Flemming Nielsen (SH og Niels Torp / Bent Jacobsen)

ab-fodbold

SH

Flemming Nielsen

24. febr. 1934  – 16. nov. 2018

Flemming – jeg havde den store ære at møde dig første gang i Pinsen 1960. Du var journalist på POLITIKEN og (ikke mindst!) landsholdsspiller. Jeg spillede på SBU’s juniorhold ved Landsjuniorstævnet i Odense – Niels Yde spillede for KBU. Du var den helt store fodboldstjerne blandt os drengespillere.

Senere lærte jeg dig at kende på AB, da jeg også blev old boys spiller med kampe på forskellige lukkede hold. Her var du også stjernen både på og uden for banen. Ingen af dine medspillere var i tvivl om, hvad du mente om deres præstationer på banen – det blev kommunikeret meget klart og meget højt. Jeg begyndte at forstå, hvorfor du havde fået navnet ’Fyrværkeren’.

Du var også så venlig at invitere mig med på Stjerneholdet. Vi spillede mod mindre hold, og du holdt ’takketalen’ ved middagen efter kampen, hvor du altid bemærkede, at vi desværre var nødt til at køre senest kl. 21.30, da vi skulle aflevere Knud Lundberg på alderdomshjemmet på vej hjem. Alle grinede – også Lundberg.

Sammen med Lundberg og Hagensen var du blandt ’fædrene’ til vores unikke Tjønser-kultur. Vi er stadigvæk en særdeles velfungerende gruppe på banen (tempoet sat lidt ned) og på det sociale område – nu med 49 medlemmer. Vi mødes torsdage og lørdage sommer og vinter – altid udendørs, indendørs fodbold er for ’tøsedrenge’, fortalte du ofte. En god kamp (2 x 30 min.) med særlige tjønse-regler og bagefter stimulering af det store væsketab. Du har været fremragende flittig til at passe på dette unikke AB-Tjønser-miljø og en super ’fore-gangs-mand’. Mange andre klubber er ‘lidt’ misundelige……

Du var også en meget aktiv deltager ved forskellige fester med ’præcise’ taler og det specielle Tjønser-glimt i øjet.

Flemming – du har nu forladt os, og vi må klare os selv. Vi kommer til at savne dig. MEGET!!!

Bedste hilsner

Søren