17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Claus Nørfelt: Ole Gunner og Palle Flemming – 2 x 70 år, 2007

Tale til de to 70-års-jubier den 3. marts 2007 på AB 
Claus Nørfelt
Tale til de to 70-års-jubier den 3. marts 2007 på AB
Kære Palle-Flemming og OG eller Kære Ole-Gunnar og Thorsén
I et tillykke til jer er faktorernes orden helt ligegyldig – Ikke fordi I er ens – Men fordi I begge er ligeværdige grundpiller i Tjønsen!
Ingen er som bekendt uundværlige – Men, I er – på hver sin vis nødvendige !
Palle skal sætte sine hold – Og det gør han sådan, at der efter kampen i høj grad er behov for OG`s psykologisk bistand !
Begge vil I vinde – Og , det er måske her, at I ikke er helt ens ?
OG begår på banen ikke de helt store “svinestreger” – men ondsindede rygter siger derimod, at OG udenfor banen har begået adskillige “svinestreger” med hensyn til kvinderne –  såfremt og hvis et uudtalt psykologisk behov hos disse har krævet dette!!
På banen følger der altid fra OG en lang udførlig forklaring på OG´s tiltag – Vi andre ser det mere som en naturlig tiltagende langsommelighed, der ikke just behøver psykologiske bortforklaringer!!
Palle – derimod – er sig sin tiltagende langsommelighed helt bevidst ! – Den udnytter han grundigt til “øremærket” at foretag sine “raids” og udfald af “svinestreger” – Palles forklaring er enkel og rationel: ” Hvad skulle jeg ellers gøre? Så havde han scoret” – Javel – gælder dette også dengang Palle nedlagde Hagensen?
Denne episode har i øvrigt ikke afholdt Palle fra siden hen at nedlægge adskillige andre !
Apropos nedlægge – så er dette ikke helt unaturligt for Palle, som i sin Sturm- und Drang-periode nedlagde en kendt sangfugl – d.v.s. at duske i buske i haven – og blive helt flået !!
Jo – De to er ens på forskellig vis!!
Kære Begge
Respekt til Jer !!- I er ikke det dårligste eksempel på, at fodbold kan dyrkes med stor værdighed indtil – …. Nå ja , I er på ingen måde døde endnu – heldigvis!!
Kærlig hilsen og tillykke
Denis og Claus
Tilbage til toppen