23: Tjønser-sundhed

ab-fodbold

SH: Tjønserne deltager i forskningsprojekt

 

Tjønserne deltager i forskningsprojekt

Mandag 21. sept. deltog 15 Tjønsere i et arrangement på B.93 planlagt i et samarbejde mellem DBU København og Københavns Universitet – med 3 elementer: Turnering (5-a-side) – frokost – præsentation af nyt forskningsprojekt.

Turnering

Deltagende klubber var B.93, ØB, Victoria, Rødovre, Skovshoved og 2 AB-hold. Alle spillede mod alle og der blev kåret 2 vindere: AB 2 og Victoria. Den kvindelige turneringschef sagde under frokosten, at i vores alder var samværet jo det vigtigste, resultatet betød jo ikke så meget!!!!! Hun blev buuuuuuuhet ud, dog med et blink øjet fra de ca. 70 spillere alle i 70+ alderen. Danmarks Radio/TV var også til stede og optog kampe og interviews til en senere udsendelse. Jeg har lovet Villum, Niels Y., Niels T., Flemming N., Denis, John N., Vagn og Collaitz ikke at røbe, hvem der spillede på det tabende AB 1 ………

Frokost

Sandwiches og øl/vand i B.93’s meget hyggelige restaurant med mange gamle kulturminder (bl.a. trøjer, vimpler, billeder og pokaler) på væggene – rigtig god atmosfære.

Forskningsprojekt

For 5-7 år siden deltog mange Tjønsere i et lignende projekt, hvor man fra Københavns Universitet ønskede at påvise, at der er stor sammenhæng mellem ældre fodboldspilleres fysiske trivsel og det faktum, at de fortsætter med at spille fodbold regelmæssigt. Fokus dengang var 60-65 årige sammenlignet med personer i alderen 30-35 helt uden fodboldtræning. Sammenhængen påviste klart, at de ældre/gamle fodboldspillere har en rigtig god fysik. Nu er fokus på fodboldspillere 70+, der træner og spiller kampe regelmæssigt:

Sundhedseffekter af livslang fodbold

– kan man udskyde aldersprocessen ved at spille fodbold regelmæssigt,

også når man er fyldt 70? 

Projektet gennemføres af professor Peter Krustrup og videnskabelig assistent Marie Hagman, Københavns Universitet, Institut for idræt og ernæring, Center for holdspil og sundhed.

Projektet – samtaler, målinger, analyser og tests – gennemføres fra september 2015 til juni 2016, og kontrolgruppen vil være personer i ca. 35 års alderen uden fodboldtræning og kampe. Vi ser frem til at deltage og er spændte på resultatet.

SH