Tjønser-portrætter

ab-fodbold

SH: Laust Joen Jakobsen

’UNGDOMSFEST’ 26. april 2012  – interview med Laust

SH

Laust og Claus B. holder ’ungdomsfest’ 26. april kl. 19.00 i  Restauranten. I denne anledning bringes her et interview først med Laust (60) –  siden med Claus (50).

Laust,  tillykke med de 60 – du har stadigvæk et fint løbepensum – hvad trykker dig  mest i denne høje alder?

Jeg er generelt meget  veltilpas. Er blevet lidt for tung af en lang pause fra tjøns, men det går  fremad. Silden er gået af som diktator, så der er nok kun en konstatering af,  at jeg ikke ser ud til at blive undervisningsminister, som kan ærgre. 


Du  har jo de senere år præget Tjønser-miljøet ikke mindst med dine  Tjønser-krøniker – kan vi forvente endnu én til Tjønser-festen 3. torsdag i  januar 2013?

Ja,  det kan man formentlig forvente. Så længe der vil være magtmisbrug i  tjønserledelsen, vil der være brug for en røst for demokrati og etik – en røst  for alle os almindelige tjønsere uden privilegier og kammerateri, men med et  stort grønt hjerte.

Men  også på banen har du været fremtrædende – hvad holder du mest af rundt  Tjønseriet?

At  vinde over Denis, Vagn, Lauge, Johnny P, Palle. Helst med 1 mål scoret med  hånden.

Hvorfor  mobber du altid Denis – han er jo meget sårbar og følsom af natur?

Jeg  mobber ikke Denis, som sikkert kan være en udmærket person uden for tjønsermiljøet.  For mig drejer det sig om, at Denis sammen med en række andre anonyme personer,  fx Vagn, står bag Sildens terrorregime. Nu er Silden bare en helt almindelig 80  årig, og hvor efterlader det Denis. Jeg spørger bare!

Hvad  er dine kommende års udfordringer på AB?

At  vinde over Denis, Vagn m.fl. – at lade være med at  gentage mig selv – at være med til at vinde sommer- og vinterturneringerne med  60+ – at være stabil i spil og fremmøde at understøtte vores unikke tjønserkultur.

Mange  er interesseret i at høre hvor stor din årlige mobiltelefonregning er?

Betragt det som imagepleje, når det ser ud som om, jeg taler i  telefon, når jeg ankommer til omklædningsrummet. Det signalerer travlhed,  vigtighed, status og stort netværk. I virkeligheden er der sjældent nogen i den  anden ende, men sig det ikke til Vagn. Jeg bruger det også til at undgå, at  Vagn beder mig om at hjælpe ham med at tage sit fodboldtøj på.

Hvad  mener du om Den Lille Efterlønners målfarlighed?

DLE er en fremragende højre  back. Det har han altid været.

Hvordan skal Tjønseriet udvikle sig de kommende år?

Jeg  forventer mig meget af Sildens efterfølger, Gåsen. Man kan selvfølgelig frygte,  at han vil anlægge samme nordkoreanske tilgang til sin ledelse, men jeg synes,  der var nye toner allerede til Sildens fødselsdags- og fratrædelsesfest. En mere menneskelig og  imødekommende, lyttende stil. Jeg tror på, at flere får lov til at bære veste,  flytte mål og måske endda at sætte hold. Sammenhængskraften må bevares og  udvikles. Afslutningsvis meget stor ros til hjemmesiden og  traditionsopbygningen gennem tilbagevendende events