2019

ab-fodbold

Dr. med. Spin

Ny hjerneforskning forklarer alt 

Der forskes i næsten alt, og minsandten om der ikke netop er offentliggjort en opsigtsvækkende rapport om venstrefodede fodboldspillere.

I det ansete, tyske fagblad “Der geheimlische hirn” (Den hemmelige hjerne), har Prof. dr. med. Günter Halbklug fra Universität Heidelberg am Oder Über Unter foretaget en gennemgribende undersøgelse af fodboldspilleres hjerner og tekniske færdigheder.

Det mest markante er, at venstrebenede fodboldspillere oftere har en kælen teknik og større skudstyrke end højrebenede. I hans rapport fremhæver han spillere som Messi, Maradona, og Muhammed Salah, der alle har en kælen teknik og stor skustyrke, med næsten ikke rører bolden med højrebenet.

Det skyldes, ifølge Prof. dr. med. Günter Halbklug, at disse spilleres hjernehalvdele så at sige har byttet plads på et tidligt stadie i graviditeten.

Kan vi genkende det fra vores egne rækker hos Tjønserne?

Vores egen Dr. med. Spin har undersøgt dette fænomen hos Tjønserne og er kommet til et nogenlunde samstemmende resultat: 

Dr. Spin: – Jeg har undersøgt dette fænomen hos Tjønserne og er kommet til et nogenlunde samstemmende resultat. 

Lad os se nærmere på det. Hvor mange ventrebenede tjønsere har vi egentlig? Lavetten, Jan P., (Katten), Niels Torp, Niels Lindgaard, Jørgen Evers og Per Hærvig svarende til ca. 15% af Tjønserne. Det stemmer meget godt overens med folk i almindelighed.

PS! Katten var oprindelig højrefodet, men har selv byttet om på sine hjernehalvdele for nogle år siden med et meget tvivlsom resultat.

Redaktionen har foretaget en rundspørge i omklædningsrummet for at høre Tjønsernes mening: 

Denis Holmark: – Jeg har endnu ikke helt fundet ud af, om jeg er højre- eller venstrebenet, da det er flere år siden, jeg sidst var i nærheden af bolden. Efter min mening, skyldes det elendige medspillere, der ikke kan ramme en skid. 

Jan P.: – Min skudstyrke ligger i kosten. Det er vigtigt at få den rette, nærende kost. I går serverede min søde kone, Karen, f. eks. krebinetter uden ærter og gulerødder men med masser af skøjtesikker opbagt sovs. Herligt! 

Lavetten: – Det kommer bag på mig. Jeg har nok haft for travlt med at brokke mig over nogle umulige dommere. 

Lauge: – I Sverige kørte man i venstre side indtil…….(forkortet af red.) 

Niels Torp: – Jeg er ligeglad om jeg flækker en modstander med venstre eller højre ben, albue, skulder eller knæ. Bare han bliver flækket! 

Egon Smadremanden: – Lige mine ord… 

Niels Lindgaard: – Nu du siger det, så er der nok noget om det. Jeg har ellers altid betragtet mig som højrebenet. Det vil jeg afprøve næste gang til Tjøns. 

Per Hærvig: – Det spørgsmål du stiller mig er jo af ren hypotetisk karakter hvor der ikke er taget hensyn til sociosociale forhold og de mere metafysiske elementer i et univers af modsatrettede opfattelser af normen inden for brugen af bentøjet til fysisk aktivitet i forhold til den enkeltes grad af hjernekapacitet set i det rette perspektiv……(forkortet af red.) 

Jørgen Evers: – Jeg er jo nærmest lige begyndt at spille fodbold, så jeg aner ikke, hvad du taler om… 

Dr. med. Spin