2015

ab-fodbold

Johnny P.: Referat

Tjønserfest 2015

Søren indledte mødet i sit fine konfirmationstøj, ja man bliver direkte rørt, når man ser det. Vi var 40 til spisning og 32 ude på lilli kunst.Ved denne 9. tjønserfest fortæller Søren på elegant vis om aftenens arrangement og kommer med et par tilbageblik.

I løbet af 2015 er der afholdt:

– 3×70 år (Niels Y, Søren og Niels T)

– en Italienstur under Elios ledelse

– en tur til Ålborg Chang

– 104 tjønserkampe

– julefrokost med damer + julequiz, juletjøns og nytårstjøns

– 70+ blev verdensmester

– åbningskamp på store kunst. Lyngby blev banket

– hjertestarterkursus (en enkelt mente, det skulle være hjernestarter)

Søren havde ændret menuen. Jan havde sat næsen og specielt maven op til gule ærter – på vej til AB havde han i bilen hørt De Nattergale: ’Gule ærter, Gurli’, så han var virkelig skuffet. Det var vi mange, der ikke var!

Dagsorden havde Søren jo sendt ud på hjemmesiden – denne fantastiske side, hvor jeg lige træder ud af rollen, fordi jeg har lyst til at skamrose Dr. Spin for hans sidste indlæg. Sprængfyldt af humor er den lille efterlønner.

Minde:

Bent læste en dejlig historie fundet på hjemmesiden om Elio. Dejligt at blive mindet om, hvilket fantastisk menneske, vi desværre måtte sige farvel til.

Torsdagstjøns:

John A skulle fornøje os med statistikker. Han lod forsamlingen vide, at det var umuligt at forstå, hvis man ikke kigger på hjemmesiden for kriterier! John vil sende det ud som en pdf-fil. I 11 år har John ført statistik, og i 2015 har John været til tjøns 45 gange – Henrik D 39 – Jan I 37. Henrik D topper med flest scorede mål med Bjørn som nr. 2.

Derefter fortalte John om sit slagsmål med Alitalia, hvor det er lykkedes ham at få Alitalia til at rykke ud med et større beløb. Bent J. har fået sit udlæg tilbage, og resten går sikkert til en tur.

Turen til USA bliver ikke til noget, men der spilles 11 mod 11 mod amerikanerne – efterfulgt af frokost.

John talte i 23 min. Referanten har prøvet at gengive det vigtigste. Jeg er fuld af beundring for Johns ildhu og ihærdighed. Hvilken iværksætter, vi har i blandt os.

Tjønserformanden:

Formanden ville holde talen om tjønserlivet set i fugleperspektiv – inspireret af Dronningen og Lars Løkke. Dronningens highlight var en pensionering af Henrik med fuld apanage. Der bliver ingen pensionering af hans navnebroder i AB. Lars Løkke mente, at vi skulle passe på Danmark, som vi passer på tjønsen.

I 2015 er der kun blevet plads til en lørdagstjønser på prøve: Michael Meyerheim. Han blev hurtigt skadet, ja der er nogle få, der virkelig er skrøbelige. Samfattende kan man sige, at det er sværere at blive tjønser end at komme ind i Sverige.

Har valg af ny landstræner betydning for tjønserne? Næppe, da ingen til dato har kunnet lære os noget nyt i nogen af de 3 halvlege. Næ, 70+ er blevet verdensmester på et fundament af tjønsere. Bold + mad og øl = livskvalitet.

Sprudlende hjemmeside med vigtige informationer og perfide indlæg af Dr. Spin. Støt siden økonomisk, når det bliver nødvendigt.

Noget sjældent blandt tjønserne. Omskoling. På trods af udpræget skepsis har det ikke hindret forsvarsklippe Lauge i at søge ud som hængende kantspiller. Der bedømmes stadig!

Desværre måtte vi i 2015 sige farvel til Elio ved en smuk bisættelse og efterflg. arrangement på AB i Elio’s ånd. Han blev første ’Årets Tønser’ og har sammen med Jane givet os 10 års oplevelser i Italien. Sidste minde var Italiens-stævnet og fest på AB, hvor også Ulrik Rasch deltog. Super.

Holdsætning kan der siges meget om. Det er der sørme også blevet. Referanten tager sig den frihed ikke at skrive indvendingerne ned, da holdsætteren ikke er rigtig klog – uanset hvem det er. Tilladt er det at sætte korrupte hold, når man har fødselsdag!

Jule- og nytårstjønsen havde begge gange 21 deltagere. Godt vejr – hurtigt spil, hvor vi gamle kan se, hvor hurtige vi engang har været. Til nytår med Bent’s special: Champagne og kransekager.

Vi er 49 tjønsere incl. 5 passive, der alle glæder sig til bajerne og løgnehistorierne i 3. halvleg. Vi får øl på flg. måde:

– fødselsdag

– spontan lyst

– konsortiet, normalt 3, flere ved spidsbelastning

Disse 3 punkter betyder, at vi lægger ca. 22.000 kr her. 2200 Fido-øl!

Formanden takkede dem, der trådte til i konsortiet, og skosede dem, der er uhyggelig svære at trække en hund ud af. Der skal både være balance og rummelighed.

Herefter trak formanden så 2 frem, der havde været og er ivrige bidragsydere i konsortiet. Silden og Remmer fik fine gaver for deres måde at være på!

Sluttelig kan vi glæde os til 10 års-jubilæumsdagen i 2016

Stor ros og tak til Søren og Co. for årets tjønserfest.

Årets krønike:

Laust indledte med, at vi var rigtig gode til at rose tjønserlivet, men der var da for helvede en hel masse skyggesider, der ikke var blevet nævnt. Det behøver, de heller ikke at blive, men nævnes skulle nogle få.

Nogle synes 2015 har været fantastisk, på nær det med Elio. Derefter afprøvede Laust forsamlingens latinkundskaber, hvorefter han sagde, at han stadig var helt oppe at køre over John A’s tale, så han prøvede lige at falde lidt ned, for ellers ville det gå for hurtigt.

Der har været en række forfærdelige hændelser på den internationale scene samt en katastrofal udvikling hos tjønserne, selvom visse udtaler, at det er så fantastisk alt sammen. Laust vendte tilbage til Elio, hvor han fortalte, at Elio var meget stolt over den tildelte titel: ’Manden med de længste cojones i DK’ og at Elio deroppe kiggede ned på os og nikkede anerkendende til tjønsefesten.

Smukt! Laust kom derefter ind på, hvordan vi kunne blive færre. Man burde stoppe, når der ikke mere var den fornødne kommunikation mellem hoved og ben. Med et snuptag er vi 50% færre!

Ældrebyrden er vi nødt til at snakke om. Laust har før gjort sig til talsmand for en foryngelseskur i alle bestemmende organer uden mindste held. En lille selvsupplerende skare fastholder magten. På overfladen er det måske i orden, men der er svaghedstegn! Tjønserlivet bevæger sig i den forkerte retning med alt det kultur, der har sneget sig ind. Vi skal tilbage til rødderne, nemlig det tjøns drejer sig om: ”Fodbold, fisse og fadøl.” Der skal vi kigge for at finde vores ægte værdier. Det vil sige, at man kan spille fodbold, huske hvad fisse er, i vores alder er der måske en 2-3 stk, der for nylig har prøvet det – så er man jo helt oppe at ringe som formandskandidat. I øvrigt mente Laust, at ledelsen altid burde stå øverst på listen over ølgivere!

Vi skal have en helt ny ledelse, ikke for at øremærke en bestemt person, men de der rygklappere til ledelsen går ikke. Hvad gør man i et totalitært system? Man fedter pressen ind! Hvordan kommer vi af med den nuværende ledelse? Nordkorea brugt som eksempel kan være skræmmende, men også effektfuld.

Da Kim Jung One kom til magten, var der en af hans onkler, der stillede upassende spørgsmål. Onklen blev sendt 50 m ud på en mark, og Kim Jung One skød ham med en artillerikanon – og derefter stillede ingen andre i familien spørgsmål. Metoden er lidt direkte, og måske ikke lige sådan en vi ville bruge. Vi kan gøre noget andet, for af med dem skal vi jo. Det oplagte.

Det der nye kulturudvalg. Send dem til Vojens for at høre sammenhængen mellem speedway og DF’s vælgertilslutning. Så er vi af med dem. Det er udkantsdanmark, når det er bedst.

Vi må have et opgør med selvforherligelsen, hvis vi skal tilbage til vores rødder!

Der bliver uddelt priser og gaver. Det har helt taget overhånd, og det er til de samme hele tiden. Det er bestemt af den samme snævre gruppe, som uddeler priser og gaver til den samme snævre gruppe. I 2015 nåede det nye højder, da den lille efterlønner blev udnævnt til årets Lundberg AB’er. På de sociale medier finder man den her: ”Korruptionen, magtfordrejningen har nået nye højder! Lur mig om ikke Lundberg i år in memorium bliver udnævnt til årets Henning AB’er!” Den lille elite har fandme fået smidt Kurt ud af kulturudvalg, eliteudvalg, plakatudvalg og restauranten. Føj!

Det er så slemt, at Laust forudser, at årets tjønserpris om ikke længe bliver uddelt til den samme person for anden gang. Det skal stoppes! Det skal gøres af alle vi menige ved at lave en masse nye priser, det skal druknes i priser. Priser til almindelige mennesker, for almindelige mennesker og fra alm. mennesker. Så kan ledelsen sidde i et hjørne og uddele deres egne priser.

Eksempler på priser kunne være:

– Erik ville blive årets målflytter

– Remmer årets Øresundspendler

– Årets operation – penisforlængelse, særlig det midterste stykke

– Kønsskifteoperation – måske Ole G, jamen det udløser en pris

– Årets spillersalg – Gravballemanden med egen montre blev solgt

– Årets Tollundmand – Vagn med eget tøj. Så er vi af med ham

Så skal vi have valgt en ny ledelse. Der er mange kandidater. Kriterier. Lad os igen vende blikket mod Nordkorea. De har forstand på det. Kim Jung One blev sammenlignet med kronprins Frederik, der jo har gennemført en ironman. Allerede som 13-årig gennemførte Kim Jung One en ironman samme dag, som han byggede en jernbane, en 40 m høj dæmning og vandt x-factor med sin fortolkning af Diggi-loo Diggi-ley’. Det endelige kriterium må være: Penismåling. En avisartikel fortæller, at koreanske penisser er de mindste – 9,66 cm i erigeret tilstand. Det har fået Nordkorea til at reagere, da deres nyhedsbureau skriver, at det sikkert passer på den amerikanske lydstat Sydkorea, hvor befolkningen er svækket under årtiers vestlig undertrykkelse og deraf usunde levestil. Derimod er Mordkorea langt mere veludrustet, hvilket ikke mindst skyldes, at Kim Jung One ved den seneste opmåling havde en penis på 1,57 m – og som følge heraf indvilligede i at lade sig hylde under navnet Kim Big One. Der er her tale om en imponerende verdensrekord, som ikke bliver mindre af, at Kim Big One egenhændigt har opført en lufthavn, bygget 35 skoler og genvundet sin verdensrekord i stangspring – uden på nogen måde at lade sig genere af, at hans lem er ca. 3 gange længere end hans ben!

Velkommen til 2016. Skål

 

Årets tjønser:

De seneste 3 ’Årets tjønsere’ har snakket tæt om, hvem der har fortjent prisen.

Kurland: For 45 år siden mødte jeg vinderen første gang i Svendborg til en indendørsturnering. Hvordan?

Søren: Kriterierne er opfyldt af årets vinder, som meget aktivt har sat mange ting i værk og stillet sin arbejdskraft til rådighed. Et velfortjent og populært valg.

Tillykke til Niels T.

Dette referat er sådan, som jeg har hørt det. Heldigvis kan i hvert fald de, der var til stede, forstå det underforståede.

Johnny Petersen

ab-logo

AB’s værdier

AMBITIONER / PERSONLIG UDVIKLING / RESPEKT / FÆLLESSKAB / GLÆDE