17: Tjønser-taler

ab-fodbold

Jan Ivar Nielsen: Intro til 2 x 60 års fø’sdagsfest

Mine herrer og hvad deraf følger,,,
Jeg har fået lov til at byde velkommen, da jeg er ældst, højst, smukkest, men også fordi Teruzzi stadig lider af lidt jetlag og lidt tynd mave.
Vi , Henning Teruzzi Bathez Spin Kurland og Jan Ivar Benknuser Nielsen, byder velkommen til denne 96 års fødselsdag plus moms.
Ordret moms udløste straks store øjne hos vore lokale revisorer Denis Talblind, Denis kun med et n, ligesom i fissen og John speedy gonzales med speciale i exel.
Dejligt at se så mange er mødt, ja så mange at Teruzzi lige har hvisket mig i øret ” det bliver fadmene dyrt det her, og fremmøde af både Willum Nordenfjords (som vil blive afhentet af fruen når han er gennemstegt), samt kæmpen Niels Remmer, AB’s svar på Hans Beton Engel, desværre fraværende, gør det ikke billigere.
Går det helt galt har vi jo et par bankfolk siddende:
Allan Skruppelløs Møller
og Sten Snydepels Lawetz og
Erik Ågerkarl Brun.
Der er jo her tale om en meget, meget broget forsamling, men en meget, meget kompetent forsamling bestående af nuværende/tidligere offentlig ansatte, erhvervsfolk af guds nåde, efterlønnere/pensionister, samt diverse.
På den offentlige side har vi bl.a. Claus Rygerhud, som vel nok er den offentlig ansatte der har mest ” overarbejde” , men også en fremragende sangskriver, ikke at forveksle med en fremragende sangskjuler Jørgen frost, danmarks højst betalte gårdvagt, er desværre fraværende.
Vagn Ludvigsen, var danmarks højst betalte gårdvagt, inden Hr. Frost kom på banen.
Thomas Kentorp, AB´s svar på Jørgen Umulius, som i en alder af 51 år ligner en teenager med speciale i svinske taler,
Under erhvervsfolk er vi glade for at se Bent Sme`, som er pænest med tøj på og sækkepiben gemt godt af vejen, Claus Dyrlæge, godt bygget ja nærmest robust, Niels Torp alias radaktøren, som spiller under mottoet At tale (svine til) er guld, men tavshed er bronze. Dejligt at se Hr. Storm tilbage efter  at have været udsendt til Afrika og omegn + som kan, som kun få kan  stave BT med J, også dejligt at se Hr. tandlæge Yde, som foruden at lave pløkker også er en fremragende golf og tennisspiller, hvor vi på tennissiden har vundet mange store turneringer sammen, dejligt også at se at Team Riis Saxo CSC er repræsenteret med Søren Knæbind på det raske knæ, Henrik Kat som nu er set 3 gange i træk til tjøns smidig og lækker, samt Laust  en fighter og en rektor af guds nåde. Vi har Jørgen Lyngby, en spillevende reklame for Evers bolcher, samt en nyere tjønser ved Navn Allan C, som er en glimrende gourmetkok og chef for tutten her og en rimelig fodboldspiller. Vi har en Niels Lindegård, som er i familie med Elio og dermed født medlem af den italienske mafia.
Som rosinen i pølseende har vi så en svær udefinerbar gruppe, men meget venlige mennesker, i flæng kan nævnes Kurt Smiley Berg, eks højre back og ekspert i bilstumper, Poul Kjøller alias Silden, som er tjønsernes udsendte medarbejder på Bornholm nærmere betegnet åKIRKEby , Palle Flemming, damernes ven overalt, og som kan tale trusserne af enhver dame, undskyld har kunnet tale trusserne af enhver dame, Werner, Danmarks eneste fejlfrie fodboldspiller med speciale i kulsort arbejde + gift med Inger Nielsen, Henrik Playboy Duun, specialist i benzin, olie, brystbehandling af kvinder og AB`s svar på Kai dige Bach, 2730 Herlev, Bent Strø IT haj og AB svar på postbudet og marathonløbere Thøger Thøgersen, Sparta, En hr. John Nilsson, fodboldspiller og holdejer, en tekniker af guds nåde. Elio, vel nok danmarks bedste højre wing pt, men også en fremragende tour de Italy arrangør.
Skulle nogle af jer få psykiske problemer under middagen, så har vi Psykolog og diplomtræner Ole Gunnar fra Hvide sande samt Laaauuugggee, som altid er klar til en lynhurtig diagnose….. øh…., desværre fraværende.
Men NU til det I er kommet for – meget lidt at spise og meget lidt at drikke.
Teruzzi og Benknuseren har valgt noget vi selv kan lide ud fra mottoet:
” Hvis alle tænker på sig selv , bliver der tænkt på alle !! “
Forretten er     stegt fild og sisse
Hovedret er      piv stik og spejlæg
Varm dessert    koldskål og sylte
Der er netop kommet en ændring på grund af manglende sylte, så menuen er følgende:
Forret;      Laks med asp., salatblad, m. m. på franskbrød
Hovedret:  And med svedsker, æbler, rødkål, brune og hvide kartofler og brun slæbesovs
Dessert:    Gammeldags æblekage med flødeskum på toppen
Dette kan skylles ned med vand, masser af vand, hvidvin rødvin og øl.
Til kaffen serveres vand, masser af vand, hvidvin, rødvin og øl.
God fornøjelse og til sidst vil jeg bede forsamlingen rejse sig op og  Teruzzi og Benknuseren sætter sig ned – og der råbes 3 x gange langt hurra og 3 x kort hurra efterfulgt af “60 år”.
Silden råber for