2022

ab-fodbold

Dr. Spin: Tjønserne påskefrokost 2022

Tjønsernes påskefrokost 2022

Vi husker alle, hvilke kvaler Ole Gunner og Verner Nielsen havde ved sidste års påskefrokost, hvor det stak helt af, så i år var der lagt op til en noget fredeligere afvikling af højtiden. De havde i hvert fald begge set frem til at feste sammen med deres respektive familier i alle aldre.

Ole Gunner og fru Grethe er nu endelig flyttet ind i deres nye lejlighed, og havde inviteret alt hvad der kunne krybe og gå af familiemedlemmer til det helt store brag af en påske-flytte-ind-frokost.

Verner havde begrænset sig til de nærmeste 65.

For at være på forkant havde O.G allieret sig med Bent J., der alligevel skulle til Fleggaard syd for grænsen og fylde lagrene op, så han havde tilbudt at tage øl og snaps med til O.G. En flot gestus af Bent, for som O.G. sagde: – Det var en flot gestus af Bent!

Før gæsterne væltede ind i lejligheden i Ballerup, havde Grethe eksperimenteret i køkkenet med noget helt nyt til frokosten, som andre måske kunne lære af. Hun havde læst i et nummer af Familiejournalen fra 1952, som hun havde gemt, at mange var begyndt at lave romkugler som velkomstsnack, og det ville hun nu også prøve.
O.G. bidrog med at finde en flaske frem, han fik til sin 50 års fødselsdag, og selvfølgelig skulle de lige smage, om den stadig kunne bruges. Det ene glas tog det næste, så da de første gæster ringede på, fik O.G. travlt med at iklæde sig det harekostume, han havde lejet hos “Fest og farver” i Lyngby, for der skulle jo gemmes æg til æggejagten for de mindste.

Desværre fik O.G. harekostumet omvendt på i forvirringen, så de lange hareører dinglede mellem benene på ham. Dragten passede heller ikke helt, så lynlåsen gik i stykker, og han så forfærdelig ud, da gæsterne kom væltende ind.

Imens havde Grethe gemt påskeæggene, så ingen af de små børne- og oldebørn havde en kinamands chance for at finde dem. P.g.a tidspresset havde hun lagt en håndfuld under dynen i deres dobbeltseng. Desværre havde de yngste hurtigt smidt overtøjet og var gået i gang med at tage den i brug som hoppeborg. Resten af chokoladeæggene havde hun gemt i ovnen, men havde glemt at slukke for den, så chokoladen flød ud over køkkengulvet.

For at få lidt ro på foreslog O. G., at børnene skulle lave gækkebreve til hinanden, så der blev hentet papir, farvetusser og sakse frem. O. G. havde nogle gamle rester maling, som også kom i brug – kan man vist roligt sige…..! Malerbøtter og adskillige mindreårige placeret i en ny, lys sofa er en rigtig dårlig kombination, når man dertil lægger, at børn først meget sent udvikler evnen til at bruge en saks, kan man næsten tænke sig til resultatet. Førstehjælpskassen blev i hvert fald hurtigt hentet frem.

Resten af påskefrokosten forløb ellers roligt. Mest fordi de fleste gæster enten var kørt til skadestuen eller havde valgt at køre hjem igen, men der kommer jo en påske igen til næste år, for som altid optimistiske O.G. sagde:– Der er jo en påskefrokost igen til næste år!

Verner Nielsens påskefrokost blev meget mere stille, kan man roligt sige. Den blev nemlig aflyst, da han ikke var blevet færdig med at læse sin hilsen til Povl Kjøller op, som han startede på for et par uger siden.

Forhåbentlig havde resten af tjønserne en lidt mere fredelig påske!

Dr. Spin