SH: 2012

ab-fodbold

Johnny Petersen: Referat

Lundberg-dagen 1. dec. 2012: Johnny Petersen

Med spænding, lyst og interesse summede AB’s omklædningsrum ved 12 tiden. I runde tal var vel en 80-90 mand dukket op til denne nysskabelse. I vor stolte traditionsklub skulle den kendte Ballocup og den lige så kendte Rusfest fusioneres. Navnet Lundberg-dagen er et fantastisk valg, da Lundberg om nogen alle dage har været en personlighed ud over det sædvanlige. En stor repræsentant for klubben.

Alle spillere gik over i ungdomsafdelingen og betalte hver 100 kr. Helt ufatteligt billigt for sådan en dag. Holdene var delt på forhånd. Overraskende og utrolig dejligt fik alle en t-shirt – hvert hold sin farve. Skønt at være fri for de evindelige skift af overtræksveste, samtidig med at det udtrykte klasse af planlæggerne. Det skal også lige nævnes, at der var placeret bakker med alskens dejligheder i form af frugt, sandwich, pebernødder osv. Endvidere var der masser af danskvand og de 2 ølhaner stod fristende i hjørnet.

Kim Ragle bød velkommen og fortalte om dagens program. Kampe fra 12.30 til ca. 17.00. Han forklarede, at der heldigvis var en 8-9 U19 spillere med. Derefter gik han over til at forklare reglerne i kampene. Der var faktisk kun en – forsætlig berøring med hånd overalt på banen skulle takseres til mål. Godt at dommerne til kampene var meget opmæksomme på dette!!! Efter 2 kampe samledes alle så i omklædningsrummet og dommerne fortalte, hvordan de så kampen. Skyldige såvel som totalt uskyldige blev hængt ud. Mange fik desuden en ualmindelig uanvendelig gave som bevis på, hvor umulige de havde været. Er det ikke bare herligt. Det ville være uoverkommeligt at referere alle de sjove bemærkninger fra dommerne, men her er et par udvalgte for at illustrere:

Kim Ragle:
•“Jeg ved, at Lubber hoppede, jeg kunne ikke se det, men mærkede det!”
•“I det her vejr er jeg imponeret over dig Torben Oldenborg – ikke over din fodboldkunnen, men at du kan løbe rundt i shorts og kortærmet trøje – en så stor mand med så meget hud. Du får et par sokker.”

Thomas Gram:
•“Naturfredningsnævnet mener, at grusbanen er bevaringsværdig!”

De endelige vindere blev fortjent holdet Long Balls, og topscorerprisen gik til Christoffer Offenberg med 16 mål.

En stor samlet tak til dommerne for at gøre fodbolddelen så sjov og spændende. Vi sad alle som små nysgerrige børn og ventede spændt på, hvad I nu kom med af ros og ris. Det er et enormt stort ansvar, men jeg skal love for, at folk gik glade og fornøjede i bad – bortset fra Bolche.

På fodbolddelen vil referenten skamrose udvalget med Thomas Gram i spidsen. Fantastisk godt planlagt og forberedt. Baner, hold, bolde, trøjer, Dannebrogsflag og AB-plakat. Referenten foreslår, at man næste år kun udsender en deltagerliste med tilmeldte. Altså venter med holdinddelingen til man har set, hvem der møder frem. Så må man bruge den halve time mere på selve dagen til at inddele holdene for at opnå størst mulig jævnbyrdighed. Det er jo uinteressant, når en enkelt spiller scorer 9 mål i en kamp. Det er ærgerligt for udvalget, at folk ikke møder frem, og det besværliggør det for meget. Det er at pisse på andres arbejde – øv. Jeg melder mig gerne til selve oldsammensætningen næste år, hvis der er brug for det.

Så kommer vi til aftenarrangementet, der bestod af musik, mad, sange, taler og sørme en fantastisk tryllekunstner. Det hele bundet smukt sammen af toastmaster og fotograf Søren Hansen.

Søren indledte med at afsløre, at ideen til denne dag stammede fra Elio. Han ville gerne genoplive en af de gamle traditioner, så derfor sad vi unge og gamle her sammen i aftes. Maden bestod af sild, kalveculotte og ris à l’amande. Dejligt og velsmagende. Imellem retterne var der taler og sange og en klaverbokser, der spillede på klaveret, som er skænket til AB af Bent Jacobsen.

Niels Yde var første taler. Han indledte med at fortælle, at det var halvtreds år siden, han selv var i samme situation (rusfest) som de unge u-19 spillere, der var med. Niels er ophavsmand til navnet Lundberg-dagen, idet Lundberg er synonym med AB – både på og uden for banen. Lundberg var en stor fodboldspiller med alt, hvad dette indebærer. Niels fortalte levende og engageret om Lundberg. Om turneringer i udlandet hvor Lundberg var med som konsulent, for der skulle spores nye kommende emner til 1. holdet. Her så Niels Yde en af Lundbergs mange facetter. Han sov altid længe, så når de spillede om formiddagen, ja da sov han, men lå kampene klokken 13.00, så var han på lægterne. Lundberg stod også for mange sommerture rundt om i landet. Han var meget dygtig til at skabe finansering, så alt var gratis, hvor man kom frem.

Niels var med på yderligere 2 udlandsture med Lundberg. Kotume på disse ture var, at man på stranden spillede “hadets kamp”. En dag kom en ung svensker med rastahår og spurgte, om han måtte spille med. På ægte AB-maner fortalte Flemming Nielsen ham, at det kunne han ikke. Det var kun for fodboldspillere. 2 uger efter de var kommet hjem, debuterede fyren på det svenske A-landshold. Det var Henke Larsson. Niels sluttede med at rose omtalen af Knud Lundberg i programmet, skrevet af Søren Hansen, med den tilføjelse, at Lundberg også var en rigtig fair spiller.

Thomas Kentorp fyrede også en brandtale af. Han trak en flot linje mellem ’90-ernes Ballocup – opfundet af Rene Dupont – til hvor vi er i dag. Hans tale er lidt svær ar referere, da Thomas jo er entertainer. Thomas fik engang en 3. plads i Balloen, præmien var en sneskovl. Han cyklede hjem og fandt ud, at en sneskovl, når man boede i en næsten 2 værelses, ikke lige var sagen. Han trak en flot historisk tilbageblik til, hvordan rusfesterne var på det gamle Nørre Alle’ og til nutiden på vort anlæg. Desværre udartede disse fester sig til rene drukgilder, så derfor havde der ikke været nogen fest i mange år. Thomas fik fyret mange små hip af. Vort æresmedlem Poul Kvist fik en for sine nye bakkenbarter, idet Thomas kom til at tænke på Tipslørdag – Wolves og Ken Hibbitt. Thomas causerede iøvrigt meget over det mandlige kønsorgan. Jørgen Finnich kaldte fra talerstolen ved en rusfest Bo Frimann for fed men et stort talent. Bo gik selv derefter på talerstolen som 19-årig og fortalte forsamlingen, at Finnich var en meget lille mand med en meget lille diller! Klaus’ læge fik også en plads i talen. Klaus var god til rusfester, holdt meget sjofle taler – meget ofte med sig selv som midtpunkt stående op på bordet splitterfornøjet. Han trak blank, som Thomas forklarede, forhud på forhud på forhud. Thomas mente ikke, det var så pænt, ikke engang Bent Jacobsen kunne være med, og han har ellers doneret forhud til lille kunst!

Thomas sluttede med, hvad vi ældre spillere snakkede om i omklædningsrummet efter torsdagstjønsen. Kvinder bl.a. Her sagde Thomas, at vi ældre tændte på Margrete Vestager. Lidt grå stænk i håret, en stram strikket kjole og høje hæle. Forestil jer, hvordan det ville være ganske stille at rulle denne kjole af hende, næsten som at tage en fodboldstrømpe af. Det kunne så godt være, at hun skulle beholde skoene på! Povl Kjøller sad og hørte på det, hvorefter han tørt udbryder: “Nok er jeg liderlig, men ikke råliderlig” – 80 år gammel. Jo, det går livligt til.

Thomas Ibsen u-19: Thomas havde det ærefulde hverv at holde talen på de unges vegne. Han er selv 1994 og har spillet alle sine år i AB. Han synes AB er en skøn klub, hvor han alle årene igennem har fundet de vigtige ting som sammenhold, hygge og dygtige trænere som et væsentligt fundament. Han har fundet det sjovt og lærerigt at komme til træning, og han mener, at det giver det bedste grundlag for at præstere. Thomas har været bolddreng, har spillet forkamp og været mascot på Gladsaxe Stadion. Han er blevet jaget rundt på Åvej, har været på udlandsture og sovet på div. skoler til div. stævner rundt om i landet. Sluttelig kom Thomas ind på den oplevelse, det var, da alle ABhold fra U6-U19 blev samlet i biografen i Bagsværd, og der blev overrakt priser. Thomas fik i 2004 overrakt prisen for sin årgang, Prisuddeleren viste sig at være, til meget stor overraskelse for ham, en af vinderne til den første Lundbergcup. Klaus Lykke.

Der skal lyde et kæmpe tillykke til fodboldbestyrelsen med Thomas Gram i spidsen, samt til alle dommerne, til tjønsergruppen nævnt ved navns nævnelse på bagsiden af programmet. En aldeles pragtfuld og veltilrettelagt dag sluttede, hvor vi alle kunne tage hjem i højt humør