2010

ab-fodbold

SH: Gammelmands-fodbold – et sundhedskick

Fodbold giver din sundhed et kick
Hvis du vil forbedre din styrke, udholdenhed, knogletræthed samt forebygge hjerte- og  karsygdomme på samme tid, er det bare med at komme ud på grønsværen og spille fodbold.
SH
Fodbold er ikke kun hyggeligt, det kan forbedre og forlænge dit liv. Der er mange gevinster ved at dyrke regelmæssig fodbold, det viser mange undersøgelser og internationale forskningsresultater ifølge forskere fra Københavns Universitet.
Peter Krustrup, der er lektor ved Institut for Idræt på Københavns Universitet anslår, at en tur med fodbolden kan give tilsvarende resultater som intervalløb og styrketræning. Man kan altså gavne både udholdenhed, kondital og styrke ved at spille fodbold.
Undersøgelserne viser, at fodboldtræningen har en positiv påvirkning af forskellige hjerte kar risikofaktorer på både kort og lang sigt. Det gælder bl.a. kolesterol, kondital, fedtforbrænding, fedtprocent og hjertefunktion.
Ved at sammenligne 70-årige mænd, der gennem mange år har spillet regelmæssig fodbold, med jævnaldrende og 30-årige, der ikke har spillet fodbold, er det tydeligt, at de ældre fodboldspillere har den bedste balance og muskelstyrke af alle grupper.
Kilde: www.fri.dk/velvaere