VM-historier 2010

ab-fodbold

SH

Min bedste VM-oplevelse

Søren Hansen

Året er 1966 – England blev verdensmestre!

Anna og jeg blev gift 16. juli, og som begyndende anglofil,  havde vi (jeg!) valgt, at bryllupsrejsen skulle gå til England. Vi var begge  lærerstuderende og økonomien rakte til en 3 ugers bryllupsrejse på lejet  scooter og på vandrehjem (!) i Sydengland.

Vi landede i Heathrow og tog toget til Victoria Street  Station – vi havde i vores ungdommelige naivitet ikke kombineret antallet af  hotelværelser i London med VM og mange ’publikummer’, så vi var lidt på  ’herrens mark’. Det lykkedes dog til sidst at finde et hotel i East End, som  vist nok også blev brugt til forskellige former for ’horisontal business’.

Næste dag fandt vi scooterudlejeren og så kunne vi begynde  vores honeymoon. Mange dejlige steder og mange sjove logier på vandrehjem og  Bed & Breakfast, der dog alle havde det til fælles, at der var et miniature  sort/hvidt fjernsyn. Mange spændende kampe – Eusebio var den helt store stjerne.  Det engelske landshold spillede nærmest 4-2-4 med Bobby More som anfører og  stjernen i forsvaret, og den engelske eufori blev større og større.

En søndag købte jeg Sunday Mail, hvor der bl.a. var en  opfordring til læserne om at beskrive deres bryllupsrejse. Det gjorde jeg og  sendte artiklen til redaktionen, og næste søndag var der en flot artikel om, de  mærkelige danskere, der kørte rundt på scooter og boede på vandrehjem og  B&B. Der var også en mindre pengepræmie (øjeblikkeligt omsat til ny kjole  til Anna) og et besøg med rundvisning på avisen i Fleet Street.

På finaledagen den 30. juli var vi nået til Oxford, hvor vi  boede hos en ældre dame med en gammel loppebefængt hund. Jeg så finalen på et  17 tommer TV, Anna havde ikke lyst til at komme ned til lopperne…… Da kampen  var slut styrtede englænderne ud på gaderne og ca. 1½ time efter kampens  afslutning var aviserne på gaden med kæmpereportager og billeder. Mange  pubejere grundlagde en mindre formue den aften og nat.

Da min anglofili med årene ikke er blevet mindre så jeg  naturligvis også i år Englands VM-kampe – en meget stor skuffelse, desværre. Så  hvornår trøjen skal luftes, ved jeg ikke – måske i 2014?