VM-historier 2010

ab-fodbold

Allan Møller

Allan Møller

I  1998 var vi hele familien som sædvalig på ferie i Frankrig. Der var samtidig  VM-slutrunde i Frankrig hvor Danmark havde kvalificeret sig. Familien består af  undertegnede samt min hustru Birgitte (ej sportsinteresseret), vores søn John  (nuværende talentchef i AB) samt vores 2 døtre Nina og Sofie.

Vi  var så heldige at modtage 2 billetter til Danmarks indlende rundekamp mod  Frankrig. Kampen blev spillet i Lyon og vi holdt ferie i Saint Raphâel ved  middelhavet 416 km herfra. Som altid var mottoet for ferien samvær så vi skulle  alle til Lyon eller ingen til Lyon. Vores dejlige kvinder kendte ikke helt til  geografien i Frankrig, hvorfor Jeg kunne slippe afsted med at turen nok tog ca.  1,5 time. Det blev dog en tur på 4 timer til Lyon men med udlovling af visakort  til fri afbenyttelse i Lyon til pigerne som ikke fik billetter. De gik  naturligvis til John og undertegnede.

Efterhånden  som vi nærmede os Lyon blev køerne længere og stadion lå et stykke udenfor  byen, hvor vi blev dirigeret ind på en grusbane uden mulighed for at komme ud  før kampen var færdig. Vi tog afsked og gik til fodbold. Der var kun 1 Mac  Donalds i nærheden så der blev ikke trukket meget på kortet uden kampen som  Danmark tabte 2-1. Mål af Michael Laudrup på straffe.

Pigerne  ventede tålmodigt på os og der var så ca. 4 timer tilbage til Saint Raphâel.  John og jeg lovede at være tålmodige resten af ferien når der skulle besøges  tøjbutikker.

Danmark  gik iøvrigt videre fra puljen og på storskærm i Frankrig så vi Danmark vinde  4-1 over Nigeria og senere tabe den legendariske kamp mod Brasilien 3-2.

En  anden fantastik oplevelse i Frankrig var i 2006 hvor vi med 30 danske gæster  fejrede vores sølvbryllup og i dagen efter i en lille nærliggende by på  storskærm så finalen mellem Frankrig og Italien.