En årskrønike om livet som 50+ spiller i AB.

UHA UHA en sæson

Aldrig har så mange mennesker været spurgt, om de kunne (gad) spille, og aldrig har så mange haft så mange patetiske, infantile og latterlige undskyldninger.

Torben Manager (tidligere Turbo, nu Trabant)har  haft så hård en sæson som aldrig før, tak til Torben for sit store arbejde med en fuldstændig umulig trup :-). Med lodder og trisser har vi meldt fra til en kamp, og resten har vi spillet med mange forskellige spillere.

Der er et gammel ord, der siger ”never change a winning team”, det har ikke været aktuelt for os, da det ret hurtigt i sæsonen blev klart, at vi skulle spille for at undgå nedrykning. Til gengæld har vi spillet lige op med mange tophold, men lige manglet det sidste for at få point, med det resultat at har tabt 7 kampe med 2 mål eller mindre. I foråret var det helt galt, og det eneste hold, vi kunne slå, var Husum.

I sommerferien var der åbenbart en del, som syntes, at det kunne være sjovt at holde holdet oppe i rækken, for der begyndte pointene at trille ind på kontoen stille og roligt, men vi tabte stadig for mange kampe, indtil vi åbenbart fik spillet os varme i slutningen af sæsonen og slog de omkringliggende hold i bunden i de berømte 6 pointskampe.

Det hjalp, at vi fik tilgang fra Veteranholdet (aka Merveds hold), og at der her var der tale om unge løbestærke folk, som kunne give lidt pondus til den gamle garde af snart 60-årige mindre løbestærke folk.

Det giver ikke meget mening at lave den sædvanlige gennemgang af spillere, for der har simpelthen været for mange til at kunne rummes på en side, og mange har kun spillet en eller to kampe i løbet af sæsonen og vil derfor være udenfor bedømmelse, men nogen har minus enkelte kampe været gennemgående figurer, og det er helt nødvendigt, at disse også på den lange bane har lyst til at danne stammen om holdet til næste år, for ellers må holdet enten trække sig eller rykke ud af række 1.

I skrivende stund er vi kommet i gang med den traditionsrige vinterturnering, som vi altid har klaret os godt i, og vi er startet med en række uafgjorte kampe og med et hold, som godt kan klare sig både i denne og i en kommende sommerturnering, hvis vi kan holde sammen på tropperne. Det mener jeg, der er behov for, så AB stadig kan være repræsenteret i både vinterturnering og i række 1 i Masters.

Til orientering blev vi næstsidst og Husum rykkede som nr. sidst, men havde vi slået HIK i den sidste kamp var vi blevet nr. 6. Så tæt var bundstriden.

Tak til alle der har hjulpet i denne svære sæson og husk at:

“Some people believe football is a matter of life and death. I’m very disappointed with that attitude. I can assure you, it is much, much more important than that.” Bill Shankly legendarisk Liverpool manager.

—-ooo0ooo—-

B1903 – AB 2 – 3

Det var nok holdets bedste præstation som blev ydet mod B1903. Vi var kun 11 mand, men alle ydede en meget koncentreret indsat og der blev spillet meget klogt.

Hjemmeholdet startede stærkt og kom foran på en dum misforståelse i forsvaret, men Ulrik, der inden kampstart havde meddelt af han var lidt sløj, ville det heldigvis anderledes og fik scoret to mål på god energi.

Så skete der imidlertid noget nede i målet. Om det var et udslag af matchfixing eller et forsøg på at bringe spænding ind i kampen vides ikke, men Peter lod en stille tilbagelægning løbe ind i målet. Heldigvis var Ulrik ikke færdig med at score, så han sørgede til sidst for en fortjent 3-2 sejr.

Næste kamp er på lørdag, hvor vi spiller ude mod B93 kl. 10.00. Mødetid kl 9.20. Adressen er ” Ved Sporsløjfen 10″, kør ind ved busholdepladsen på Østerbrogade 242.

Torben Hald

—–ooo0ooo—-

FA2000 – AB 2 – 0

Det var endnu engang lykkedes at samle 11 mand til start og vi lagde fra start et stort pres på hjemmeholdet. Som kampen skred frem blev vi dog presset mere og mere og trods en rigtig god fight måtte vi desværre se to dumme  kasser gå ind i anden halvleg.

Næste kamp er en bundgyser, som skal vindes så derfor er det ekstra vigtigt at i bakker op om holdet.

Kampen er hjemme mod KB på onsdag kl.19.00. Mødetid kl.18.30

Følgende er klar:

Peter I, Peter H, Gert, Lars A, (Ulrik) og Raf

Der er afbud fra:

Søren H, Kurt og Bjørn

Giv en hurtig tilbagemelding på om du kan spille.

—-ooo0ooo—-

HIK – AB  3 – 1

I anden halvleg fik både Lars og Per fiberskader, så vi kom under øget pres og hjemmeholdet havde desværre held med at få puttet tre mål i kassen. Tros alt en god præstation af holdet ud fra de givne præmisser.

Næste kamp er meget vigtig da vi møder det andet bundhold, HUSUM. Vi spiller på onsdag kl 19.00 på AB med mødetid kl. 18.30.

Følgende har meldt sig klar:

Flemming, Kurt, Peter, Raf, Kjeld, (Per), Jan og Bjørn.

Giv mig en tilbagemelding på om du kan spille.

—-ooo0ooo—-

AB – B93 2 – 2

Vi spillede årets bedste fodbold i første halvleg og kunne med lidt held have ført med 4 mål inden B93 kom i gang og fik scoret et par dumme mål.

Anden halvleg var mere lige med chancer til begge sider, så fint vi point mod nummer fire i turneringen.

Næste kamp er ude mod HIK på onsdag kl 19.00. Vi skal spille på HIK’s anlæg, Bregnegårdsvej 25 og mødetid er kl 18.30. Læg mærke til at tid og sted lige er blevet flyttet i forhold til det der står i programmet.

Søren H, Bjørn, Per, Kurt, Lars A ,Peter H og Raf

Jan, Thomas Ulrik

Da Veteranerne spiller samtidig er det meget vigtigt at alle der har mulighed for at spille melder sig til.

—-ooo0ooo—-

AB – B1903 1 -1

Der var meget store problemer med at samle hold til kampen mod B1903 og vi kan takke en del Veteraner for at vi fik samlet 12 mand i løbet af kampen.

Vi var bagud ved pausen trods godt spil og en del chancer. Udeholdets føring holdt det meste af anden halvleg trods endnu flere chancer, men til sidst lykkedes det Raf at få scoret til en fortjent udligning.

Næste kamp er på hjemmebane og ikke ude som jeg fik sagt i omklædningsrummet. Vi møder B93 på onsdag kl 19.00, med mødetid kl. 18.30.

Per, Jan, Raf, Peter H, Mark, Søren H, Kurt, Ulrik, Christian og Kjeld.

Giv mig en melding på om du kan spille.

Torben H.

—-ooo0ooo—-

Resumé MASTER/50+: Fremad Amager – AB, 2-1

Ja så var det en onsdag på Amager. Det startede godt med at solen brød frem, og vi var 12  mand til start. Buch’en have fået et bedre tilbud med noget thailandsk  rygmassage til en imaginær rygskade. Det må være testosteron indholdet i den  mand, der gør, at han altid er skadet.

Vi stod kompakt i kæderne, og der var ikke meget at komme efter for Fremad, og  det, der var, tog Madsen sig kærligt af, stor kamp af Madsen, som var  udkommanderet fra sofaen grundet Hornbæks afbud.

Pludselig fik vi et hjørne, og bolden havnede hos Mark, som med en maskeret  aflevering, som var Bo Spellerberg værdig, fandt Claus Berner, som  skubbede bolden i kassen 1-0. Så skændtes Fremad endnu mere.

Vi blev trykket lidt ned, men var farlige på kontraer, og særligt Mosse viste,  at han både kunne løbe fra de tunge Fremad forsvarere og drible dem  rundtossede. Det resulterede i en dribletur, hvor han snørede to mand og var  helt fri med keeperen, men Mosse, som jo er et socialt menneske, syntes, at  Claus skulle være to-målsskytte, så derfor skubbede han den på tværs til Claus,  som desværre var så betaget af Mosses dribletur, at han helt paralyseret måtte  lade bolden gå til målspark.

2. halvleg var dårligt startet, før Fremad fik udlignet, et fint skud fra kanten af feltet, som Madsen var chanceløs på. Nu blev vi trykket, men igen var  det Mosse, som fik en god stikning og løb ind i feltet, kom fri og blev kørt  ned bagfra af et S-tog af en Fremad forsvarer, som ikke kunne se, at der var  straffe. Dommeren, som igen var helt på højde med situationen, fløjtede dog  prompte for straffe. Mosse blev desværre skadet i aktionen og måtte udgå, og  derfor trillede Per Hærvig bolden ind til målmanden på det efterfølgende  straffe, i stedet for at knalde den ind i gardinet, ØV.

Kampen var nu mere lige, men desværre fik Fremad en løs mulighed, og en af deres mest usympatiske spillere, “Polle”, som senere trådte PH i  bollerne med fuldt overlæg, scorede.

Her tabte den glimrende tidligere FIFA dommer så kampen på gulvet, for nu mente  han, at alle tricks i bogen for at holde Fremad til sejren kunne anvendes.

Herefter så jeg ikke mere, men resultatet 2-1 til Fremad stod sig kampen ud.

Med venlig hilsen

—-ooo0ooo—-

AB – Rødovre/ Vallensbæk 1 – 1

På en dejlig solrig aften på bane 1 fik vi året første point. Holdet er er ved at få rystet rusten af efter den lange vinterpause, så der blev spillet en ganske pæn gang bold. Vi kom foran på et fint mål af Christian, men modstandernes alt for unge angribere fik desværre udlignet senere i kampen.

Næste kamp er på onsdag ude mod Fremad Amager, hvor vi spiller kl. 19.30.

Mødetid i Sundby Idrætspark kl 19.00.

Claus B, Lennart, Mosse, Kjeld, Søren H, Raf, Per, Thomas, Christian og

(Jan)

Peter H, Bjørn og Flemming

Jeg kan ikke selv være der på onsdag, så Kjeld er holdleder.

—–ooo0ooo—-

Brønshøj – AB 4 – 0

Så blev holdet samlet igen efter lang tids dvale og der var god stemning i omklædningsrummet lige fra start. Første halvleg var ikke helt på højde med det fodbold der blev vist på TV senere på aftenen, hvilket bla. betød at modstanderen fik lidt for mange friløbere mod mål. I anden halvleg blev spillet dog væsentlig bedre så mon ikke vi i næste kamp vil se bedre spil.

Man kan da roligt sige at der er plads til forbedringer.

Næste kamp er på onsdag, hvor vi hjemme spiller mod Rødovre/Vallensbæk kl 19.00. Mødetid i omklædningsrummet kl 18.30.