17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Niels Yde: Tale til Søren på 2 x 70 års fødselsdag

Tale fra Niels til Søren

Kære Søren,  tillykke med de 70 år. En lykønskning til dig kan f.eks startes således : Den 1. gang jeg så dig ….. pinsedag i 1960 tilLandsjuniorstævnet i Odense – hvor vi spillede på SBU / KBU´s udvalgte hold. Du var en elegant spiller vist nok kåret til stævnets bedste, i Lyngby kaldt dansemesteren pga dit engagement i konkurrence dans.

Vi spillede nogle gange træningskampe mod hinanden i ungdomsårene med vekslende vindere, og lærte derved hinanden så meget at kende, at jeg til en unionskamp i Tåstrup, fik kørelejlighed med Lyngbyspillerene, da det var mest praktisk fordi jeg boede i Nærum.

I 1965 var vi begge på SBU´s hold 10 dage på Island, hvor vi(også efter dit udsagn) havde nogle gode samtaler, som var medvirkende til, at du kom til AB.

Nu kan jeg så synge igen, men den 1. dag på AB  var ikke en sommerdag,  det var en kold novemberaften efter turneringsafslutningen i 1971,hvor vi sammen fulgtes ud til den frivillige tjøns. Her fik du en speciel velkomst af O.C. som fordi vi med din ankomst ville få ulige hold, bad dig gå hen og øve dig ved skydebrættet. Du viste dog ved den lejlighed, at du havde hår på brystet, og vi fik ved fælles hjælp placeret dig på et af holdene.
Det skulle vise sig, det var godt du forblev under fanerne, både for AB og mig personligt idet vi dannede “par” på 1.holdet de næste 5 år.

Dvs. mellem 100 og 120 kampe,du som en meget pålidelig sweeper – vi vidste næsten altid hvor vi havde hinanden.På modefronten var du foregangsmand som den første spiller på Gladsaxe Stadion med hvide fodboldstøvler – du modtog ikke afleveringer med en snavset bold.

Foruden det fodboldmæssige teamwork har vi haft mange fornøjelige timer privat, især husker jeg at vi skulle have din flytning fra Lynge til din nuværende adresse på plads inden VM- finalen 1974, det nåede vi men sad og sov til finalen.
En anden hændelse var din hjælp, da jeg flyttede til nye kliniklokaler. Vi har også haft glæde af at søge råd hos hinanden i private anliggender,og kunne fejre “sølvbryllup” i 1997 på cykeltur i Wales, hvor vi uforvarende kom til at sove i dobbeltseng under samme dyne på “The Old Rectory” i Cllandutno. Værten fik på forespørgsel næste morgen oplyst, at der ikke skete noget usømmeligt.

Du har siden valgt nyt cykelhold sandsynligvis fordi du ikke blev nr 1 i alle vores bakkespurter, så jeg håber du får dine ambitioner opfyldt der ,hvis det ikke lykkes på cyklen kan du jo altid skrive dig til en sejr i det skrevne medie Tjønser-siden, hvor Rupert Murdoch blegner i sammenligning med dine evner.
Søren! Stort til lykke! Skal vi udbringe et 3-foldigt leve.