miljø på AB. 

Du var en meget stor inspiration for os alle. 

I begyndelsen af 1960’erne blev du træner med bl.a. Lundberg på førsteholdet. Det gik ikke så godt, og du erkendte, at ledervejen nok var din vej. 

Du har været i forskellige udvalg i Danmarks Idrætsforbund, i 17 år arbejdede du i AB’s bestyrelse, og du har også arbejdet i flere DBU-udvalg – bl.a. som formand i træner-/uddannelsesudvalget. Du har modtaget AB’s guldnål, DIF’s guldnål og DBU’s æresnål. Du har altid nydt meget stor anerkendelse på dine forskellige lederposter – igen positiv, fair, målrettet og omsorgsfuld. 

Hagensen – ære være dit minde. 

Der bliver ingen højtidelighed, da Hagensen har doneret sit legeme til medicinsk forskning.

Søren