Tjønser-portrætter

ab-fodbold

Denis Holmark: Claus Nørfelt

Claus P. Nørfelt –  født AB’er
Denis Holmark
Du siger, at du er  født AB’er, hvordan det?
Længe før jeg selv kunne snøre mine fodboldstøvler, var jeg  åndeligt talt meldt ind i AB. Årsagen var, at Lundberg, Dalle, Carl-Aage m.fl.  var blandt familiens venner. Fodboldspillere i AB spillede håndbold i HG og omvendt;  f.eks. bestod ca. halvdelen af det håndboldlandshold, som spillede VM i  markhåndbold i 1936 i Berlin, af fodboldspillere fra AB.
Ved Lunds animerede ”pool-parties” fik jeg i min opvækst –  som en meget lidt sovende dreng – et utilsigtet stort indblik i datidens AB-ånd  og skræp. Jeg forstod, at 3. halvleg også bød på store oplevelser. Det gælder  også i dag – heldigvis.
Sportslig fortid?
Jeg blev meldt ind på Nørre Allé – uden at skulle møde Poul  P.! Her spillede jeg sammen med bl.a. Sten Lawaetz og Egon Friis. Vi havde en tid også datidens legende, Carl Skoma´r som  træner. Han kunne virkelig flugte til bolden. I øvrigt en herlig tid på højen.
Senere fulgte en kort afstikker til 1. ynglinge i Frem, hvor  jeg spillede sammen med Leif Printzlau, Ole Mørk, Henning Hansen og lille  Stegler. Jeg stod på mål, hvilket Curlei Nielsen var ked af. Så blev det 1.  ynglinge i HG, sidenhen 1.-2.-holdstruppen, som dengang rummede 6-8 faste  landsholdsspillere og Kurt Berg. Som ”Grimme”, sportsredaktør på Aktuelt, engang sagde til  mig: Nu må de vælge.!! Jeg valgte 3. halvleg.
Hvad betyder tjønsen  for dig?
Jeg blev tjønser, fordi min svoger Denis begejstret fik  lokket mig til Bagsværd. Morsomt at spille med flere fra ens egen fortid – og alle de  herlige fodboldspillere, hvor fremtiden i fodbold ligger bag, uanset fortiden! Det har jeg aldrig fortrudt – især fordi jeg så kan spille i  marken! Det havde jeg i øvrigt lejlighed til gennem 12 år i  Bruxelles, hvor jeg arbejdede på Europaskolen. Der spillede jeg med bl.a. Per  Frimann og – ikke mindst – Niels Remmer.
Alle oplevelserne med tjønse-holdet har været de bedste. Den  sjoveste for mig var måske nok, da AB gæstede Bruxelles. Den ene dag scorede  jeg mod AB – den næste for AB i returkampen. Dog skal ikke glemmes dengang HC  og jeg som holdets rygere i Luzern delte en luksussuite!! Næste dags kamp blev den korteste jeg nogensinde har  spillet. Den gik op i røg!!
Har du nogle idoler  blandt tjønserne?
Hagensen er mit idol; men også Verner og Kjøller er de  bedste eksempler på, hvad tjøns handler om.
Hvordan ser du  tjønsens fremtid?
Apropos tjønsens fremtid. Skal man udlede noget af de 6.000  klik på hjemmesiden og tilmeldingerne til de årlige ture – ja så består tjønsen  også lang tid fremover. Den har fået et nyt kvalitetsrum. Noget smukt, som vore  kvinder forstår – ud over dette, at vi holder os stramme i kødet! For deres  skyld – forstås!!                     Jeg har bemærket, at jule-tjønsens ”børne-spillere” tager  livligt del i de værdier, som deres fædre m.m. inviterer dem til. Børnene synes  at forstå, hvilken stor glæde fodbold kan byde på efter fremtiden. Disse børn  er måske fremtidens tjønsere? Nuvel –  apropos afbud  til tjøns. Eneste legale afbud til tjøns handler om kvinder. Personligt skal  jeg understrege, at når jeg ikke møder til tjøns skyldes det kun, at jeg er  arbejdsramt!!