2014

ab-fodbold

Dr. Spin interviewer Årets Tjønser

Dr. Spin

interviewer Årets Tjønser 2014:

Henning Kurland 

 

Dr. Spin har påtaget sig den ærefulde opgave at interviewe Henning Kurland, der, ikke overraskende, blev udråbt som Året Tjønser 2014 ved Tjønserfesten torsdag den 16. januar.

Dr. Spin: ”Tillykke med kåringen som Årets Tjønser 2014. Du er jo både en fantastisk fodboldspiller, en god kammerat, vellidt, populær og virkelig morsom, så kåringen kom vel ikke som nogen overraskelse for dig?” 

HK: – Nej! 

Dr. Spin: ”Hvad sagde din kone, da du kom hjem med pokalen?”

HK: – Åh, nej! Ikke flere pokaler…. 

Dr. Spin: ”Har du nogle forbilleder blandt Tjønserne?”

HK: – Ja!

Dr. Spin: ”Hvem?”

HK: – Jeg ser meget op til Poul ”Silden” Kjøller og Verner Nielsen. De er begge over 80 år, og alligevel spiller de lige op med os andre. Utroligt! Noget andet er, at de på trods af en opvækst i Udkants Danmark – Verner er jo en decideret bonderøv – begge har formået (næsten da) at blive accepteret som fuldgyldige medlemmer af Tjønserne. Det vil aldrig ske igen. Nogensinde!  

Hvis der fandtes et Verdenshold for 80+, var de begge selvskrevne. Og jeg mener det seriøst. Hvilket back-par!

Desuden er Elio jo et kapitel for sig. På trods af modgang kommer han troligt hver gang og kæmper indædt. Det er jeg meget imponeret af.

Dr. Spin: ”Du er jo lynende hurtig, dribler bedre end nogen af de andre, er dødsensfarlig i feltet og meget meget elegant med bolden. Er der nogle på holdet, der har inspireret dig rent fodboldmæssigt?

HK: – Jeg ved ikke rigtig….. Nej, det er der ikke. 

Dr. Spin: ”Det siges, at du engang har været kollega med din gode ven, Niels Lindgaard på Bagsværd skole. Fortæl lidt om det.”

HK: – Det vil jeg helst ikke.  

Dr. Spin: ”Der er mange Tjønsere, der ikke helt forstår, hvad Quadrofonien egentlig er for noget. Er det ikke noget med, at I cykler lidt rundt i Europa i noget virkelig grimt cykeltøj?”

HK: –  Jo, det er helt rigtigt. Jeg har heller ikke helt forstået, hvad det går ud på, og hvorfor det mærkelige navn har sneget sig ind, men det var Søren Knæbind, der fandt på det, og så fulgte Laust, Katten og jeg bare med.… 

Dr. Spin: ”Laver I ikke andet end at cykle?”

HK: – Jo da, uanset hvor vi kommer frem, forsøger vi at udsulte kvinderne seksuelt. Og det er lykkedes hver gang.  

Dr. Spin: ”Hvad med fremtiden. Nu er det vel en formsag, at du også bliver kåret som Årets Tjønser næste år? En bedrift som det hidtil ikke er lykkes at opnå for de øvrige vindere af Årets Tjønser.

HK: – Ja! Som jeg ser det, kan jeg ikke undgå at vinde igen næste år. Alt andet vil være en skandale. 

Dr. Spin: ”Tak!”

HK: – Det var så lidt.