5: Redaktørens klumme

ab-fodbold

2014

311214: I dag for 8 år siden (31. dec. 2006) gik Tjønser-siden ‘i luften’ for første gang. I dag (netop i dag) kan vi registrere 50.000 klik.

311214: Lidt statistik på mine kampe (MASTER og Tjøns) i 2014. Kampe i alt: 86. MASTER (31 kampe) > vundne 14 / uafgjorte 4 / tabte 13 / mål 3. Tjøns (55 kampe) > vundne 25 / uafgjorte 5 / tabte 25 / mål 20.

311214: En super velspillet nytårs-tjøns med 22 spillere på banen, 9-6. De unge mennesker er meget dygtige rent teknisk, og så løber de MEGET hurtigt!!! Bagefter øl på bænken sponseret af Thomas Krølben og nytårs-champagne sponseret af Bent ‘Smeen’ – tak til Thomas og Bent. Allan M. var mødt frem trods skade – fint. Vi ønskede alle hinanden et GODT NYTÅR.

241214: En flot Tjønser-tradition blev endnu engang en succes – jule-tjøns, 3-4. I dag, juleaftens dag, med 26 spillere i alle aldre – Tjønsere, børn og svigerbørn, heraf 3 særdeles dygtige piger. Lille Kunst var MEGET våd, og især Erik B. kæmpede med vandpytterne (de forstod ikke helt hans driblinger). Bent ‘Smeen’ mente bagefter, at han som målmand var impliceret i 2 scoringer fra modstanderne. Ingen, absolut ingen, sagde ham imod. Erik B. sponserede øl på denne dejlige dag – tak! Tjøns på lørdag og så Nytårsaften-tjøns kl. 11.00 efter samme koncept.

231214: Lillejuleaftens dag besøgte Bent ‘Smeen’ og jeg Hagensen. I forbindelse med min fødselsdag havde vi begge haft kontakt med ham, og han fortalte at han var kortvarigt besvimet i sin lejlighed og havde været på hospitalet – nu heldigvis hjemme igen. Han virkede i fin form – lidt ‘krukket’ som altid, naturligvis – men i godt julehumør, og vi skulle hilse alle. Hagensen havde endnu ikke afgjort, om han kom til tjøns lørdag, vi aftale at fordele hold til sidste øjeblik ……

201214: Lørdags-tjøns med gode hold (jeg havde valgt holdene!!), 4-3. God match med en gæstespiller, Elio kendte. Jeg sponserede 70-års-fødselsdags-øl og fik en dejlig fødselsdagssang med på vejen – alt som det skal være.

151214: En fremragende sejr på YOUNG MASTER/51+ i aften, 4-3, efter 0-1, 3-1, 3-3 og så 4-3. Flot team-fight, flotte mål, Jesper og Kjeld Romer i midteforsvaret spillede strålende. En rigtig god AB-fight med godt spil og positiv stemning – en fornøjelse at være med sammen med Katten.

141214: Fremragende lørdags-tjøns, 6-3, i strålende vejr med 18 Tjønsere. Vagn måtte desværre forlade banen i 2. halvleg, han faldt (var det en ene-ulykke?) og slog både krop og hoved. I omklædningsrummet enighed om, at Vagn heldigvis ikke risikerer en hjernerystelse……! Lauge sponserede 69-års-fødselsdags-øl, og formand-Duun dirigerede som sædvanligt sangkoret.

121214: Torsdags-tjøns blev både velspillet, spændende og målrig, 4-3. Både Bjørn L. og Henning K scorede 2 mål (på hvert sit hold), og Tim R. spillede igen suverænt som målmand. Laust sponserede en omgang øl i anledning af, at han sammen med familien rejser en måned på ferie – New Zealand og nærmeste omegn. Henning K. har svært ved at stille hold til tirsdags-kampen mod KB, mange adspurgte svarer ikke !!!!!!!

091214: I går aftes vandt vi med 3-1 over KFUM i 51+-turneringen. Adskillige yngre spillere med på holdet, hvor der dog også var plads til Collaitz, Katten og jeg selv. Dejligt at spille på stor bane (selv om KFUM-banen er lille) efter 9 uger på ‘rekreation’.

061214: Lørdagstjøns, 3-2, i forårsvejr med 20 veloplagte Tjønsere – en rigtig god kamp med gode hold. Allan Møller var tilbage, dog kun som målmand og begrænset løbepensum. Henning masserede ham efter tjønsen, Laust mente, han havde hørt, at Henning havde forlangt, at de begge 2 skulle være nøgne!!!! Denis gav 72-års-fødselsdagsøl, og vi kvitterede med fødselsdagssangen. Henning og jeg kørte til Farum Park for at se FC Nordsjælland U19-hold i topkamp mod Esbjerg – Kaspers hold. De tabte desværre 1-2, men god fodbold med høj teknik.

061214: Tjønser-jule-festen – efter torsdags-tjøns med 12 på hvert  hold, 1-3 –  blev igen i år en stor succes med rekorddeltagelse – 60 personer, heraf mange hustruer, der klæder et selskab med efterhånden mange grå og gangbesværede Tjønsere……. Formand Duun var en veloplagt toast master, Povl ‘Silden’ ramte de fleste tangenter på klaveret, og sponsorgaverne ‘stod i kø’ for at blive uddelt. Quiz-master over alle quiz-mastere, Ludvig Ludvigsen, gennemførte årets jule-quizz godt ‘hjulpet’ på’ vej af utallige kommentarer – han er quiz-ekspert den gode Ludvig. Jo, en dejlig Tjønser-jule-fest.

021214: Lundberg-dagen i lørdags blev en kæmpe succes med flot vejr, kampe på græsbanerne 6 og 7, 116 spillere til kampe og 99 deltagere til fest – incl. 13 veloplagte Tjønsere. Et unikt AB-fodbold-arrangement, der anerkendes af alle deltagere – unge og gamle, kvinder og mænd. John A. skrev et muntert referat og Henning var super hurtig med at sætte billeder ind på Tjønser-siden. Rigtigt mange positive kræfter bidrog.

281114: Torsdags-tjøns endte med en 7-1 sejr – lidt skæve hold! O. G. var som sædvanlig på scoringslisten. Johnny P. kom i omklædningsrummet og sponserede fødselsdags-øl – fødselsdagssangen fik ekstra volumen, da det var på selve dagen. Johnny fortalte om sine skader – håber, vi snart ser ham på banen igen. John A. berettede om økonomiske initiativer på vegne af AB A/S. Godt at se Bent Strøh til tjøns igen efter længere fravær. Stor spænding om Vagns quizz på næste torsdag til Tjønser-jule-festen. Henning og Villum er nu 100% identiske mht. at komme på egen banehalvdel – ALDRIG! Seneste opdatering på lørdagens Lundberg-dagen: 116 tilmeldt turneringen og 99 tilmeldt aftenens fest. Rekord!

221114: Spurgte Dr. Spin, hvad han synes om Tjønser-forsiden? Han svarede: “Der er alt for få billeder af Dr. Spin på den hjemmeside!!!” Har ikke været til hverken torsdags- eller lørdags-tjøns i denne uge. Har ligget med influenza og feber, så yderligere en formnedgang, lige som jeg var begyndt at komme i form efter turen med ribbenene. Øv!

181114: Vi havde i går aftes vores afsluttende møde i styregruppen, der planlægger Lundberg-dagen 29. nov. Vi kunne glæde os over rekord tilmelding – flere end 100 vil deltage i turneringen, og flere end 90 vil deltage i aftenens fest. På vej ud af mødelokalet mødte jeg et par spillere fra YM/51+, der havde spillet 1-1 mod Fix. Henrik ‘Katten’ var ydmyg, så det var de andre, der fortalte, at han havde klaret et straffespark – flot.

141114: I dag fylder Henning, 66 år – tillykke. Henning gav torsdag fødselsdags-øl efter tjøns, 3-2. O. G. scorede et rigtigt O. G. mål, og Tim spillede igen en verdensklasse-kamp som målmand med en reaktionsevne som en 17-årig – meget imponerende. Vi var 17 Tjønsere klar til match kl. 16.15.

121114: Torsdags-tjøns starter fra den 13. nov. kl. 16.15. Forklaringen ligger i, at bestyrelsen i AB-fodbold har måttet ændre en række træningstider for at få en rimelig banefordeling. Der er en enkelt Tjønser, der har brokket sig – alle andre har forstået den større sammenhæng.

061114: En lidt ejendommelig tjøns, 3-0. Vi blev afbrudt lidt tidligere end sædvanligvis, grundet ændringer i tidsplanerne for tjøns-holdene. Tjønser-formand Duun måtte i omklædningsrummet understrege, at nu skal vi være på banen kl. 16.15, da vore efterfølgere kommer kl. 17.30 – vi håber, alle er forandringsparate. Denis var meget imod – vi var ikke blevet spurgt! Duun scorede 2 flotte mål, og Denis fandt sin rette plads som meget solid forsvarsspiller – ingen identitetsproblemer. Jeg er 75% klar, men har mistet megen energi efter 4-5 ugers fysisk passivitet. Længe siden vi har set Allan Møller? Laust gav 66-års-fødselsdagsøl.

311014: Jeg var tilbage til tjøns i går torsdag – dejligt efter 4 ugers fravær, 3-1. Jeg holdt 3/4 af kampen og kommer igen på lørdag, nu skal jeg gradvis genoptræne. God stemning som altid – Claus Nørfelt gav fø’sdags-øl.

181014: Var på AB torsdag. Blev godt modtaget, som flere af ‘vennerne’ sagde: “Ja, du ser lidt sløj ud, men det var da godt, der ikke skete noget med cyklen!!” Tommy A. spenderede 76-års-fø’sdagsøl, han var omklædt, så han havde spillet med efter en lang pause, godt. Jeg har lige talt med Verner, som har været væk fra tjønsen i længere tid. Han døjer med slidgigt i den ene arm, spiser piller og håber snart at komme tilbage: “Jeg er ikke holdt op,” som Verner sagde. Dejligt – Verner er en ‘guttermand’.

121014: Det er noget l… med den ryg, ribben og lunger. Jeg ville gerne på Gladsaxe Stadion i eftermiddag kl. 15.00: AB – Lyngby. Men efter morgentur med Freja, må jeg desværre i seng igen. ØV, ØV og atter ØV.

101014: Jeg var ikke til tjøns i går, torsdag, og det har nok desværre (meget?) lange udsigter med, hvornår jeg kan spille igen. Opfølgning/kontrol på Herlev Hospital onsdag viste 2 brækkede ribben – og det er kun tiden, der kan hele disse skader. Jeg skal ‘bare’ være tålmodig, og det er jo min helt store spidskompetence……….!!!!!

061014: I aften spiller GOM/60+ sidste kamp i sommerturneringen mod AB/Tårnby. Katten har arrangeret efterfølgende spisning i Restauranten. Jeg kan desværre hverken spille eller spise, da jeg er sengeliggende med trykkede ribben efter et styrt i fredags på racercyklen, da Quattrofonien skulle slutte cykelsæsonen. Direkte på Herlev Hospital. Ingen brækkede ribben, men et lille hul på lungen. Meget store smerter i ryggen og over lænden hele weekenden.

300914: Overbevisende 5-0 sejr over HIK/SIF på 60+. De stillede med et svagt hold, og vi spillede godt efter helt nyt Laust-system 3-5-2 (som vi dog tilpassede……!). Søren B. ‘pynter’ på holdet.

260914: Talte med Johnny P. i går, der be’r mig hilse alle. En meget smertefuld diskusprolaps er blevet fjernet, og Johnny er i bedring, men skal gennem et længere genoptrænings program. Besøger os på AB, men tidligst om en måneds tid, Johnny må ikke engang køre bil p.t. Jeg måtte desværre melde sidste øjebliks afbud til 50+ kamp i går aftes mod B.1903. Jeg har ikke modtaget referater fra Italiens-turen til AB-fodbolds nyhedsbrev og til Tjønser-siden. Vi prøver at få et overblik over alle de forskellige vinterturneringer, så vi tilmelder os de rigtige, og så vi også  kan stille hold.

230914: 7-0 vandt GOM/60+ i går aftes over Sundby, som stillede med nogle venlige ældre herrer. Vi kunne have vundet med 10-0. Pænt teknisk AB-spil i alle rækker. Katten havde sidst i kampen en imponerende smidig redning nede i højre hjørne, dvs. bolden sneg sig lige uden om stolpen. På bænken var der nogle ‘venner’, der uvenligt hævdede, at Katten tidligere i sin karriere flere gange havde fået slået sådan en bold direkte i nettet ………

220914: Johnny P. fortæller, at har pådraget sig endnu en diskusprolaps i lænden med store smerter, så vi skal ikke forvente ham til tjøns eller MASTER-kampe inden for den nærmeste fremtid – ØV, ØV, ØV!!!! Håber han kommer til en pils?

160914: Mandag aften 60+ kamp mod FA2000 – vi tabte 0-2. Vi er desværre ikke bedre! Bagefter bestyrelsesmøde i AB-fodbold – mange, mange aktiviteter kører. Vi ønsker at favne bredt både som elite- og breddeklub. Vi har også ambitioner om at skabe sociale fælles aktiviteter. Det nye AB-fodbold månedlige Nyhedsbrev er blevet taget godt imod.

120914: Torsdags-tjøns, 2-6. Ydmygende! Gult hold spillede klogere, bedre og skarpere flot anført af en velspillende Allan Møller. Jeg havde personlig rekord i fejlafleveringer. Henning konstaterede efter kampen: “Det var noget lort!” Ingen sagde ham imod! Niels Remmer var tilbage efter ca. 9 mdrs. pause – imponerede med sine sædvanlige kompetencer: Følsomme første-berøringer og præcise lange afleveringer. Remmer gav come back øl efter tjøns. Jeg har modtaget adskillige mails fra Tjønserne i Italien – alt vel. Stig ‘Pylle’ er i bedring efter hofteoperation – han kan snart løbe ‘rundkørsler’ igen. Denis har en mindre identitetskrise: “Er jeg målmand, forsvarsspiller eller angrebsspiller – skal jeg søge coaching-assistance hos O. G.?”

100914: 2 kampe mandag og tirsdag – et lidt hårdt program, men gode oplevelser. GOM/60+ ‘tævede’ Lyngby med 4-0, og i perioder spillede vi rigtigt godt. Claus Nørfelt scorede 3 flotte mål på 4 forsøg – meget imponerende – en rigtig boks-centre forward, og Henning spillede fint som hængende 10’er og scorede også et flot mål. MASTER/50+ spillede mod FA 2000 og tabte 0-2, dog efter en koncentreret præstation. Begge hold har svært ved at skaffe spillere – fremtiden tegner lidt usikker…….! Har vi ikke noget MASTER/51+ hold til KFUM-vinterturneringen, som vi har vundet 11 ud af 16 gange????

290814: Velspillet torsdags-tjøns, 4-3, med gode hold. O. G., Johnny P. og Tommy så kampen fra bænken, alle 3 skadede, håber I snart bliver skadesfri igen. Peter F. gjorde udslaget i kampen, og han var også i stand til at hæve Kurlands spil til et acceptabelt niveau. Ludvig, med forskelligfarvede strømper og varme termobukser (kun 22 grader i skyggen),  lovede før kampen ikke at løbe for hurtigt, for ikke at være for dominerende – han holdt sit løfte 110%! Erik Bruun sponserede 61-års-fø’sdagsøl på bænken og Tjønser-formand Duun orkestrerede fø’sdagssangen, god Tjønser-tradition. Efter tjøns var der møde forud for Italiens-turen – jeg kan desværre ikke selv deltage, da jeg starter min årlige cykeltur til Sydengland i morgen. Men jeg ønsker alle Tjønserne en dejlig tur – den kan ‘kun’ blive god med den flotte detaljerede forberedelse fra Jane, Elio og John A.

270814: Kampen i går aftes på GOM/60+ blev vundet af B.93 med 10-1 over AB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

220814: God torsdags-tjøns – god stemning, godt spil (fra de fleste…). Elio havde en fremragende målgivende aflevering til slutresultat 4-0. Laust hævdede bagefter højlydt, at det var Hennings skyld, de havde tabt! John Nilsson gav 73-fø’sdags-bajere på bænken og alle stemte kraftfuldt i fø’sdagssangen. Der blev stemt om, hvem der havde det flotteste sommer-dress, Verner eller SH, Verner vandt med en  meget stor stemmemajoritet. “Åååååh, holdt kæft!” sagde Verner.

190814: En historisk sejr! GRAND OLD MASTER/60+ besejrede i går KB på AB’s anlæg med 2-1 – og fuldt fortjent. Det er 5-6 år siden, vi senest har sejret over KB, så stemningen i omklædningsrummet var høj – og sejren var fuldt fortjent.  Efter de første 10-12 min., hvor 95% af alle AB-afleveringer ramte en KB’er, spillede vi omhyggeligt og fornuftigt. Læs 2 meget velskrevne referater fra Henning K. og Claus N. på: MASTER-turneringer > GOM/60+ sommer 2014. Det var dejligt – gode minder! – at genoptage samarbejdet med Niels Yde i midterforsvaret. Katten havde 2 helt fantastiske ‘katte-redninger’ – suveræn hurtig reaktion.

150814: 23 spændte og fornøjede Tjønsere denne torsdag, dog reduceret til 22 midt i 1. halvleg, da O. G. måtte udgå med en udiagnosticeret skade, 2-2. Netop denne hændelse skabte problemer vedr. holdsætningen, som Laust denne aften havde ansvaret for. O. G. betyder så meget for sit hold, at Laust måtte foretage justeringer undervejs for at det hele kunne matche. En svær opgave. Villum gav 73-fø’sdagsøl på bænken. I øvrigt kom O. G. tilbage på Lille Kunst efter bad og soignering iført sommerdress, hvid skjorte, knælange beige lærredsbukser, beige ‘ankel’sokker (nåede næsten op til knæene) og matchende sommersko. Jørgen Frost kaldte ham omgående Bror fra Isaac Dinesens: Mit Afrika. H. Kurland var tilbage til tjøns efter en længere sommerpause – H. Kurland udvikler sig som en glimrende cykelrytter………! Verner spillede igen en pragtkamp, han er sej. Når man roste ham efter kampen, fik man et boksestød i maven……

080814: Med Tim R., Svend O. og Ole Gunner på samme hold er der næsten altid garanti for sejr, således også til torsdags-tjønsen i går, 3-1. Modstanderne havde kapaciteter som Johnny P., Laust J.,  Allan M., John N., Bent J., Verner N., Henrik V. og Peter F., men de kunne slet ikke matche de 3 super-spillere på vinderholdet. Dejligt (varmt!) vejr og hygge på bænken bagefter, hvor også Verners hår- og tøjstil igen blev beundret.

250714: Dejlig og MEGET VARM tjøns, 2-4. Peter Frandsen fortalte, at kunststofbanen, grundet granulat underlaget, var 8-10 grader varmerene end på græsbanerne – så der var relativt hot! Duun og Johnny P. scorede kanonmål og Tim spillede igen en pragtkamp – han gør en forskel på de 2 hold. Bjørn gav 61-øller på bænken, og Smeen havde medbragt sin øltønde (altså den af træ, fadøl fra Tyskland), men da der var øller nok, ville Smeen medbringe øltønden næste gang…. Jeg blev kontaktet flere gange af folk, der spurgte ind til klubbens ‘ve og vel’ – herunder medarbejdersituationen? Man savner informationer.

180714: Lidt tumult til tjøns, 6-2. Verner benægter alt, spændende at se hvordan situationen udvikler sig. Svend ‘Saksen’ spillede en stor kamp, og Tim er fuldstændig frygtløs på mål (trods briller!).

170714: Skal til tjøns i eftermiddag – er meget spændt på, hvordan Verner har det med historien om matchfixing – en grim historie!! Kommer politiet?

120714: Torsdags-tjøns med 8 på hvert hold, flot her i sommerferien, 4-3. God ‘expert-snak’ på bænken om fodbold-VM og øl fra konsortiet (bl.a. Johnny P. og Smeen). Yde viste sin Ronaldo-finte (i et tempo, så alle kunne følge med ….. – hensynsfuldt). Formand-Duun udmelder om tjøns i juli fra gang til gang.

040714: Dejlig torsdags-sommer-tjøns med i alt 15 Tjønsere, 3-5. O. G. scorede med sit lem – ja, vi er nødt til at være ærlige og rapportere sandfærdigt. Lidt uenighed om holdene medførte desværre en episode…… – det skal vi undgå! Rigtigt godt at se Jan P. tilbage til tjøns.

290614: En Tjønser har bedt mig oplyse navnene på de 3 ‘spillere’, der pryder forsiden p.t. med Dr. Spins interview med udvalgte Tjønsere om deres oplevelser ved TV-kigning fra VM i Brasilien – de hedder: Monique, Stephanie og Adriette. De er meget interesserede i fodbold – især gammelmandsfodbold……!

190614: GOM-jubi-turneringen 14. juni forløb over alle forventninger. Mange, mange glade og positive kammerater fra de inviterede klubber – velspillede kampe med KB som turneringsvinder (finalesejr over FREM, 2-0) – en fantastisk middag med taler, sange, underholdning og (for de der havde kræfter) VM-bold på storskærm kl. 24.00-02.00. Vi har modtaget mange, mange tilbagemeldinger med ‘tak for sidst’ – stor tak for super-samarbejde i styregruppen: Elio, Henning, Niels T. Henrik V. og Bent J.

100614: AB Cup 125 er nu færdig. Det har været et meget langt forløb, med flere frustrationer undervejs, men selve turneringen fik meget ros af forældre, trænere og spillere – 4 dage med ‘fest og farver’ på Skovdiget. Den gode og solrige Pinse kulminerede 2. Pinsedag på Gladsaxe Stadion i den forrygende 3-3 kamp mod HB/Køge. Slutresultatet blev, at AB forbliver i 1. division, der hvor vi hører til – som minimum! Mange AB-aktiviteter i den kommende uge – tirsdag GOM/60+ kamp, onsdag MASTER/50+ kamp, torsdag afsluttende møde i Styregruppen for GOM-jubilæumsturneringen og tjøns, lørdag den store GOM-turnering, p.t. er der tilmeldt 142 personer til aftenens fest.

070614: AB Cup 125 i Pinsen har fredag og lørdag fået en forrygende start med mange, mange meget glade spillere, trænere, ledere og forældre – i alt er 108 hold tilmeldt. Fortsætter søndag og mandag. En lidt langsom tjøns blev der også plads til i eftermiddag, 2-7.

050614: Mandag aften et unødvendigt og ufortjent nederlag, 1-2, til SIF/HIK på GOM/60+. Vi skaber meget, meget få scoringschancer, og vi scorer meget få mål, på de få chancer, vi har. Så er det svært at vinde selv på et 60+-hold. Henning scorede vores mål på hovedstød på et indlæg fra Erik Bruun. Katten dokumenterede én af sine kropsfinter i målfeltet…… Onsdag aften en meget vespillet kamp af MASTER/50+, 2-2 mod B.93. Det er meget lang tid siden, jeg har spillet på et MASTER-hold, der spillede så godt, som vi gjorde i 1. halvleg. En suveræn og velfortjent 2-0 føring blev dog i slutningen af halvlegen udlignet til 2-2. Resten af kampen var ‘stillingskrig’. I dag ny forside på Tjønser-siden – en munter og velskrevet beretning fra Allan Møller om et Helveg-verdensklasse-hovedstøds-mål. Den kommende weekend – Pinsen – gennemføres AB Cup 125 på Skovdiget med 108 ungdomshold. I et helt år har vi intensivt forberedt denne turnering, vi krydser fingre for, det bliver en succes.

290514: Mandag udekamp mod Sundby på 60+, vi vandt 2-1. Det var et hold meget ældre herrer, vi spillede mod – vi havde ca. 80% af spillet med 4 skud på ‘træværket’. Henning scorede sejrsmålet kort før tid på en mønsteraflevering fra Kjeld Romer. Tirsdag aften møde i bestyrelsen, AB-fodbold. Et godt og produktivt møde, der er rigtigt mange idéer og aktiviteter, der skal behandles og initieres. Onsdag aften 1-1 mod B.1903 på 50+ – et retfærdigt resultat.

220514: Mandag aften møde i Styregruppen for FÆLLES-AB med opfølgning på de mange input fra konferencen 1. februar. Der blev taget flere initiativer omkring 1. holdet og AB-fodbold, vi besluttede også at konstruere et ‘Årshjul’ med fælles planlægning af de mange aktiviteter i AB A/S og AB-fodbold, for at koordinere og undgå sammenfald. Vi aftalte også, at Taktiklokalet skal kunne bruges mere hensigtsmæssigt. Onsdag aften spillede vi GOM/60+ mod FA2000/Rødovre – vi tabte 1-2, men burde have vundet ca. 4-2. Vi var uskarpe i begge felter. Torsdag 2 møder – først i Styregruppen, der planlægger GOM-jubilæumsturneringen 1406 – vi har styr på det meste via en checkliste på 56 punkter – 43 Tjønsere deltager, suveræn opbakning. Elio, Henning, Niels T., Henrik V. og SH arbejder flittigt. Derefter tjøns i pragtfuldt sommervejr, 3-7, Claus Nørfeldt var ‘giftig’ foran mål. Til sidst møde i Styregruppen, der planlægger AB Cup 125 i Pinsen – her er der tilmeldt 105 hold (succeskriterium 100 hold!) – der er styr på det meste……! Fra Tjønserne deltager Elio, Niels T., Henning og SH.

160514: Palle ‘Banks’ og Tommy ‘Kuglepen’ kørte helt  til Rågeleje – de er i gang med at lave et fantastisk arbejde, der skal resultere i et fodbold museum. De medbragte en masse scrapbøger bl.a. med billeder fra både min Lyngby- og AB-tid. Det er mange år siden, jeg har skrevet så mange autografer……… Et meget hyggeligt møde – de ved fantastisk meget om fodbold og har en masse kontakter – ren fornøjelse at have dem på besøg. Meget ‘nostalgi-snak’ – super!

150514: Mandag en fin sejr over Lyngby på 60+, 4-0. Et godt spillende AB-hold vandt over et lidt middelmådigt Lyngby-hold. De fortalte, de glædede sig til GOM-jubilæumsturneringen 14. juni, de møder med 15 spillere – i alt bliver vi 8 hold og ca. 130 spillere til turnering og (mande)fest. Onsdag skulle vi have spillet 50+, men kampen blev aflyst/udsat grundet den megen regn. Fin torsdags-tjøns, 4-1 (lidt skæve hold). Henrik ‘Katten’ havde come back som Tjønser, spillede en strålende kamp som målmand – “Du er bedst, når du ikke må bruge hænderne,” var en af de rosende kommentarer ……. I  morgen, fredag Store Bededag, får jeg besøg i Rågeleje af Palle ‘Banks’ fra B.93 og Tommy ‘Kuglepen’, der har bedt mig signere nogle billeder. Jeg er lidt spændt på, hvorfor de har fundet mig…..?

100514: Onsdag et ‘hæderligt’ nederlag til Fremad Amager, 1-2, på 50+. Uafgjort havde været passende, vi brændte et straffespark ved 1-1, og fik en spiller udvist (heeeelt ud af anlægget!) umiddelbart efter. Thomas Haderup fik fortjent en ny indstiftet FIDO. En godt hold at ‘lege’ med på, gode spillere, god stemning, god AB-gas. Torsdag en fornøjelig 6-2 tjøns efterfulgt af en super fø’sdagsfest for Tommy (75) og Henrik (70). Disse fester er altid fantastisk hyggelige, også fordi Tjønserne gør sig umage med taler, (løgne)historier og andre indslag – og så synger vi hver gang med Povl ‘Silden’ som klaverbokser. Heller ikke lørdags-tjøns i denne uge for mig.

030514: Uge 18 har været en ‘lidt’ hektisk AB-uge. Mandag aften spillede GOM/60+ på bane 6 mod B.93, vi tabte 1-4 (fortjent). De er bare bedre end os og har været det i lang tid – ingen skam at tabe til en bedre modstander (selv om det er surt….) – Kjeld Romer scorede et fremragende mål. Onsdag aften spillede MASTER/50+ på bane 1 mod Rødovre/Vallensbæk, 1-1. En god og jævnbyrdig kamp, hvor et par af vore modstandere vist ikke helt var fyldt 50…..? Torsdag en spændende og velspillet tjøns, 3-3 – bagefter endnu et godt møde i bestyrelsen, AB-fodbold. Meget lang dagsorden og et effektivt møde. Jeg står over til lørdags-tjønsen – skal samle energier til næste uge.

250414: Fin tjøns. 9-6. O. G. scorede igen med de mærkeligste kropsdele…… Bagefter møde i Styregruppen for AB Cup 125 i Pinsen – godt møde, check på det meste, 100 tilmeldte hold (succeskriteriet) – vi går efter ambitionen: 125

240414: Igen i går aftes (med kick off kl. 20.30!) nederlag til KB, 0-2. Dette selv om KB bestemt ikke stillede i stærkeste opstilling. Vi skaber ingen chancer, og så er det jo ‘lidt’ svært at score. Intern magtkamp i UK mellem Katten og Indu om hvem der er øverste chef, i går spillede vi f.eks. 4-5-1 og ikke, som Katten introducerede i forrige kamp 5-5-3. Det er meget forvirrende for os almindelige spillere, der jo bare gør, det vi bli’r fortalt (de fleste af os….). Dr. Spin har indledt en personlig mobning af Katten, om hvem der skal stå på mål. Personligt foretrækker jeg verdens næstbedste målmand: Katten.

170414: Dobbelt ØV-dag! Lille-ØV var tjøns, 6-10, med Allan M. og Henrik D. som de dominerende spillere på vinderholdet. Vi var 9 til Skærtorsdags-tjøns, og vi hyggede os med øl fra holdkassen. Elio spillede hele tiden med det hold, der havde bolden. Bent S. var bedste mand på taber-holdet. Store-ØV var 1. holdets 1-5 nederlag på Gladsaxe Stadion mod Silkeborg – Tjønsere i Lundberg Lounge: John A., Bent J., Jørgen C., Kurt B. og SH.

100414: Gode tjøns-hold, 6-3 – Peter Frandsen hæver niveauet. O. G. scorede med adskillige kropsdele, de oplagte chancer gider han ikke score på…….Bagefter topmøde i Taktiklokalet med Elio, Niels T. og Henning K., Styregruppen til GOM-jubilæumsturneringen 14. juni – mange detaljer, det kører fint……- ca. 135 deltagere. Nu tilmeldt 98 hold til Ungdomsturneringen på AB i Pinsen (succeskriterium er 100) – ambitionen er  125 hold!

060414. En god dag på Gladsaxe Stadion, en rigtig god dag – AB vandt over Fredericia med 1-0 – flot fight, flot sejr. Jørgen C., Niels T., Thomas K., John A., Henning K., Bent J., Kurt B. og SH i Lundberg Lounge.

050414: Lørdags-tjøns med et nederlag af dimensioner, 0-8. Tim, Lauge og Stig ‘Pylle’ var dominerende på vinderholdet.

030414: Fin torsdags-tjøns. 0-3, i dejligt forårsvejr – nogle Tjønsere (John A. og Laust) allerede i korte bukser. Jeg syntes, vi havde det bedste hold ‘på papiret’, men ……. – Henning mumlede vedholdende i omklædningsrummet bagefter: “Sikke noget lort!!!” Han havde ret. Povl ‘Silden’ gav fø’sdagsøl på sin 82 årige fø’sdag – han holder sig imponerende godt den ‘Sild’. Der er nu tilmeldt ca. 40 Tjønsere til jubilæumsturneringen 14. juni – imponerende opbakning, dejligt. Vi holder møde 10. april i udvalget og skal lige have styr på alle detaljerne. Bent og jeg talte sammen om div. – fint.

020414: Breaking news i går 1. april på Tjønser-forsiden – og jeg gentager 1. april!! – om ændring af Tjønsernes spilletider torsdage og lørdage på ‘Lille Kunst’ havde mange læsere og kommentarer. ‘Nyheden’ er fjernet igen, den havde kun relevans 1. april – og jeg gentager 1. april!!!!

310314: Stor interesse for at læse Elios artikel om AB på forsiden – kan ses af antallet af ‘klik’. Kommer der flere indlæg – også fra andre med ‘store grønne hjerter’? Jeg har udfordret nogle AB’ere uden for Tjønser-miljøet til at komme med deres tanker om, hvor AB er unik – dette for at positionere og differentiere os i forhold til vore konkurrenter, de omkringliggende klubber. Jeg er spændt på at se deres tilbagemeldinger. Meget glædeligt med 1-0 sejren i går i Vejle.

280314: Bloggen har været ‘nede’ en uges tid grundet tekniske problemer, men nu klar igen. Torsdags-tjøns i dejligt forårsvejr blev en løjerlig affære, 5-4. Vinderholdet førte 3-1, kom bagud 3-4, men sejrede 5-4 med et smukt klassisk sejrsmål. John A. og Claus N. scorede begge fantastiske mål for vinderholdet. Henning skældte ufortjent på sin gode ven O. G. På bænken fø’sdagsøl fra samme O. G. – fylder 77 i dag – stort tillykke. Kl. 18.30 møde i Restauranten vedr. AB Cup 125 med deltagelse af Styregruppen og Tjønsere (kloge hoveder, grønne hjerter og varme hænder). Elio var i top – sejt. P.t. 84 tilmeldte hold – succeskriterie: 100. Den seneste uge har der været lidt forvirring omkring Tjønser-deltagelsen ved GOM-turneringen 14. juni. Nu på plads med en diplomatisk løsning lanceret af Henning. Rammerne er budget fra AB-fodbold og plads i Restauranten, max. 130.

190314: Jeg blev i går ringet op af JJ fra B.93 – vi havde en god ‘snak’, der resulterede i, at vi ‘lukkede og slukkede’ denne sag. Dette mailede jeg til GOM/60+, hvilket har medført ganske mange positive reaktioner – og så én fra H. Kurland, eller var det Dr. Spin?……Disse 2 personer er jo ikke identiske!

150314: Igen, igen, igen et GOM/60+ nederlag til B.93 – denne gang dog med æren i behold. Kraftig vind på langs af banen vanskeliggjorde de gode afleveringer, men begge hold spillede faktisk udmærket. O-O til langt ind i 2. halvleg, hvor vores ‘onde ånd’, Jens Kolding, endelig fik held med sine driblinger og en pertentlig aflevering, der førte B. 93 til 1-0 sejren. Dr. Spin og Knæbind har genoptaget deres mangeårige stave- og grammatikkrig – censoren (eller som Dr. Spin først skrev: Sensoren……!) og dansklæreren. Der er nok at tage fat på.

130314: En god torsdags-forårs-tjøns, 2-4, øl på bænken og højt humør var en fin optakt til Michael Lønharts 60-års-fø’sdagsfest. Tjønser-mande-menu, sild og stegt flæsk med persillesovs, samt fadølsanlæg og kaffe sørgede for den gode stemning, ligesom 5 veloplagte talere – Henrik Duun, Denis Holmark, Niels Torp, Niels Yde og Finn Villumsen – bidrog med spøjse og underholdende indslag. Tak til Michael og velkommen i Tjønser-gruppen.

110314: Endnu et rigtigt godt bestyrelsesmøde i AB-fodbold – stort engagement og fint humør. Der er mange aktiviteter i gang – også på grund af 125 års jubilæet – jeg har introduceret en strategisk plan for at skabe sammenhæng, samarbejde og videndeling i vore bestræbelser på at gøre AB endnu bedre.

100314: Laust har som UK-chef indkaldt til lørdagskamp ude mod B.93 – kick off kl. 09.00. Han kradser sig i hovedbunden (ikke så mange hår mere) – mange afbud – manglende opbakning? Er vi Tjønsere/Mastere ved at blive gamle, ugidelige, dovne, nedslidte – eller bare ikke interesserede i at spille GOM/60+? MASTER/50+ lukkede for et par måneder siden af de samme årsager………! Vi kan jo også bare mødes og tale om de ‘gode gamle dage’ – COME ON!!!!!

070314: Onsdag havde vi et rigtigt godt møde i Styregruppen, der skal ‘drive’ processen i forlængelse af FÆLLESDAGEN, 1. februar. Vi bearbejdede de mange input og besluttede nogle rammer for de fortsatte initiativer, som vil blive omtalt i et snarligt Nyhedsbrev. Torsdag en god tjøns – lidt mærkelig. Gult hold blev ud- og nedspillet i første halvleg og var bagud med 0-2 (dobbelt scoring af Henning K). En mindre holdændring i pausen, og kampen fik en helt anden karakter, Nu scorede gult hold 4 kasser (3 af Claus N.), og gult hold vandt 4-2. Henning K. var ‘pisse sur’ bagefter. Senere, kl. 19.00, havde vi AB-generalforsamling – en værdig præsentation af forskellige holdninger og synspunkter – godt planlagt og godt gennemført. AB bød efterfølgende på en ‘bid brød’ – en god investering.

020314: 125-års-fø’sdagsfesten blev mægtig god. Tjønserne satte deres positive og glade aftryk på festen, så både lattermuskler og benmuskler blev rørt (samt kæbemuskler!). Thomas Krølben var som forventet en elegant og vittig toast master og Laust, med aftenens fest- og hovedtale, fik mange gode grin som respons. Særlige 2 kommentarer trådte i karakter – at Remmer er så behåret, at mange i omklædningsrummet fejlagtigt har tørret sig i ham, i den tro, at han var et håndklæde – og at Elio fortsat har Tjønsernes længste…….. (nå, jeg husker ikke lige den italienske oversættelse!)

270214: I går fyldte AB 125 år! En meget vellykket og velbesøgt Reception fejrede dagen med taler og HURRA-råb. Henning præsenterede, motiverede og overrakte Tjønser-pokalen – gaven fra Tjønserne. Hagensen deltog også, selv om han  ikke længere bryder sig så meget om samvær med mange mennesker – veloplagt, smilende og i go’ form. Vi glæder os til den store fest på lørdag.

230214: Lørdags-forårs-tjøns, 3-1, med 8 på hvert hold og fø’sdags-øl fra Michael Lønhart bagefter på bænken. Før kampen – ved holdsammensætning – stor diskussion om målfarlighed blandt Tjønser-topscorerne efter Claus Nørfelts 4 scoringer i torsdags. Henning K. mente, at han var mindst lige så målfarlig som Claus N.!!!! Laust – efter han var stoppet med at surmule over de åndssvage hold  – var stadigvæk af den opfattelse, at Henning spiller en glimrende højre back!! Den (u)officielle liste er nu: 1. O.G. / 2. Claus N. / 3. Villum. Henning K. er dog fortsat på top 20-listen.

200214: Tjøns i dag torsdag, 1-6. Ganske fair hold, men vinderne langt bedre til at udnytte egne ressourcer og organisere sig. Fremme havde de en ‘giftig’ duo, Claus N. (4) og Villum (2). Konsortiet, dvs. Allan M., gave en kasse på bænken – tak.

150214: Lørdagens ude-match mod ØIF/HB på dejlig (og stor!) kunststofbane ved Ryparken blev vundet med 3-0. Vi stillede i stærkeste opstilling og dominerede kampen – de var kun 10 mand. Det blev vi også efter ca. 20 min., da Collaitz måtte se det røde kort, efter han, som sidste mand, havde tacklet en modspiller lidt urent….. Vi rokerede lidt på pladserne og dominerede endnu mere. Første mål blev scoret af Laust efter en solid screening af 3 modspillere fra Henning K. I scoringsmomentet var dommeren lige ved at dømme ‘nøl’, da Laust tog sig rigtig god tid med at beslutte, hvor han ville sætte scoringen ind…….Andet mål var et selvmål godt presset af Erik B. Tredje mål scorede ‘den 60-årige’ Kjeld R. efter en mønsteraflevering fra Allan M. Katten havde en flot kattesmidig katte-redning på et direkte frispark. Henrik D. fik et flot come back. Næste kamp 250214 hjemme mod KB.

130214: Færre til tjøns – i alt 16 – torsdag, formodentlig grundet vinterferien. Alligevel en god tjøns, 4-2 på en lys næsten forårsaften. O.G. var igen en central spiller, han skiftede hold i pausen til holdet, der var bagud 0-1. Peter Frandsen gik ud med en skade, vi kan altså erfare, at O. G. er en klart bedre Tjønser end Frandsen, eller…? Kampen absolut bedste spiller var dog Verner N., han reddede som målmand utallige skud på mål – helt på Tim R. niveau. God stemning på bænken – Tjønser-kassen sponserede øl.

110214: På aftenens opstillingsmøde  i AB-fodbold blev jeg valgt til bestyrelsen og som næstformand, jeg glæder mig til arbejdet og til samarbejdet for AB-fodbold og AB. Mange Tjønsere havde valgt at deltage på mødet, min ‘backing group’ vil være Bent J., Claus B., Niels O., Henrik D., Niels T., Torben O., Niels Y., John A. og Elio.

060214: Jeg stiller efter opfordring op til valg til bestyrelsen i AB-fodbold på opstillingsmødet 110214. Jeg bli’r også indstillet til hvervet som næstformand, hvis jeg bli’r valgt til bestyrelsen. I aften tjøns og fest med Niels Helveg – glæder mig.

040214: Mandag aften endnu et godt møde i AB-fodbold bestyrelsen – mange gode tanker og mange gode initiativer. Besluttet at arbejde videre med strategiplanen for 2014. Efterbehandling af lørdagens FÆLLESDAG med opbakning til at tage de nødvendige initiativer. Også opbakning til holdningen om, at AB-fodbold skal have repræsentation i AB A/S’s bestyrelse, det vil der blive arbejdet på. Forberedelse af opstillingsmødet 110214, hvor alle nuværende bestyrelsesmedlemmer ønsker genvalg – samt nyvalg af de to nuværende observatører.

020214: Fællesdagen på Gladsaxe Stadion i går med ca. 60 deltagere forløb særdeles godt. Meget stort engagement og vilje til at tage initiativer for at styrke AB A/S og AB-fodbold på alle områder. Det gælder nu om at holde fast, og Tjønsere er særdeles velkomne til at yde en indsats. John A., Kurt og Bent ‘Smeen’ deltog – jeg havde fornøjelsen af at være ordstyrer hele dagen, kl. 14.00-18.15. Meget fint samarbejde med Jens Waltorp, Casper Jensen og Pernille Ørskov.

190114: Torsdag havde vi, efter de mange positive tilbagemeldinger at dømme, en meget vellykket Tjønser-fest. Først tjøns, 2-3, med 15 på hvert hold. Mange spillere, alligevel en rigtig god tjøns. Festen forløb fint med den traditionelle menu: Sild, gule ærter med flæsk og pølse, pandekager med is og kaffe. Vi havde reduceret i programmet, så der også var tid til god snak og Tjønser-gas ved bordene – vi var 38 Tjønsere. Henning viste sin fremragende Tjønser-dogme-film (allerede en klassiker på den internationale filmscene), og Laust causerede som sædvanligt vittigt og elegant over året, der gik og så frem mod 2014 – rummelighed og forsoning var nøgletemaerne. Sidst på programmet blev Årets Tjønser 2013 kåret, og efter bifaldet at dømme var valget meget populært: Verner Nielsen. Henrik Duun og SH motiverede valget, og Verner var glad for udnævnelsen. Vi sang de 2 Tjønser-sange forfattet af Laust og Claus N., og Povl ‘Silden’ akkompagnerede flot på klaver. Lørdags-tjøns igen med stort fremmøde – 18 Tjønsere, 1-8. Vinder-holdet udspillede taber-holdet. Niels Helveg bød på 75-års-fø’sdags-øl – tak – vi glæder os til 6. februar. Arbejdet med AB-Cup 125 i Pinsen fortsætter – info-folderen er nu trykt og sendes ud til klubberne.

130114: I dag er det desværre besluttet at trække YOUNG MASTER/51+ fra vinterturneringen. Mange forskellige årsager, desværre er generationsskiftet ikke lykkedes. Vemodigt når man tænker på, hvor mange gode vinteroplevelser vi har haft i denne turnering arrangeret af KFUM, og hvor mange gange vi har vundet turneringen. 40 tilmeldte til Tjønser-festen 16. januar.

110114: 20 Tjønsere til lørdags-tjøns, 2-3. Det er vist rekord – og så i halvdårligt vejr. Stærke spillere på det sejrende hold med Niels Yde som flot 3-målsskytte (2 på hovedstød) og Tim med MANGE suveræne redninger. Konsortiet gav øl og alle var glade. Niels Helveg, fylder 75 år 17. januar, holder fø’sdagsfest 6. februar. Nu er vi 38 Tjønsere til Tjønser-festen på torsdag.

090114: Jeg har fået ‘klager’ over, at bloggen ikke er opdateret – beklager. Mandag vandt YOUNG MASTER/51+ en fighter-sejr over GVI med 2-1. Mange gode præstationer, toppen var dog Henrik ‘Katten’ Vestergaard i målet – flere pragtredninger. Han er ikke længere verdens næst-bedste målmand – han er helt klart den bedste. Onsdag deltog jeg først i bestyrelsesmødet i AB-fodbold og umiddelbart efter i et godt arrangeret fællesmøde med trænere og ledere i Loungen på Gladsaxe Stadion – ca. 60 deltagere til fælles spisning og en god orientering om forskellige AB-forhold. Rigtig god stemning. Torsdag en god (og lidt våd) tjøns – 3-6. Mange angrebsspillere på det ene hold og mange forsvarsspillere på det andet hold……. Bagefter et konkret planlægningsmøde med Elio, Bent og Henning frem mod GOM-jubilæumsturneringen 14. juni – vi bli’r i alt 8 hold (2 Tjønser-hold). Vi bli’r 36 Tjønsere til Tjønser-festen næste torsdag.