ab-fodbold

GRAND OLD MASTER/60+ forår 2016

Fortjent storsejr på Fælleden HB/Østerbro – AB 0-4 (0-3)

Mål: Kim P. 3,Per H. 1

Efter en del tumult i uges løb med bøde og fratagelse mål i kampen mod B1903, rejste holdet sig i den grad mod sammenslutningen af de traditionsrige klubber HB og ØB. Kampen blev spillet på fodboldens vugge, Fælleden. Sjovt at tænke på, at for 125 år siden spillede AB sine første kampe her og havde “klubhus” i en to-værelses lejlighed i Helgesensgade ikke langt derfra. Man må håbe, at banen var i bedre stand dengang, for nu er den både knoldet og hård. Vi lagde som sædvanlig forsigtigt ud og lod modstenderne have bolden, og så ellers sætte i med omstillinger (tidligere: kontraangreb) primært med Kim P som raket. Og taktikken lykkedes, må man sige. Kim tordnede igennem allerede efter et par minutter og scorede et klassemål fra en spids vinkel. Forsvaret med Bjørn og Yde som solide stopklodser i midtforsvret holdt HBØ væk fra chancer, og ellers var Peter en sikker sidste skanse.  Det blev 0-2, igen med Kim i hovedrollen, 0-3 ved Per H. (plaget af en hofteskade), der lavede en ren genistreg, da han fintede en aflevering, så han havde frit løb mod deres sagesløse målmand. Anden halvleg blev lidt af en ørkenvandring med en masse afbrydelser og ingen rytme i spillet. Som en gammel LP med hakker i. Og selvom vi fik vinden imod os, lykkedes det ikke HBØ at score. Til gengæld satte Kim sig igen igennem og lavede endnu et klassemål efter en ping-pong kontra til slutresultatet 0-4. En fin kamp under svære forhold, som vi kontrollerede fra start til slut. Næste kamp: Tirsdag den 21. juni kl. 19.00 AB-FA2000/Rødovre

Jeres udsendte reporter

—-ooo0ooo—-

TOTALT UNØDVENDIGT NEDERLAG!

60 + leverede en koncentreret fælles indsats i størstedelen af kampen iaftes mod et godt, men ikke skræmmende B1903 hold. Således kom vi foran både 1-0 og 2-1, fremragende sat ind af Kim, og både han og Henning kunne have lukket kampen til 3-1 midt i 2. halvleg.

I stedet trak vi os for langt tilbage på banen, mistede pusten og koncentrationen = mange boldtab – og måtte se os først indhentet til 2-2 med 8 minutter igen og overhalet til 3-2 i sidste minut. Frustrerende og unødvendigt.

14 mand var mødt op, 12 kom i kamp. Indsatsen lover trods alt godt for de kommende kampe. Fint fremmøde og god indstilling.

Næste kamp er mandag den 13/6 ude mod HB/Østerbro kl 18.30 (møde kl 18.00 i huset for enden af Øster Allè):

Følgende har givet tilsagn: Peter H, Yde, Bjørn, Torp, Søren, Sten L, Kim, Henning, Thomas K, Allan M, Laust

Jeg vil gerne i første omgang bede om en tilbagemelding ASAP fra: Per H, Pylle, Collaitz og Claus

Laust

—-ooo0ooo—-

Pointdeling i herrefight AB-HB/Køge 1-1 (1-0)

Mål: Kim Pagels 1

HB/Køge var et velkomment bekendskab sidste år. Flinke folk, der gerne vil spille fodbold og ikke så meget pis med dem. Sådan er det også i år. Vi spillede en rigtig god 1. halvleg med til tider flot og målsøgende spil. Det gik egentlig lidt nemmere end forventet, primært fordi vi dækkede banen rigtig godt og ikke tillod dem at etablere noget sammenhængende spil.

Per Hærvig og Pylle var en gevinst på midtbanen, og meget imponerende set i lyset af at ingen af dem har trænet særlig meget i lang tid efter alvorlige skader. Ømme ben og krop i morgen? Laust og OW Bunker dækkede fint af på backs, og Yde var tilbage på sin vante plads i centerforsvaret, og han spillede, som vi husker ham på den plads: Hård, effektiv og kontant, men fair.

De gange HB/Køge kom frem til afslutninger, tog Peter sig af dem med største selvfølgelighed. I angrebet fortsatte Kim de gode takter fra sidste kamp og da off-sidefælden kiksede, havde Kim frit løb og scorede sikkert til 1-0. Anden halvleg blev noget helt andet. Primært fordi deres centrale midstopper, Ole, blev sat frem på banen. Han løber sindssygt hurtigt og spiller faktisk rigtig godt. Han driblede, og møvede sig da også til det udlignende mål nærmest nede fra egen banehalvdel, og så havde HB/Køge en hel armé stående på sidelinien klar til at blive sat ind i bølger. Ind kom bl.a. en meget høj, hurtig og boldsikker midtbanespiller, og sammen med Ole gjorde de hele forskellen.

Vi havde ikke mange forsøg på mål, men få minutter før slutfløjtet fik vi chancen for at få alle tre point på kontoen efter et fint sparket hjørne. Bolden lå perfekt til jeres udsendte, men Bjørn undte åbenbart ikke andre den triump, så han hoppede op på nakken af undertegnede (der i parentes var sikker på at score), og fik derved forpurret sejren.  Således sluttede det tætte opgør, men der er en ny kamp: tirsdag den 17. maj kl. 19.00 AB-Lyngby

Jeres udsendte

—-ooo0ooo—-

Storartet comeback i tæt opgør

AB-HIK/Skovshoved 3-1 (1-1)

Mål: Kim Pagels 2, Henning 1

Første hjemmekamp på vores nye og enormt store kunststofbane mod vores gode venner fra øst blev et spændingsmættet opgør, hvor spillet bølgede frem og tilbage, og først blev afgjort langt inde i anden halvleg.

Indledningen af kampen var lidt op ad bakke, da vores ellers glimrende målmand, Peter Hornbeck, ville lave en ”Katten-specialitet” på et relativt ufarligt skud (eller var det et indlæg). Peter greb bolden med én hånd og bar den ud af det lille felt som en tjener bærer bakke fuld af ølflasker. Det måtte gå galt. Og det gjorde det. Vi andre ved jo godt, at det kun er Katten forundt at mestre den detalje. Peter tabte bolden for fødderne af en modstander, der takkede med at losse den i kassen til 0-1.

Vi spillede ellers fornuftigt og kom frem til flere gode muligheder primært ved vore nye raket i front. Kim har fart og mål i støvlerne, og ham skal vi nok få glæde af på banen og i omklædningsrummet. På et af sine soloraids til baglinjen lagde han en perfekt aflevering lige i bærret på jeres udsendte reporter, som pandede bolden ind bag den chanceløse målmand. Et flot mål og 1-1, som holdt til pausen. I pausen blev der talt meget om, at Laust slet ikke havde rørt bolden på sin opservationspost i højre side, men kun nydt spillet fra afstand. Det blev der lavet om på efter pausen, og vi fik flere store chancer primært, fordi Kim er pivfarlig qua sin hurtighed, og kom ned bag modstandernes forsvar. Bagkæden med Birger, Collaitz, Bjørn (især) og Torp kæmpede og spillede med stor autoritet. Birger var hård og konsekent som altid, og lavede ikke et frispark. Han måtte desværre udgå, og blev erstattet af Claus N., der gjorde det glimrende som substitut. Han kan spille alle pladser.  Søren Knæ og Romer fyldte godt på midten sammen med Laust og Erik (som bliver kastet lidt rundt på pladserne) i anden halvleg, og det var ingen tilfældighed, at Kim afgjorde kampen med to identiske mål: spillet fri dybden, uden om målmanden og ind i kassen. Sådan! Næste kamp: Tirsdag den 3. maj kl. 19.00 AB-HB Køge Jeres udsendte reporter

—-ooo0ooo—-

God fight og hæderligt nederlag på Østerbro B93 – AB 3-1 (2-1) Mål: Kim Pagels

Der findes flere forskellige slags nederlag: ærgerlige, uretfærdige, urimelige og pisse irriterende nederlag. Torsdag aftens nederlag var derimod et hæderlige nederlag mod rækkens suverænt stærkeste hold, som vi altid har det svært imod, og ikke har været i nærheden af at slå i mange år. Et 10-1 nederlag for et par år siden er ikke sådan lige at ryste af sig, men denne gang gjorde vi fin modstand og kæmpede heroisk mod overmagten. I 1. halvleg var vi rigtig godt med, og selvom vi kom bagud med 2-0, gav vi ikke op. Lånespilleren, Kim Pagels, viste skarphed med et meget smukt og effektivt mål, og med lidt held havde han også scoret til 2-2, men omvendt havde B93 også nogle store chancer, som vores helt fantastiske målmand, Claus Nørfelt gang på gang forhindrede med nogle super redninger. B93´s andet mål var en ren perle efter hjørnespark direkte op i det ene målhjørne uden chance for Claus. Jo længere kampen skred frem, jo mere slidte blev vi, og B93 lagde et hårdt pres på os. Til sidst kunne vi ikke forhindre yderligere et på imod til slutresultatet 3-1. Det skal nævnes at:

• Jens Kolding ikke turde klæde om, da han så Birger ankomme til anlægget og nøjedes med at overvære kampen fra sidelinien. Birger måtte desværre lade sig udskifte på grund af en uregerlig hofte.
  • Allan Møller spillede igen på stor bane efter en lang pause – Tillykke!
  • Søren Knæs rette plads er i midterforsvaret – ikke på midtbanen.
  • Claus Nørfelt er en fantastisk målmand, der forstår at styre sit forsvar – kun overgået af Katten.
  • Erik holdejer havde gjort et kæmpearbejde med at skaffe hold, øl, kamptøj og spillede en stor kamp på den centrale midtbane.
  • Kim Pagels er både en rigtig god fodboldspiller og en flink fyr. Helt anderledes end Niels Lindgaard.

Alt i alt en god start på sommerturneringen.

Næste kamp: tirsdag den 26. april kl. 19.00 AB- Skovshoved/HIK