2013

ab-fodbold

Kjeld Romer: Gulnet foto ……

En  Tjønser-side uden billeder er som en fisk uden en cykel.

Under  oprydning fandt jeg dette herlige gamle holdbillede fra en kamp formentlig  tilbage i tiden 1977-1978-1979.
Hvis  nogen skulle være i tvivl, så er spillerne på dette hold nederst fra venstre: Stig  ”Pylle” Herlet, Claus Lyngbæk, Kjeld Romer Larsen, Claus Arnholdt Jensen og  Sven Paludan. Øverst  fra venstre: Søren Hansen, Ole Wanting, Torben Hald, Åke Søderblom (svensk  immigrant) Jan Pedersen, Henrik Lønhart og Henrik Bessermann.
Hvor  billedet er taget henstår i det uvisse, men det er taget af min kæreste som jeg  var kæreste med fra 1975–1979, en pige som jeg arvede fra Niels Buch, som havde  kasseret hende på det groveste, selvom han til dags dato benægter det  hårdnakket. Jeg vil jo også altid foretrække at hun dumpede ham til fordel for  mig, men sådan kan vi diskutere længe, men deraf tidsfastsættelsen, idet Søren  Hansen hårdnakket påstår, at han havde sidste sæson på 1. holdet i 1977.
Tøjet  fik vi sponseret af NO-HA VVS-branchens brandmateriel, og det var nu afdøde  Bent Borresen, der fik ordnet det, og som jeg husker det, fik vi et beløb oveni  for at reklamere til en fest. Som Borresen sagde, at hvis han havde fået  længere tid til at skaffe en sponsor, så var beløbet blevet større. Borresen  var en sand AB’er, som jeg havde glæde af som ungdomsleder gennem alle min  ungdomsår i AB, fra jeg var ca. lilleput eller sådan noget (det hedder nu U11,  for dem der har børnebørn)
Henrik  Lønhart, som på det tidspunkt havde gode kontakter til SPORTEN på  Jernbanepladsen i Lyngby, skaffede Pumatøj, hvad AB vel aldrig før eller siden  har haft som tøjsponser Læg specielt mærke til de meget fikse shorts, datidens  højeste mode, som lokkede adskillige kvinder til vore kampe, inklusive min  kæreste, som syntes, at holdet skulle foreviges i det flotte outfit.
Slut  på denne lille anekdote – resultatet er ukendt, men flere flotte fyre på  billede er i dag stadig at forefinde på forskellige elitehold på AB.

AB-hilsner

Kjeld